Follow & share
       

Zeehonden in Ierland 

 

Wilt u op zoek naar zeehonden in Ierland? Naast dolfijnen en walvissen komen er in Ierland ook zeehonden voor. In ierland leven twee verschillende soorten zeehonden. Dat zijn de grijze zeehonden en de gewone zeehonden. Het beste gebied om zeehonden te spotten is aan de westkust van Ierland. West Cork en omliggende eilanden zijn hiervoor erg geschikt. Tijdens een wildlife tour zult u vrijwel zeker zeehonden zien zwemmen. Daarnaast zult u ook andere dieren tegenkomen zoals diverse vogelsoorten en misschien ook dolfijnen en walvissen. De boottocht is zeer de moeite waard, want ook het landschap is erg mooi. Wanneer u een ervaren duiker bent en graag wilt duiken in Ierland dan gebeurd het regelmatig dat een zeehond voor de camera verschijnt. Zo zijn er meerdere filmpjes op Youtube te vinden waar duikers zeehonden ontmoeten. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over zeehonden spotten in Ierland op een rij gezet:

 

 

     Aanbieders Ierland

SNP Natuurreizen in Ierland 
TUI - Ierland 
BBI Travel - Ierland 
Rondreizen Ierland 
EchtIerland.nl - Alle reizen 
Reisgidsen Ierland 
Ierland bij Aktivatours.nl 
Camper huren Europa 
Booking.com - hotels 
Natuurhuisje.nl
 

Zeehonden spotten in Ierland

Naast walvissen en dolfijnen leven er in Ierland ook veel zeehonden. Deze zeehonden zijn te vinden bij rotsachtige leefomgevingen aan de kust. Aan de kust van Ierland leven twee verschillende soorten zeehonden. Namelijk de Grijze Zeehond en de Gewone Zeehond. Grijze zeehonden krijgen jongeren in de maand september en zijn dan te zien op verschillende rotsformaties.De jongen van de gewone zeehond worden in mei geboren.

Welke dieren: gewone zeehond en de grijze zeehond 

Beste tijd:
 het hele jaar door.

Beste plaatsen:
 West Cork en omliggende eilanden

Spotkans: g
root

 Whalewatchwestcork.com voor meer informatie over excursies richting de zee. Ook zijn er verschillende reizen te boeken naar Ierland met SNP Natuurreizen. Hier duik je de natuur in en ga je de zee op om op zoek te gaan naar zeeleven. EchtIerland.nl biedt daarentegen vele complete reizen voor elke soort reiziger. Meer informatie over Ierland

Dieren in Ierland
Rondreizen door Ierland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Ierland
Reisgidsen en natuurgidsen Ierland
Walvissen in Ierland
Dolfijnen in Ierland
Zeehonden in Ierland 
Flora en Fauna van Ierland
Beste reisperiode en klimaat van Ierland

 

  

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.