Follow & share
       

Beste reisperiode en klimaat van Ierland

 

Wanneer u naar Ierland wilt reizen en op zoek wilt gaan naar walvissen, dolfijnen en zeehonden dan is het vertandig om rekening te houden met de beste periode om de dieren te kunnen zien. Zo vergroot u de kans op het spotten van verschillende diersoorten. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met het weer en klimaat van Ierland. Ook Ierland heeft een beste reisperiode. Wilt u alleen steden, dorpen, musea's en andere bezienswaardigheden bekijken dan kunt u vrijwel het hele jaar door naar Ierland reizen. Wanneer u ook wilt genieten van landschappen, stranden en andere outdooractiviteiten dan zijn de maanden mei, juni, juli en augustus de meest geschikte maanden. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode van Ierland op een rij gezet.

 

 

     Aanbieders Ierland

SNP Natuurreizen in Ierland 
BBI Travel - Ierland   
Rondreizen Ierland 
EchtIerland.nl - Alle reizen 
Ierland bij Aktivatours.nl  
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Booking.com hotels 
Skyscanner vliegtickets vergelijken
Natuur excursies & tours Ierland 

Beste reisperiode van Ierland

Het weer kan in Ierland erg verandelijk zijn. Zo kunt u in Ierland op dezelfde dag last hebben van regen en enkele uren later genieten van de zon. 'Niets is zo verandelijk als het weer' is vooral in Ierland van toepassing. Tijdens de wintermaanden kan het in Ierland flink waaien. De meeste wind komt vanuit het zuidwesten het land binnen. Tijdens de zomermaanden kan het weer regelmatig onweren. De onweersbuien vinden vooral plaats in het binnenland en de westelijke gebieden van Ierland. 

Beste reisperiode: mei tot en met augustusKlimaat en geografie van Ierland 

Ierland heeft een gematigd klimaat dat wordt beïnvloed door de zee en de golfstroom. De Golfstroom dat ook wel de Noord-Atlantische drift wordt genoemd zorgt in Ierland voor aangename temperaturen. De golfstroom is een warme stroming in de oceaan die vanuit de golf van mexico richting het noorden van Europa stroomt. Vooral in het zuiden van Engeland, maar ook in Ierland zorgt diet voor aangenamere temperaturen dan andere landen die op de zelfde breedtegraad zitten. Denk daarbij aan Polen, Rusland en Noord-Amerika. Naast de warmere stroming komt ook de meeste wind uit het zuidwesten Ierland binnen. Deze wind neemt af naarmate de wind de bergen van ierland nadert. Hetzelfde geldt voor de regen. In het oosten van Ierland regent het dus minder veel dan in het westen van de hooglanden.Weersvoorspelling en temperaturen van Ierland

De temperaturen in Ierland tijdens de zomermaanden liggen rond de 20 graden. Over het algemeen heeft u in de maanden mei en juni de meeste kans op zon. Januari en februari zijn in Ierland de koudste maanden van het jaar. De gemiddelde temperaturen tijdens deze maanden liggen rond de 5 graden.  

Weersverwachting BaltimoreWeeronline.nl - Meer weer in Baltimore

weeronline.nl Altijd jouw weer

 Meer informatie over Ierland

Dieren in Ierland
Rondreizen door Ierland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Ierland
Reisgidsen en natuurgidsen Ierland
Walvissen in Ierland
Dolfijnen in Ierland
Zeehonden in Ierland
Flora en Fauna van Ierland
Beste reisperiode en klimaat van Ierland


 


Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.