Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

De grote dierenmigratie van Kenia 

 

Wilt u dieren spotten tijdens de grote migratie van dieren in kenia? Kenia is samen met Tanzania dé bestemming om de grote migratie van gnoes, zebra's en andere dieren te zien. Kenia kent voor dier- en natuurliefhebbers vele goede bestemmingen waar de bijzonderste dieren te spotten zijn. Wanneer u rekening houdt met een bepaalde periode dan heeft u de kans om vele duizenden dieren te gelijk te zien tijdens de dierenmigratie. Dit noemt men ook wel de grote trek en vindt plaats in een enorm gebied bij Kenia en Tanzania. Ook de Masai Mara in Kenia maakt deel uit van dit gebied. Grote aantallen dieren migreren tussen de natuurgebieden van de Masai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Deze dieren worden weer gevolgd door leeuwen, luipaarden en andere roofdieren. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de grote trek van Kenia op een rij gezet:

 

 

Rondreizen door Kenia | FOX.nl      Aanbieders Kenia

SNP Natuurreizen in Kenia 
Wildlife & natuurreizen Kenia
Droomreizen naar Afrika  
Vrijwilligerswerk Kenia 
Koning Aap - Reizen Kenia 
Riksja Kenia reizen  
Reizen naar Afrika Sawadee 
Safari's & excursies Kenia 


Migratie van de Masai Mara in Kenia

In de loop van juni beginnen de dieren de Serengeti te verlaten op weg naar de verse water en gewassen van de Masai Mara. Eind juli komen de dieren meestal in Kenia aan. Rond eind oktober zijn de meeste dieren weer naar het zuiden vertrokken. Tijdens de reis naar het noorden worden de wilde beesten gevolgd door leeuwen en andere roofdieren. Aangezien de migratie maar voor een bepaalde periode in Kenia te zien is en de belangstelling van reizigers hiervoor uitermate groot is moet u met het reserveren van een tour rekening houden met wachttijden en hoge prijzen. Het is dus aan te raden om vele maanden van te voren te reserveren. Ook is het niet helemaal 100 % te zeggen wanneer de migratie in Kenia aan komt en weer vertrekt. Dat hangt namelijk af van de regen en het voedsel dat beschikbaar is.
Welke diersoorten

Tijdens de migratie zijn het vooral de gnoe's en de zebra's de dieren die te spotten zijn. Deze dieren worden echter gevolgd door andere dieren zoals leeuwen, luipaarden en cheeta's. Ook de nijlkrokodillen bij de rivieren zijn erg bekend.
Beste bestemming 

De beste bestemming hangt uiteraard af van waar op dat moment de dieren zijn. Bij de volgende bestemmingen kunt u het beste deze dieren spotten: Mara Triangle, Loita Plains, Hills, Sand river, Grumeti River, Mara river, Keekorok
Beste reisperiode

De maanden eind juli, augustus, september en oktober zijn de beste maanden om de migratie bij de bovengenoemde bestemmingen te spotten. Het is niet helemaal 100 % te zeggen wanneer de migratie in Kenia aan komt en weer vertrekt. Dat hangt namelijk af van de regen en het voedsel dat beschikbaar is.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over de dierenmigratie in Kenia? kijk dan bij de vesrchillende aanbieders van reizen of op Discoverafrica.com/herdtracker waar u live de dierenmigratie kunt volgen. Met Wildlife & natuurreizen Kenia van Sundowner kun je speciale 'grote dierentrek reizen' boeken. Meer informatie over kenia

Dieren in Kenia
Rondreizen door Kenia 
Reis- en natuurgidsen Kenia
De grote dierenmigratie van kenia
Neushoorns en vogels bij Lake Nakuru
Nationale parken en natuurreservaten van Kenia
Vrijwilligerswerk met olifanten en leeuwen 
Flora en Fauna van Kenia
Beste reisperiode en klimaat van Kenia

 
Kenia reizen 


Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.