Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Duiken en snorkelen in Maleisië

 

Wilt u duiken en snorkelen in Maleisië? Dan heeft u de keuze uit vele verschillende bestemmingen. Toch is niet elk eiland even geschikt om te duiken of snorkelen. Zo beschikt bijvoorbeeld Lankawi bijvoorbeeld over veel zandstranden waardoor het zicht minder is. De betere duikstekken in West-Maleisië vindt u aan de oostkust. Vooral de kleine eilanden zoals TiomanPerhentian en Pulau Lang Tengah zijn prima bestemmingen om te genieten van het onderwaterleven. Vanuit Borneo kunt u ook verschillende duikparadijzen bezoeken. Die bestaan uit eilandjes en strandjes die tot de top behoren als het gaat om duik- en snorkelbestemmingen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over de duikstekken in Maleisië op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

FOX rondreizen door Maleisië       Aanbieders Maleisië

SNP Natuurreizen in Maleisië 
FOX Reizen van ANWB Maleisië 
SNP Vogelreizen 
Individuele reizen naar Maleisië 
Van Verre Borneo reizen 
Riksja Maleisie reizen 
Yourway2go - Azie  
Reizen naar Azië met Sawadee 
Wildlife & natuur excursie Maleisië


Duikbestemmingen van Maleisië

Duiken in Maleisië staat hoog aangeschreven in de duikwereld. U moet dan echter wel naar de juiste bestemming reizen. Goede duiksbestemmingen vindt u aan de oostkust van West-Maleisië. Daarnaast biedt de provincie Sabah op Maleisisch Borneo uitstekende mogelijkheden voor een geweldige duikvakantie. Vanuit verschillende plaatsen in Sabah kunt u een duikexcursie regelen om één van de beste duikstekken ter wereld te bezoeken. Vaak bestaan deze excursies uit meerdere dagen met een verblijf op een klein eilandje of aan een mooi tropisch strand. Omdat de vraag naar duikexcursies op Borneo groot is en het aanbod vrij beperkt is kan het verstandig zijn om van te voren te reserveren. Vanuit Seporna zijn de meeste duikbestemmingen te bereiken. Turtle Island ligt echter weer dichter bij Kota Kinabalu. De bekendste duikbestemming in Maleisië is natuurlijk Sipadan. De duikstekken bij Sipadan zijn erg populair. Dat betekend dat het ook druk kan zijn. Naast Sipadan zijn er vele andere mooie duikstekken waar alleen jij aan het duiken bent samen met een gids.
Beste bestemmingen 

De beste bestemmingen  die u vanuit Borneo kunt bezoeken zijn Tunku Abdul Rahman Park, Pulau Tiga, the Turtle Islands, the Tun Sakaran Marine Park en Pulau Sipadan Park. De eilanden in het oosten van West-maleisië die goede snorkelmogelijkheden bieden zijn Tioman, Perhentian en Pulau Lang Tengah.
Welke diersoorten

Onder water kunt u op zoek naar mooie koraalriffen en vele verschillende diersoorten. Het is te veel om op te noemen. Dieren die u onder andere kunt tegen komen zijn schildpadden, zeeslangen, barracuda’s, zeepaardjes, krokodilvis, schorpioenvis en vele andere vissoorten.
Beste reisperiode

Hele hele jaar door zijn er in maleisië duikstekken te bezoeken. De regenperiodes kunnen echter roet in het eten gooien. Zo wordt niet alleen het zicht onder water minder mooi maar zijn zelfs eilanden gesloten voor toeristen. Het regenseizoen van de oostkust van West-Maleisië is van november tot maart. 
Meer informatie

Wilt u meer informatie over duiken en snorkelen in Maleisië? Op de website van Riksjatravel.nl vindt u mooie trips naar de eilanden in het oosten van West-Maleisië. 333Travel.nl heeft juist weer bouwstenen rischting de mooiste bestemmingen van Borneo. Ben je op zoek naar meerdere duikexcursies in Maleisië? Kijk dan op Getyourguide.nl.
Meer informatie over Maleisië

Dieren in Maleisië
Rondreizen door Maleisië 
Reis- en natuurgidsen Borneo

Orang-oetan bij Sepilok en Kinabatangan
Duiken en snorkelen in Maleisië
Duiken met schildpadden bij Sipadan
Nationale parken in Maleisië
Vrijwilligerswerk in Maleisië 
Flora en fauna van Maleisië

Beste reisperiode en klimaat van Maleisië

 
Maleisie reizen   

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.