Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Informatie over Vaccinaties

 

Voor sommige landen zijn vaccinaties nodig. Dat is niet alleen belangrijk voor u eigen gezondheid, maar kan ook bepalend zijn om een land te mogen bezoeken. Voor verschillende landen zijn sommige vaccinaties verplicht en zonder deze vaccinaties is het dan niet toegestaan om het land te bezoeken. Verder geven vaccinaties u een redelijk goede bescherming tegen de meest voorkomende ziektes en aandoeningen. Op reis gaan naar risicolanden zonder de aanbevolen vaccinaties, is onnodig groot risico nemen.  Voor sommige reizen worden dus vaccinaties voor bepaalde ziekten aangeraden of zijn zelfs verplicht. Over het algemeen zijn dat de landen waar de gele koorts voorkomt. Wij hebben verschillende informatie over reizigersvaccinaties op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 


 


Advies over vaccinaties van specialisten

Er zijn op internet veel adressen voor instanties te vinden die persoonlijk advies geven . Een tip die wij mee willen geven is dat het goed kan lonen om vooraf uit te zoeken wat de prijzen zijn. Dat kan namelijk nogal verschillen. Ook is het zo dat er een groot verschil zit in de vergoeding van de vaccinaties door de zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden tot ongeveer 200 euro. Dit veranderd echter elk jaar. Voor persoonlijk advies ga je naar de huisarts, de GGD of vraag jij bij je huidige zorgverzekeraar voor een adres.
Reizigersvaccinaties

Er zijn verschillende soorten reizigersvaccinaties. Aan de hand van welk land u wilt bezoeken en hoe lang u daar wilt verblijfen, uw gezondheid en wat uw leeftijd is, wordt bepaald welke vaccinaties u nodig heeft. Om meer te weten te komen over vaccinaties en waar deze voor bedoelt zijn hebben wij de volgende vaccinaties op een rij gezet:

 • Difterie-Tetanus-Polio (DTP)
  De vaccinatie DTP is een combinatieinjectie tegen difterie, tetanus en polio. Na een serie van drie injecties is de vaccinatie werkzaam van 10 tot 15 jaar. Lees hier meer over DTP.

   
 • Hepatitis A
  De vaccinatie tegen Hepatitus A wordt meestal in een serie van drie injecties toegedient. Versprijdt over een half jaar worden deze gegeven. Na drie injecties is de vaccinatie tot 5 jaar werkzaam. Lees hier meer over Hepatitus A en Geelzucht.

   
 • Gele Koorts
  Veel landen waar gele koorts voorkomt stellen vaccinatie voor bezoekers verplicht. De continenten waar gele koorts voorkomt zijn Afrika en zuid- en midden Amerika. De injectie is tot 10 jaar werkzaam. Bekijk hier de kaarten om te zien waar deze ziekte voorkomt.

   
 • Buiktyfus 
  De vaccinatie tegen buiktyfus bestaat uit 1 injectie of een serie van drie capsules binnen 5 dagen. Deze stof is dan drie jaar werkzaam. Lees meer over de ziekte, Symptomen, de behandeling en wat jij kunt doen om dit te voorkomen.

 • Cholera
  Cholera is een infectieziekte veroorzaakt door de Vibrio cholerae bacterie. Het belangrijkste kenmerk van de ziekte is ernstige diarree en uitdroging. Lees alles over Cholera.

   
 • Meningitis
  Van deze ziekte zijn er regelmatig epidemieën in diverse landen. Als kind zijnde ben je hiervoor gevaccineerd.

   
 • Hondsdolheid
  Een vaccin tegen Hondsdolheid (rabies) is niet verplicht. Voor mensen die een lange tijd weggaan of bijvoorbeeld een project gaan volgen met dieren dan is dit zeker aan te bevelen.

   
 • Japanse encefalitis 
  Wanneer je naar dunbevolkte gebieden gaat in het verr oosten, is het raadzaam je te laten vaccineren, want deze ziekte kan dodelijk zijn. Reken er wel op dat de vaccinatie prijzig is en niet altijd voorradig zal zijn.

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.