Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië Vrijwilligerswerk

Azië vrijwilligerswerk met dieren

 

In Azië zijn vele vrijwilligersprojecten te volgen, waaronder ook veel vrijwilligerswerk met dieren en natuur. Wij hebben diverse wildlifeprojecten op een rij gezet in landen als China, Indonesië, Maleisië, Sri Lanka en Thailand. In China kun je bijvoorbeeld enkele weken meelopen in het opvang- en onderzoekcentrum van Pandaberen in Chengdu, terwijl je aan de kust een schildpaddenproject kunt volgen. Ook in Indonesië en Sri Lanka is vrijwilligerswerk bij een schildpaddenproject mogelijk. In Sri Lanka en Thailand is het weer mogelijk om met olifanten te werken. Voor veel mensen is het ook een droom om met apen te mogen werken. Dat is mogelijk bij het gibbonproject in Thailand of bij het orang oetan project in Maleisië of Indonesië. Er zijn dus mogelijkheden zat en met veel keuze in verschillende diersoorten. Kies voor meer informatie over vrijwilligersprojecten in Azië uit de volgende mogelijkheden:


 

Wildlife projecten - Activity International       Azië projecten

China 
Indonesië 
Maleisië 

Sri Lanka
ThailandChina 

China is natuurlijk erg bekend om de Pandaberen die in China nog in het wild leven. In China heb je dan ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in een opvang- en onderzoekcentrum voor Pandaberen. Daarnaast kun je in China ook een project volgen waarbij belangrijke gebieden aan de kust worden beschermd ten behoeve van zeeschildpadden en dolfijnen.

Bescherming zeeschildpadden en dolfijnen project
Vrijwilligerswerk met pandaberenIndonesië  

Indonesië heeft een prachtige flora en fauna. Helaas worden steeds meer natuurgebieden bedreigd waar bijzondere diersoorten leven. Gelukkig zijn er verschillende projecten die de natuur moeten beschremen. Zo kan jij helpen bij een schildpaddenproject en een project op Borneo.

Bali schildpaddenproject
Vrijwilligerswerk met Orang-oetansMaleisië 

Heb je altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen met orang oetans? In Maleisië ligt deze kans voor het oprapen. Hier kun jij helpen in een opvang- en onderzoekcentrum. Het opvangcentrum zorgt voor apen die niet meer zelfstandig in het wild kunnen overleven. Uiteindelijk wordt geprobeerd om de apen weer in het wild uit te zetten.Sri Lanka 

In het mooie Sri Lanka zijn veel verschillende natuurgebieden te vinden waar veel bijzondere diersoorten leven. Aan de kust kun jij helpen om de nesten van zeeschildpadden te beschermen. Het olifantenproject in Sri Lanka speelt zich af in het Wasgamuwa National park. Hier help je de olifanten in het opvangcentrum en doe je onderzoek in de omgeving.

Schildpaddenproject van Sri Lanka
Olifantenproject van Sri Lanka
  


Thailand 

In Thailand is het mogelijk om meerdere projecten te volgen. Zo is er in Thailand een opvangcentrum te vinden voor gibbons en voor olifanten. Voor beide opvangcentra's kun jij een vrijwilligersproject volgen. In het noorden in de omgeving van Wang Nam Khiao liggen verschillende nationale parken waar jij als vrijwilliger een steentje bij draagt aan het beheer en onderzoek van de parken.

Gibbon opvangcentrum project
Olifanten opvangcentrum project
Thailand nationale parken projectTravel Active - Wildlifeprojecten

Travelactive.nl bestaat al meer dan 20 jaar en is Nederlands’ grootste uitwisselingsorganisatie. Travelactive.nl is er voor de actieve reiziger die op een uitdagende manier een andere cultuur wilt ontdekken. Het aanbod varieert van vrijwilligerswerk doen in Afrika, Au Pair worden in Engeland tot backpacken in Australie. Maar ook het volgen van een High School programma in het buitenland of Arabisch of Spaans leren door middel van een taalreis behoren tot de mogelijkheden. Wildlife & Travel is hét programma indien je een passie hebt voor dieren en de natuur! Mogelijk voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers. Draag je steentje bij aan de verzorging en bescherming van onze prachtige planeet en beleef een unieke avontuurlijke ervaring. Je kunt kiezen uit verschillende projecten in Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Mauritius, Costa Rica, Thailand, Sri Lanka en China. Je kunt ook meerdere landen en/of projecten combineren. En onze projecten zijn ook zeer geschikt om als stage te doen. Met Wildlife & Travel leer je op een speciale manier een land en vooral de prachtige natuur kennen. En daar krijg je veel voor terug: een unieke ervaring en het gevoel dat je iets voor het behoud van natuur en haar wild hebt gedaan. Activity International - Wildlife- en natuurprojecten

ActivityInternational.nl is al ruim 25 jaar één van de grootste en meest betrouwbare aanbieders op het gebied van Werken en Reizen in het buitenland. Of je nu als backpacker geld wilt verdienen in Australië of Nieuw-Zeeland, als vrijwilliger aan de slag gaat in een ontwikkelingsland, het je droom is om apen te verzorgen in Afrika of au pair wilt worden in de USA, alles is mogelijk. En ActivityInternational.nl zorgt voor een uitstekende voorbereiding en een goede begeleiding. Gelukkig staan er steeds meer mensen op om de natuur en bedreigde diersoorten te beschermen. Met succes! Diverse (vrijwilligers-) projecten - groot en kleinschalig - zorgen er inmiddels voor dat bepaalde natuurreservaten gewoon natuur blijven en dat sommige beschermde diersoorten niet zullen uitsterven. Ook jij kunt je inzetten voor de natuur. Wie geïnteresseerd is in wilde dieren kan als wildlifevrijwilliger aan de slag! Wie het heerlijk vindt om in de natuur aan het werk te gaan, kan kiezen uit verschillende natuurgebieden. Meer vrijwilligersprojecten met dieren

Afrika vrijwilligerswerk met dieren
Amerika vrijwilligerswerk met dieren
Azië vrijwilligerswerk met dieren 
Europa vrijwilligerswerk met dieren 
Oceanië vrijwilligerswerk met dieren 

 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.