Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Beste reisperiode en klimaat van India

 

Wilt u naar India reizen? Dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode en het klimaat van India. India heeft namelijk te maken met verschillende regen/hitte periodes. Ook de hitte kan het weer in India onaangenaam maken. Wanneer u rekening houdt met de beste reisperiode van India dan heeft u de meeste kans op aangenaam weer. Omdat India groot is en het landschap van India erg afwisselend is heeft India te maken met verschillende klimaatzones. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiode van India op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

FOX rondreizen door India       Aanbieders India

Wildlife & natuurreizen India 
SNP Natuurreizen in India 
Reizen naar India met Sawadee 
Riksja India bouwstenen en reizen 
FOX Verre Reizen van ANWB India 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Wildlife & natuur excursies India


De beste reisperiode van India

Omdat India vrij groot is en het land met verschillende landschappen en klimaten te maken heeft is het bijna niet mogelijk om één beste reisperiode te geven voor het hele land. De maanden november, december, januari en februari zijn over het algemeen de beste maanden. Het westen van Indai heeft dan geen last van regen. De temperaturen in Oost India is dan ook gedaald en het noorden van India is dan ook wat aangenamer als het gaat om regen en temperatuur. Van juni tot oktober begint in het westen van India de regenperiode. Waaronder ook in Goa. Veel excursies en accommodaties zijn dan gesloten.

Beste reisperiode India - noord: september tot april
Beste reisperiode India - zuid: oktober tot april

Beste reisperiode India - west-Goa: oktober tot aprilHet klimaat van India

In Inda heeft u te maken met verschillende landschappen en klimaten. Zo heef India in het westen een woestijnklimaat met grote woestijnen en dorre vlaktes. In het noorden heeft India te maken met bergen met een toendraklimaat en gletsjes op de toppen van de bergen. Het zuiden van India heeft een tropisch klimaat en een tropisch regenwoudklimaat. Veel regio's in Inda hebben weer verschillende microklimaten. Ook kan India last hebben van cyclonen en tropische stormen. Deze stormen komen vanuit de Indische Oceaan en de Golf van Bengalen in de noordelijke regio van India het land binnen. Dat gaat gepaard met veel wind en regen.
Temperaturen en weersverwachting van India

India heedft te maken met een groot verschil tussen de temperaturen. Zo is de laagst gemeten temperatuur in India - 45 graden. Deze temperatuur werd gemeten nabij Kashmir in het noorden van India. De hoogste temperatuur ooit in India is 50 graden.

Weersverwachting New Delhi Weeronline -  New Delhi
      Weersverwachting GoaWeeronline.nl - weer in Goa
Meer informatie over India

Dieren in India
Rondreizen door India 
Natuur- en vogelgidsen van India

Tijgers in India
Nationale parken in India 
Flora en Fauna van India

Beste reisperiode en klimaat van India

India reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.