Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Oceanië

Flora en Fauna van Tonga

 

Ga je binnenkort een avontuurlijke reis naar de Tonga eilanden maken en wil je alvast weten welke planten en dieren op Tonga leven? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast de beste plaatsen om walvissen te spotten hebben wij hier ook algemene informatie over de flora en fauna van Tonga op een rij gezet. Tonga ligt erg afgelegen en bestaat voornamelijk uit veel kleine eilandjes. Daardoor zijn er weinig zoogdieren te vinden in Tonga. Dieren die wel op Tonga voorkomen zijn onder andere vleerhonden, vleermuizen, vogelsoorten, vlinders en bijzondere spinnen. Op Zee kom je dieren tegen zoals vogelsoorten, walvissen, zeeschildpadden, haaien, vissen en andere bewoners van de vele koraalriffen rondom de eilanden. Verder kom je op Tonga vooral veel palmbomen tegen en enkele tropische bossen. Fruitbomen en andere gewassen zijn onder andere bananenbomen, vanilliebomen, Cassave en zoete aardappels. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie over de flora en fauna van Tonga:

 

Single reizen van FOX | FOX.nl       Aanbieders Tonga

Reisgidsen Tonga 
Reizen naar Oceanië Sawadee 
Hotels van Agoda  
Vliegtickets.nl 
Trivago hotels vergelijken 
FOX Verre Reizen van ANWB  
Cruisetravel.nl 
Momondo.nl

Flora van Tonga

Tonga bestaat uit veel verschillende eilanden dat erg afgelegen is van de rest van de wereld. In totaal zijn er zo'n 1777 eilanden en beslaat ongeveer 700 000 km² van de Grote Oceaan. Tonga is gelegen op ongeveer 700 km ten zuidoosten van Fiji en ongeveer 2000 km ten noordoosten van Nieuw-Zeeland. 36 van deze eilanden zijn permanent bewoond. Grotendeels bestaat het koninkrijk Tonga uit 3 groepen eilanden samen met de eilanden Eua en Niue. De groepen eilanden zijn Vava'uHa'apai en Tongatapu. Nuku'alofa is de hoofdstad van Tonga en is gelegen op het hoofdeiland Tongapatu.

Veel eilanden hebben verschillende ondergronden. Zo hebben veel eilanden in Ha'apai zanderige bodems met veel koraalriffen en hebben de eilanden van Vava'u juist rotsachtige bodems. Overal in Tonga komen verschillende palbomensoorten voor. Planten die op Tonga gekweekt worden zijn onder andere bananen, kokosnoten, koffiebonen, vanillebonen en wortelgewassen zoals cassave, zoete aardappel en taro.Fauna van Tonga

Aangezien Tonga erg afgelegen is van de rest van de wereld en veelal uit kleine eilanden bestaat zijn er op Tonga maar weinig oorspronkelijke zoogdieren te vinden. Er zijn op Tonga wel fruitvleermuizen. Deze vliegen in de schemering op zoek naar voedsel, maar zonder echolocatie. Ze voeden zich uitsluitend met vegetarische nectar, stuifmeel, fruit en bloemen. Andere diersoorten die door de mens zijn ingevoerd zijn onder andere varkens, kippen en honden. Ook komen er op Tonga verschillende soorten vlinders en vogelsoorten voor. Verder kom je op de eilanden van Tonga verschillende soorten spinnen voor. Enkele springspinnen zijn endemisch in Tonga.

De Tongaanse fluiter is een vogelsoort in de familie Pachycephalidae. Het is endemisch voor de eilanden bij Vava'u. Het wordt voornamelijk gevonden in tropisch bos, maar is soms ook te zien in laaggroei of beboste plantages. Het vogeltje lijkt op de Australische gouden fluiter, maar het hoofd en de keel van de man zijn volledig zwart en de onderzijde van de vrouw is geel. De Tongaanse fluiter wordt bedreigd door verlies van leefgebied.Meer informatie

Wil je meer informatie over de flora en fauna van de Tonga? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websites met informatie over de Tonga:

Tonga - Wikipedia 
Meer informatie over Tonga

Dieren in Tonga
Reizen naar Tonga 
Natuurgidsen van Tonga

Zwemmen met walvissen bij Tonga eilanden
Duiken en snorkelen bij Tonga 
Flora en Fauna van Tonga

Beste reisperiode en klimaat van Tonga

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.