Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste bestemming voor dieren spotten 2020

 

Elk jaar komt Lonely Planet weer met verschillende lijstjes aanzetten als het gaat om de beste bestemmingen voor het aankomende jaar. Zo zijn er lijstjes voor de beste steden ter wereld, de mooiste bestemmingen ter wereld en de 10 meest goedkope budgetbestemmingen van dit moment. Tegenwoordig doen er ook veel andere tijdschriften mee en bedenken ook zij hun eigen lijstjes. Daarom heeft SpottingWildlife besloten om vanaf nu ook een lijstje te gaan bij houden met de beste bestemmingen ter wereld voor het spotten van bijzondere diersoorten in het wild. Voor de wildlife en natuurliefhebber mogen de volgende bestemmingen in 2020 dus niet mogen ontbreken:

 

SNP Natuurreizen       SpottingWildlife reizen

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties
Hotels
Vliegtickets
Hostels
Auto- en camperhuur 


1. Bevers in België 

Bevers zijn hele drukke beestjes en zijn vooral in de nacht actief. Ze zijn altijd wel bezig met het verzamelen van voedsel en het bouwen van dammen en burchten. Tijdens de zomermaanden wanneer de nachten kort zijn is de kans om een bever in het wild te spotten erg groot. De dieren beginnen al voordat het donker is met actief te worden. Jaren geleden was de bever bijna niet meer te zien in West-Europa en moest je verder reizen naar bijvoorbeeld Canada, Zweden en bijvoorbeeld Rusland. Inmiddels is de bever opnieuw uitgezet in Nederland en België. Het gaat nu zelfs zo goed dat deze dieren ook weer in het wild te zien zijn. Zo zijn er in de Belgische Ardennen verschillende beekjes te vinden waar de mooiste beverburchten van Europa zijn te vinden.
2. Luipaarden in Sri Lanka

Luipaarden komen in verschillende landen voor en zijn vooral in Afrika te spotten. Althans dat denken de meeste mensen. Luipaarden zijn namelijk ook erg goed te spotten in Sri Lanka. Yala Nationaal park is de beste en meest bekende bestemming van Sri Lanka en misschien wel van de wereld. De kans dat u hier een luipaard spot is bijna nergens zo groot. Tijdens een Full-day-safari wordt de kans op 90% geschat. Luipaarden zijn namelijk erg schuw en vrij zeldzaam en daarom moeilijk te spotten. Naast de luipaarden heb je in het park ook kans op het spotten van andere dieren zoals olifantenhertenapenkrokodillen en de bijzondere lippenbeer. Naast Yala nationaal park heeft Sri Lanka meer natuurgebieden waar ook luipaarden en andere diersoorten leven. Denk daarbij aan Wilpattu National Park en Horton Plains.
3. Olifanten in Thailand

Heb je altijd al eens olifanten in het wild willen zien? Dan staat Afrika of Azië vast hoog op je lijstje? In Azië zijn er verschillende landen met meerdere natuurgebieden te vinden waar olifanten in het wild te spotten zijn. Zo heb je ook de Khao Yai National Park in Thailand. Dit park is gelegen in het Noordoosten van Thailand en herbergt verschillende soorten bijzondere dieren. Dieren met een grote spotkans zijn olifanten, apen, slangen, vleermuizen en verschillende soorten vogels. Er zijn verschillende soorten tours te boeken die jou het park laten zien. De tijdsduur van een tour verschilt van een dagdeel tot meerdaagse tochten.

Tip: Wanneer je op reis gaat is het heel verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Als je naar de jungle gaat is het ook zeker de moeite waard om je extra te verzekeren. Bijvoorbeeld voor medische kosten op reis, hiermee ben je verzekerd voor onder andere behandeling door een arts, medicatie en vervoer naar het ziekenhuis.4. Zeeleeuwen in West-Australië

In de wereld zijn er meerdere bestemmingen waar je kunt zwemmen met zeeleeuwen of zeehonden. Het leuke aan zwemmen met deze dieren is de enorme nieuwsgierigheid van de dieren. De dieren zwemmen graag om je heen en als het even kan zullen ze je besnuffelen met de snuit. In het westen van Australië is het ook mogelijk om met zeeleeuwen te zwemmen. In West-Australië zijn er meerdere bestemmingen waar tours worden georganiseerd. Zo kan er vanuit Perth, bij Carnac Island, gedoken en gesnorkeld worden. Tijdens het zwemmen kom je vrijwel altijd zeeleeuwen tegen. Ongeveer 200 km boven Perth ligt Jurien Bay. Jurien Bay is de noordelijkste bestemming in West-Australië waar het mogelijk is om met zeeleeuwen te zwemmen. Zwemmen met zeeleeuwen kan in Jurien Bay het hele jaar door en is een ervaring om nooit meer te vergeten.
5. Walvissen in Vava’u, Tonga

