Follow & share
       

Hostels

 

Wilt u slapen in een hostel of een guesthouse? Over de hele wereld komt u op de meest bijzondere bestemmingen een hostels en guesthouses tegen. Hostels en guesthouse in het buitenland zijn te vergelijken met goedkope hotels waar mensen hun kamer kunnen delen met andere reizigers. Ook zijn er meestal privekamers te boeken. Een overnachting bij een hostel is vrijwel altijd met ontbijt. Koken doet u meestal in een gezamelijke keuken. Er zijn verschillende redenen om juist een hostel of een guesthouse te kiezen als verblijfplaats. De prijzen zijn namelijk voordeliger dan hotels. Dat geldt zeker voor de alleenstaande reiziger die gebruik kan maken van een dormrooms (gezamelijke kamer met meerdere bedden). Over het algemeen zijn hostels erg gezellig. Ook hangt er vaak een relaxte sfeer en leer je altijd wel nieuwe mensen kennen. Kies uit de onderstaande mogelijkheden voor hostels en guesthouses en de bijbehorende tips.

 

        Hostels zoeken

Hostelbookers.com 
Booking.com

 

Booking.com 

Ook bij Booking.com kan men op zoek naar voordelige budgetaccommodaties zoals hostels, appartementen en guesthouses.Hostelbookers.com  

Hostelbookers wordt ook ontzettend gewardeerd in Backpackersland en is zeker niet minderwaardig dan Hostelworld. Sommige hostels die niet te vinden zijn bij Hostelworld zijn hier wel te vinden. Daarnaast is Hostelbookers actief in meer dan 3500 bestemmingen verdeeld over de hele wereld. Wel óf niet een hostel boeken via internet?


Mensen die voor een lange tijd gaan rondreizen willen graag overnachten voor de goedkoopste prijs en het liefst op de leukste plekjes. Graag wordt de keuze voor de slaapplaats het liefst op het laatste moment bepaald. Soms ben je echter wel genoodzaakt een slaapplaats van tevoren te reserveren. Hier enkele tips voor wanneer u wel en niet via Internet een slaapplaats moet boeken:

- Evenement: JA
Is er een evenement aan de gang? Dan is het een goede keuze om van te voren een hostel via internet te boeken. De hostels zitten vaak met evenementen goed vol. Dat geld ook voor minder bekende evenementen.

- Populaire bestemming: JAWel of niet reserveren?

Is de bestemming een ontzettend populaire plaats onder de backpackers of de gewone toerist? Dan ben je dus niet de enige! Het is dan raadzaam van te voren een boeking te maken.


Laat op bestemming: JA
Kom je pas laat in de avond aan op bestemming? Dan is het zeer aan te bevelen om van te voren een reservering te maken. Probeer dit ook aan de hosteleigenaar weten. Dan kan hij hier rekening mee houden.


Hoge verwachtingen: JA
Wil je zeker weten dat je een comfortabel en schoon boekt? Lees dan de beoordelingen van andere reizigers. Deze kun je vinden bij de keuze van jou hostel.


Bij Laagseizoen: SOMS ECHT NODIG
Weet je zeker dat het laagseizoen is dan is reserveren niet noodzakelijk. Reserveer desnoods enkel de eerste nacht en kijk vervolgens rond. Vaak zijn in een bekende backpackplaatsen meerdere keuzes mogelijk.


Voor een lange periode: ENKELE NACHTEN
Wanneer je een lange tijd op dezelde bestemming wilt verblijven reserveer dan enkel de eerste paar dagen. Vanuit daar kun je dan de perfecte lokatie bepalen. Als je voor een lange tijd in hetzelfde hostel wilt verblijven kun je vaak voordelige prijzen met de eigenaar maken.

 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Wildlife tours tips
Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

.