Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Vogels spotten

 

Wil je vogels spotten tijdens een vakantie in Europa of een reis naar een verre bestemming? Dan ben je hier op de juiste plek. Hier hebben wij namelijk verschillende bestemmingen op een rij gezet waar je de meest bijzondere vogelsoorten kunt spotten. Vooral in Europa zijn er meerdere bijzondere vogelsbestemmingen te vinden zoals Texel in Nederland, Lesbos in Griekenland en bijvoorbeeld de Donaudelta in Roemenië. In de rest van Europa zijn er natuurlijk ook tal van bestemmingen te vinden zoals Borneo in Azië en Costa Rica in Midden-Amerika. Mensen die van vogelen houden worden ook wel vogelaars genoemd. Om te kunnen vogelen heb je eigenlijk niet zo veel nodig. Een verrekijker, een camera en een notitieblokje is vaak al genoeg. Je moet er alleen voor zorgen dat je op de juiste bestemming bent tijdens de juiste reisperiode. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over vogels kijken in het wild op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Vogelreizen       Aanbieders vogelreizen:

SNP Vogelreizen

Sundowner wildlife


Vogels spotten in Europa

In eerste instantie lijkt Europa niet de ideale bestemming om dieren in het wild te spotten. Daarom gaan de meeste mensen op wildlife safari in Afrika of gaan ze dieren spotten op Borneo en in Costa Rica. Wanneer het gaat om vogels spotten dan is Europa wel een fantastisch werelddeel. Er zijn in Europa namelijk tal van indrukwekkende bestemmingen te vinden waar de meest bijzondere vogelsoorten zijn te spotten. Denk daarbij aan de pelikanen in Roemenië, de kraanvogels in Duitsland en bijvoorbeeld de papagaaiduikers in Engeland en IJsland. Op de website van SpottingWildlife hebben wij de beste bestemmingen in Europa om vogels te spotten op een rij gezet:Vogels spotten in Duitsland

Er zijn in Duitsland veel verschillende natuurgebieden waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. Enkele natuurgebieden in Duitsland springen er echt bovenuit als het gaat om vogels kijken in het wild.

Vogels en bevers spotten bij de Elbe
Vogels bij Müritz nationaal park 
Zeehonden en vogels spotten in DuitslandVogels spotten in Engeland

Vogels spotten in Engeland begint eigenlijk al wanneer je op de boot richting Engeland bent. Farne island is misschien wel de beste bestemming van Engeland om vogels in het wild te zien.

Zeehonden en vogels bij Farne eiland Vogels spotten in Finland

Finland is een prima bestemming voor liefhebbers van vogels spotten in het wild. Zowel aan de kust als in het binnenland komen verschillende bijzondere vogelsoorten voor.

Vogels spotten in Finland Vogels spotten in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk meerdere gebieden waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. Denk daarbij aan de Camargue met de Rhônedelta, de baai van de Somme en Lac du Der-Chantecoq.

Flamingo's en wilde paarden bij Camargue
Vogels spotten in Frankrijk
Zeehonden en vogels spotten in FrankrijkVogels spotten in Griekenland

Ook Griekenland is een prima bestemming voor een vogelreis. De meest bekende bestemming om vogels te spotten is Lesbos. Ook het noord-oosten van Griekenland kan je bezoeken om op zoek te gaan naar vogels en vlinders

Vogels spotten in Lesbos
Vlindersen vogels spotten in Griekenland Vogels spotten in IJsland

Ijsland is een prima natuurbestemming voor vogelliefhebbers. Elk jaar komen er naast de blijvende vogels ook vele overwinteraars en trekvogels langs IJsland. De bekendste is de papagaaiduiker

Vogels spotten in IJslandVogels spotten in Nederland

Geen zin om ver te reizen? Dan kun je ook gewoon in Nederland blijven om te vogelen.  Bekende vogelspotplaatsen in Nederland zijn texel, de rest van de wadden, de oostvaardersplassen, zeeland en ander waterrijke gebieden.

Vogels spotten in NederlandVogels spotten in Oost-Europa

Het oosten van Europa biedt vele mogelijkheden voor liefhebbers van vogels spotten. Zo zijn er verschillende bestemmingen in Estland, Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije waar je prima kunt vogelen.

Vogels spotten in Estland
Vogels spotten in Hongarije 
Vogels spotten in Polen
Vogels spotten in Roemenië
Vogels spotten in TurkijeVogels spotten in Portugal

Ook in Portugal zijn er meerdere bestemmingen te vinden waar je prima vogels in het wild kunt observeren. Dat kan bijvoorbeeld bij de Azoren, het eiland Madeira en op het vaste land van Portugal.

Vogels spotten in Portugal Vogels spotten in Spanje

Onder de vogelaars binnen Europa behoord Spanje zeker tot de toplanden. Er zijn in Spanje namelijk uitstekende gebieden te vinden waar veel bijzondere vogelsoorten te spotten zijn. Goede vogelgebieden in Spanje zijn de Extremadura, de pyreneeën en het zuiden van Spanje met de straat van Gibraltar.

Vogels spotten in Spanje 

  SNP Vogelreizen 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.