Heb je ooit van het koninkrijk Tonga gehoord? Dan is het de hoogste tijd om je spaarcentjes bij elkaar te rapen en een reis te plannen. Tonga ligt in de Grote oceaan ten noordoosten van Nieuw-Zeeland en vlakbij Fiji. Tonga bestaat uit meerdere eilandgroepen, waarvan Vava’u de meest noordelijk gelegen eilandgroep is. Bij Vava'u is de mogelijkheid aanwezig om te snorkelen met bultruggen. Deze zeezoogdieren komen elk jaar langs de eilanden om hun pasgeboren jongen groot te brengen. Dankzij de geografische ligging van de eilandengroep Vava'u is deze unieke mogelijkheid aanwezig. Bij de rotsachtige eilanden blijven de walvissen overwinteren. Wanneer de dieren rustig aan het bijkomen zijn kun je tussen deze gigantische dieren snorkelen. Er bestaan hiervoor verschillende excursies. Met een klein bootje en met enkele andere reizigers ga je de zee op. Met wat geluk kom je tijdens de excursie meerdere walvissen op één dag tegen. 
6. Mantaroggen bij Bali

Voor veel duikers is het een droom om een keer een mantarog te zien zwemmen. Deze enorme mysterieuze dieren zwemmen rustig om je heen en zijn erg bijzonder om te zien. Wanneer je een vakantie naar Bali boek dan kun jij ook op zoek naar manta’s. In het zuiden van Bali liggen namelijk de eilanden Nusa Penida, Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Nusa Penida is de meest bekende en de meest populaire duikeiland. De duikstekken Mantapoint en Mantabay staan bekend om de uitstekende mogelijkheden voor het spotten van mantaroggen. Mantapoint is de beste optie omdat hier vrijwel het hele jaar door mantaroggen voorkomen. Deze stek wordt ook wel cleaningstation genoemd. De mantaroggen zwemmen over een koraal/bergachtige ronding waar veel kleine visjes leven. Wanneer de manta's overzwemmen dan pikken de kleine visjes de mantaroggen schoon. De mysterieuzemanta'sspotten is een unieke ervaring die je nooit meer zal vergeten.
7. Beren in Zweden

Veel avontuurlijke natuurliefhebbers willen op zijn minst één keer in hun leven een beer in het wild zien. Beren in het wild zijn echter ontzettend schuw en daarom zal je ze niet snel in het wild tegen komen. Zij hebben een hele goede neus en ook de oren zijn vergeleken met de mens erg goed te noemen. Bij het geringste geluid of verkeerde geur is de beer al gewaarschuwd. Eén van de beste plekken van Europa om beren in het wild te zien is Zweden. Zo is Hälsingland in Zweden bekend als het gebied met één van de grootste populaties bruine beren binnen Europa. Veilig vanuit een speciale hut op slechts tientallen meters van een voederplaats is het mogelijk de beren in het wild te zien rennen en eten. Altijd al een mammabeer willen zien met een jong? Ga dan in het voorjaar wanneer de beren uit de winterslaap zijn en de eerste jongen worden geboren.
8. Flamingo’s en wilde paarden in Frankrijk

De Camargue in Frankrijk is een ontzettend mooi natuurgebied en bestaat voor een groot deel uit de Rhônedelta. Het natuurgebied heeft de officiele naam Parc Naturel Régional de Camargue. Het gebied staat vooral bekend om de vele flamingo's die in dit gebied leven. Het gebied is de enige plek in Frankrijk en een van de weinige plaatsen rond de Middellandse Zee waar de flamingo's te vinden zijn. Ook de wildepaarden van de Camargue zijn zeer de moeite waard om te spotten. Deze witte kleine Camarguepaarden zijn zelfs per paard te bezoeken. Verder leven er in dit moerasachtigegebied ook zwijnen, bevers, zwartestieren en verschillende soorten vogels. De soorten vogels zijn zowel trekvogels als overwinteraars. 9. Zeekoeien in Florida

Zeekoeien zijn op de dag van vandaag erg zeldzaam. Er zijn dan oook maar enkele bestemmingen in de wereld waar je een goede kans hebt om zeekoeien in het wild te zien. CrystalRiver in Florida wordt gezien als één van de beste bestemmingen ter wereld. De kans dat je hier daadwerkelijk met zeekoeien kunt zwemmen is namelijk erg groot. Samen met een ervaren gids zoekt u per boot naar de zeekoeien. Deze gids kunt u alles over zeekoeien vertellen en weet precies waar de zeekoeien zijn. Met een snorkel en een duikbril kunt u vervolgens het water in om een zeekoe in het wild te ontmoeten. Deze zeekoeien zijn nieuwsgierig en speel en zullen je zeker even komen opzoeken.
10. Zeeschildpadden in Griekenland

Zakynthos is op de dag van vandaag erg bekend om de schildpadden die bij verschillende stranden te spotten zijn. Het gaat hier om de onechte Karetschildpad (Caretta Caretta) die in het engels Loggerhead wordt genoemd. Tijdens de maanden half mei tot half oktober is de kans het grootst om een schildpad bij Zakynthos te zien. Vanaf eind mei tot begin augustus zijn de aantallen schildpadden het grootst. Rond deze tijd komen de meeste schildpadden de stranden op om eieren te leggen. Het belangrijkste strand voor de schildpadden ligt in de baai van Laganas dat op de dag van vandaag een nationaal park is. Tijdens de juiste maanden is de kans groot dat u een schildpad ziet zwemmen.Meer top 10 lijstjes

10 dodelijkste dieren
10 snelste dieren
10 grootste dieren
10 sterkste dieren
10 giftigste dieren
10 hoogste bergen
10 beste bestemmingen voor dieren spotten 2020 

 
 Kuoni/Tenzing Travel - Zambia 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.