Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Nationale parken in India

 

Wilt u op zoek naar natuur en wildlife in India? Dan is India een bijzonder goede bestemming. In India leven veel bijzindere dieren die in andere landen niet of nauwlijks voorkomen. Zo komen er in het Ranthambore nationaal park tijgers voor die u met een beetje geluk kunt spotten. Ook zijn er andere natuurgebieden, nationale parken en reservaten in India te vinden waar vele verschillende diersoorten leven. SpottingWildlife heeft verschillende nationale parken en reservaten van India op een rij gezet. Elk nationaal park heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. 1 ding heeft hebben de parken wel gemeen. Alle parken bieden een huis aan de meest bijzondere dieren van India. Kies uit de volgende mogelijkheden:FOX rondreizen door India       Aanbieders India

Wildlife & natuurreizen India 
SNP Natuurreizen in India 
Reizen naar India met Sawadee 
Riksja India bouwstenen en reizen 
FOX Verre Reizen van ANWB India 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Wildlife & natuur excursies India


Nationale parken en reservaten van India

Om een kleine indruk te krijgen van de vele verschillende nationale parken en reservaten in Inda hebben wij diverse natuurgebieden op een rij gezet. Elk gebied heeft zo zijn eigen kenmerken, landschappen, planten- en diersoorten:Bandhipur nationaal park
Het Bandhipur nationaal park wordt ook wel het Bandhipur tiger reserve genoemd en staat dus ook bekend vanwege de tijgerpopulatie van dat gebied. In het Bandhipur nationaal park kunt u op zoek naar Indische olifanten, tijgers, luiaard beren, pythons, verschillende soorten antilopen en bijvoorbeeld jakhalzen. Het Bandhipur nationaal park behoord samen met drie andere aangrenzende parken tot het Nilgiri Biosphere reserve. Dat maakt het tot het grootste natuurgebied in het zuiden van India. Voor meer informatie over trips naar het kijk je bijvoorbeeld op Gozuidindia.com.


Bandhavgarh nationaal park
Bandhavgarh nationaal park bestaat uit een oppervlakte van meer dan 105 vierkante kilometer. Het landschap bestaat uit bergen, bossen en open vlaktes. Het park staat bekend om de Bengaalse tijgers. De dichtheid van het aantal tijgers bij Bandhavgarh is de hoogste in India.


Sasan Gir nationaal park

Het Gir Forest nationaal park is een nationaal park in de Indiase deelstaat Gujarat en is 1412 km2 groot. Het geldt als een van de meest belangrijke reservaten van India en zelfs Azië. Dit omdat hier een aantal zeldzame dierensoorten leven, waaronder Perzische leeuwen.


Overige parken
Andere parken die de moeite waard zijn om de wildlife en de natuur zijn onder andere:

Dachigam nationaal park
Sunderbans nationaal park
Dhangadhra Wildlife Sanctuary
Kanha nationaal park
Kaziranga nationaal park
Panna nationaal park
Periyar nationaal park 
Ranthambore nationaal parkk
Corbett nationaal park
Corbett nationaal park
Bharatpur Bird SanctuaryMeer informatie

Wilt u meer informatie over excursies, tijgers en de nationale parken van India? Kijk dan eens op Riksjatravel.nl voor bouwstenen met tijgersspotten in het wild. Op Sundowner wildlife reizen vindt je de beste wildlifereizen waarmee je op zoek gaat naar tijgers en ander wildlife in de nationale parken van India. Op Wildlife & natuur excursies India van Getyourguide vindt je verschillende tours en excursies om tijgers te spotten en safari's door verschillende nationale parken.
Meer informatie over India

Dieren in India
Rondreizen door India 
Natuur- en vogelgidsen van India
Tijgers in India
Nationale parken in India 
Flora en Fauna van India
Beste reisperiode en klimaat van India

 
India reizen
 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.