Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Auto- en camperhuur

 

Wanneer u op reis gaat met een auto of camper dan kunt u optimaal genieten van de vrijheid. Met auto huren of camper huren heeft u de mogelijkheid om naar verschillende bestemmingen te reizen. EuropaNoord-AmerikaZuid-AfrikaAustralië en Nieuw-Zeeland zijn zeer populaire bestemmingen voor rondreizen per auto of camper. Een camper huren binnen Europa is voordelig voor mensen die slechts een keer een campervakantie willen proberen. Alle bijkomende zaken zoals onderhoud en stalling zijn dan voor de camperverhuurder. Ook is het huren van een auto of een camper een ideaal middel om een land of bestemming goed te leren kennen. Zo komt u bijvoorbeeld op plaatsen waar u met het openbaar vervoer of een groepsexcursie niet zal komen. Er zijn verschillende organisaties op het internet te vinden waarbij u gemakkelijk een camper of auto kunt huren. SpottingWildlife heeft de volgende organisaties en informatie over het huren van een auto of camper op een rij gezet:

 

 

autohuur Griekenland         Auto & Camper huren

Camperreizen van Travelhome.nl 
World wide campers 
Alamo.nl auto huren  
All-inclusive Sunny Cars  
Auto huren bij Easy Terra


Tips bij het huren van een auto

Helaas is niet elke auoverhuurder even betrouwbaar. Het gebeurd vaak genoeg dat er bij het terugbrengen van een auto moeilijk word gedaan op niet eerder gezien deuken of krassen. Dit is een manier om extra geld weg te plukken. Hier enkele tips om problemen te voorkomen:

- Maak foto's van de auto. Vooral van deuken en krassen. Desnoods ook binnen in de auto fotograferen.
- Wanneer u toch foto's aan het maken bent zorg dan ook voor een foto van de km-stand.

- Zorg dat u een kopie van de autoverhuurcotract in handen krijgt
- Bedenk goed of het huren van een Tomtom of navigatiesysteem nodig is. Deze zijn vaak erg kostbaar en werken lang niet in elk land even goed. Soms is het zelfs voordeliger om een navigatiesysteem te kopen.Voorwaarden bij het huren van een auto

Wanneer je van plan bent om een auto te gaan huren in het buitenland dan is het verstandig om enkele zaken op orde te hebben. Bij het huren van een auto kan het volgende van pas komen:

- Creditcard (borg)
- Rijbewijs
- Internationaal rijbewijs (nodig in veel landen buiten de EU)
- Meestal is er in het buitenland ook een leeftijdsgrens bij het huren van een auto. Meestal is dat 18, 21 of 25 jaar. Camperhuur op plaats van bestemming

In landen als bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland kan het wel eens lonen om ter plekke pas een camper te huren. U moet dan echter wel de mazzel hebben dat er op dat moment een camper vrij is. Dat is zeker niet altijd het geval. In bijvoorbeeld Amerika worden de prijzen alleen maar duurder.
Voordelen van Camperhuur

Elk voordeel heft een nadeel. Dat is natuurlijk ook bij het huren van een camper. Voordat u een camper gaat huren is het een goed idee om de voor- en nadelen op een rij te zetten:

- U kunt optimaal genieten van je vrijheid. (Voordeel)
- In natuurparken kun je overnachten op een camping. U hoeft dan niet het park uit om naar een hotel te gaan. (Voordeel)
- Ook als het iets kouder is zit u er warmpjes bij. (Voordeel)
- U bespaard kosten. Tijdens je reis heb je namelijk een slaapplaats en vervoermiddel in één. (Voordeel)
- Wanneer je bijvoorbeeld boodschappen moet doen ben je verbonden aan de camper. Dit is bijvoorbeeld niet zo met een caraven of een tent. (Nadeel)
- Bij een éénmalige camperhuur heeft u geen last van onderhoud en stalling. (voordeel) 
Rondreizen 

Rondreizen door Europa
Rondreizen door Azië
Rondreizen door Afrika
Rondreizen door het Midden-Oosten
Rondreizen door Noord-Amerika
Rondreizen door Midden-Amerika
Rondreizen door Zuid-Amerika
Rondreizen door Oceanië 
Reizen naar Antarctica 
             Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
 
Rondreizen

Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 

 
 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.