Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

10 snelste dieren

 

Bent u op zoek naar de snelste dieren ter wereld? Wij hebben de 10 snelste diersoorten op een rij gezet. In deze top 10 vinden wij maar liefst 8 vogelsoorten dat wordt aangevuld door een katachtige en een vissoort. De snelheden die sommige vogelsoorten kunnen halen is dat ook buitengewoon hoog. Daar kunnen de landieren niet tegen op. Uitzondering is de jachtluipaard die terug te vinden is op de 10e plaats. Deze lijst is samengesteld door de informatie op de website van Wikipedia. Bekijk hier de top 10 snelste diersoorten op een rij: SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 1. Slechtvalk

De slechtvalk is de snelst vliegende vogel met een snelheid van 349 km per uur in een duikvlucht. Hiermee is dit dier ook de snelste dier ter wereld. Ook zijn er metingen gedaan bij een afgerichte slechtvalk die wijzen op een nog hogere duiksnelheid.


2. Steenarend

Steenarenden komen voor op bijna het gehele noordelijk halfrond. Vooral berg- en bosrijke gebieden. Tijdens het jagen maken steenarenden duikvluchten die snelheden kunnen bereiken van wel 190 km per uur. De snelst gemeten snelheden liggen bij de steenarend tussen de 240 en 320 kilometer per uur.


3. Giervalk

De giervalk komt voor in het noorden van Europa, Azië en Noord-Amerika en leeft in vrij koude gebieden. De giervalk kan zich van grote hoogte met een snelheid van 200 km/u op een prooi storten. De horizontale vliegsnelheid kan tot 130 km/u bedragen.


4. Stekelstaartgierzwaluw

Deze grote gierzwaluw wordt vaak aangezien voor een roofvogel. Aangenomen wordt dat deze gierzwaluw de snelst horizontaal vliegende vogel ter wereld is. Volgens het Guinness Book of Records van 1978 is de hoogste snelheid ooit gemeten voor de stekelstaartgierzwaluw 172 km per uur.


5. Boomvalk

De boomvalk is een kleine valksoort die ongeveer dezelfde afmetingen heeft als die van een Stekelstaartgierzwaluw. Tijdens een duikvlucht bij het jagen naar prooien kan de boomvalk snelheden van 160 km per uur halen.


6. Fregatvogel

Op nummer 6 staat de fregatvogels. De fregatvogel is een zeevogel en komt voor bij tropische oceanen. Deze vogels kunnen snelheden behalen tot 153 km per uur.7. Spoorwiekgans 

Wie had ooit gedacht dat een gans in een top 10 snelste dieren ter wereld zou staan? Toch behoord de spoorwiekgans tot deze unieke top 10. Deze gans kan maar liefst 142 km per uur halen. De spoorwiekgans komt voor in Afrika ten zuiden van de Sahara.


8. Middelste zaagbek

De middelste zaagbek is een supersnelle vogelsoort die in gebieden in Noord-Amerika, Europa en Azië voorkomen. Deze vogelsoorty kan tijdens het vliegen een snelheid halen van 131 km per uur. Hier komt geen duikvlucht aan te pas.


9. Zwarte marlijn

Eindelijk geen vogelsoort. Op nummer 9 treffen wij de zwarte marlijn. Dit is de snelste vissoort op aarde en komt voor in de Grote, Atlantische en Indische oceaan. De absolute topsnelheid van deze vis ligt rond de 130 km.


10. Jachtluipaard

Op de laatst plaats van deze top10 vinden wij de snelste kat ter wereld: de jachtluipaard. De jachtluipaard wordt ook wel de Cheeta genoemd en komt voor in grote delen van Afrika en zelfs in Iran. In 2013 werden tijdens het jagen snelheden gemeten tot 93 km per uur. De snelse ooit zou tussen 112–120 km per uur liggen. Het is dan ook de snelste landdier ter wereld.


Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen 
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020 

 

Kuoni/Tenzing Travel - Bonaire 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.