Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Griekenland

 

Wanneer u naar Griekenland wilt reizen dan is het handig om te weten wat de beste reisperiodes zijn. Daarom heeft SpottingWildlife verschillende informatie op een rij gezet als het gaat om het klimaat en de beste reisperiode van Griekenland. De klimaten in Griekenland kunnen namelijk per gebied erg van elkaar verschillen. De meeste toeristen trekken echter naar de Griekse eilanden waar een Middellandse zeeklimaat heerst. Dat kenmerkt zich met droge en hete zomers. De winters zijn mild, maar kunnen wel regenrijk zijn. Lees hier meer informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van Griekenland:

 


Schildpadden       Aanbieders Griekenland

SNP Natuurreizen in Griekenland 
TUI - Zakynthos reizen   
Reisgidsen Griekenland 
Vakantiewoningen Griekenland 
Pharos Reizen van ANWB 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl 
Natuur excursies & tours GriekenlandBeste reisperiode voor Griekenland

De beste reisperiode voor Griekenland kunnen per gebied verschillen. Zo is april tot en met juni een aangename reisperiode voor Athene. Juli en augustus kunnen weer erg warm zijn. Dat geldt ook voor de eilanden van Griekenland. Alleen hier is meer verkoeling te halen bij het zwembad of het strand. Toch kunnen de hittegolfen erg warm zijn met temperaturen tot wel 40 graden. December en januari zijn geschikte maanden voor wintersport in de bergen van het vaste land.

Beste reisperiode Athene: april tot en met juni. 
Beste reisperiode eilanden: april tot september 
Beste reisperiode wintersport: december - januari
 Klimaat en geografie van Griekenland

Griekenland grenst aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. Voor de rest is Griekenland omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Egeïsche Zee. In totaal telt Griekenland ongeveer 3000 eilanden. De meeste eilanden zijn onderdeel van verschillende archipels, waaronder de Ionische Eilanden, de Sporaden, de Cycladen, de Noord-Egeïsche Eilanden en de Dodekanesos. De grootste eilanden zijn Kreta, Evia, Lesbos en Rodos. De klimaten in Griekenland kunnen per gebied erg van elkaar verschillen., Zo ligt er eeuwige sneeuw op de bergen van Olympus en lopen de temperaturen in de zomer op tot makkelijk 35 graden aan de stranden van de eilanden. Naast de temperatuurverschillen zijn er ook grote verschillende in de hoeveelheid regen dat jaarlijks valt. Weersvoorspelling en temperaturen van Griekenland 

De temperaturen kunnen in Griekenland per gebied erg van elkaar verschillen. De belangrijkste toeristische bestemmingen in Griekenland zijn natuurlijk de eilanden en Athene. De eilanden van Griekenland hebben overwegend een Middellands zeeklimaat met droge en hete zomers.  De regenrijke winters zijn weer mild te noemen. In de zomer liggen de gemiddelde dagtemperaturen op zeeniveau rond de 30 graden die kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter bedraagt de gemiddelde middagtemperatuur op zeeniveau circa 15-20 graden. Wel kunnen er koudere periodes voorkomen. 

Weersverwachting ZakynthosWeeronline.nl - Meer weer in Zakynthos

weeronline.nl Altijd jouw weer

 Meer informatie over Griekenland

Dieren in Griekenland
Rondreizen door Griekenland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Griekenland
Natuurgidsen Zakynthos en Lesbos
Schildpadden bij Zakynthos
Snorkelen en duiken bij Zakynthos
Vrijwilligerswerk in Griekenland
Vrijwilligerswerk met schildpadden op Zakynthos
Vogels spotten in Lesbos
Vlinders spotten in Griekenland
Flora en Fauna van Griekenland
Beste reisperiode en klimaat van Griekenland
 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.