Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Noord-Amerika

De mooiste routes voor een roadtrip door Amerika

 

Altijd al eens een roadtrip willen maken en daarbij aan Amerika gedacht? Nee? Denk dan nog maar eens, want Amerika is met zijn veelzijdigheid waarschijnlijk het beste land om een geweldige roadtrip te maken. Wij hebben hieronder de mooiste routes voor je verzameld. Foto Reizendoejezo

 
Midden- en West-Amerika

De meest bekende roadtrip aan de westkust is waarschijnlijk die van Seattle naar San Diego, via de Highway 1. Een toeristische route, maar een schitterende rit langs de Grote Oceaan, van de bossen in Oregon en Washington naar de mooie stranden in Californië. Wil je tijdens de roadtrip graag veel nationale parken en ander natuurschoon aandoen? Dan is de omgeving van Las Vegas een must-stop. Rijd over Highway 93 van de Rocky Mountains naar de Mexicaanse grens, of kies voor een roadtrip in het zuidwesten van Amerika waarbij je van Los Angeles via Vegas naar San Francisco rijdt. Boek laatstgenoemde roadtrip bijvoorbeeld via Tenzing Travel, waarbij huurauto en hotels al zijn inbegrepen.

Oost-Amerika

Een andere bekende route is de Appalachian Trail in het oosten van Amerika. Het is het langste wandelpad in het land en de echte fanatiekelingen lopen de route. Maar wie daar geen zin in heeft, kan de route ook met de auto afleggen. Het is een schilderachtige route met veel historie en met de auto net zo mooi als te voet. Liever langs de Atlantische Oceaan rijden? Dat kan ook, je kunt van New York City helemaal naar Key West in Florida rijden, het meest zuidelijke punt van Amerika. Een prachtige route met eveneens veel historie.

Van oost naar west of andersom

In plaats van het land verticaal te doorkruisen, kun je er ook voor kiezen om van west naar oost te rijden (of andersom). Ga voor The Great Northern route, waarbij je van Seattle naar Acadia National Park in Maine rijdt en alle noordelijke staten doorkruist. Je kunt je vast al wel voorstellen hoeveel verschillende landschappen je onderweg tegenkomt. Of kies voor een wat langere roadtrip van de natuurgebieden van West-Amerika naar het stedelijke Oost-Amerika en rijdt onder andere langs Chicago, Boston, Yellowstone National Park en de Niagara Falls. Andere routes die het land doorkruisen zijn Route 50 van oceaan naar oceaan, waarbij je door prachtige natuurgebieden rijdt, en Route 80, waarbij je door de zuidelijke staten rijdt. En niet te vergeten de nostalgische Route 66, waarbij je een reis maakt van Chicago naar Los Angeles en onderweg de welbekende panden met neonreclame en oude trucks tegenkomt.
Meer informatie over de Verenigde Staten

Dieren in de Verenigde Staten
Rondreizen door de Verenigde Staten 
Natuurgidsen en vogelgidsen van Amerika

Beste reisperiode en klimaat van Amerika 
De mooiste roadtrips door Amerika

Zwemmen met zeekoeien bij Florida in Crystal River
Cruisereis langs walvissen en beren
Dieren bij Glacier Bay en Gustavus
Walvissen en dolfijnen bij San Diego en La Paz
Walvissen bij Monterey Bay
Orka's bij de San Juan eilanden
Zeeleeuwen van San Francisco
Walvissen en Dolfijnen bij Florida
Zwemmen met manta's bij Hawai
Zwemmen met dolfijnen bij Hawai
Walvissen bij Hawai
Nationale Parken in de Verenigde Staten

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.