Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Flora en Fauna van Antarctica

 

Ben je op zoek naar informatie over de flora en fauna van Antarctica? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Wij hebben namelijk verschillende informatie over de planten en dieren van Antarctica op een rij gezet. Antarctica heeft namelijk de minst gevarieerde flora en fauna van alle werelddelen op aarde, maar heeft wel een bijzondere flora en fauna. De flora en fauna op Antarctica hebben namelijk te maken met een extreem klimaat, waardoor de planten en dieren die er leven wel extra bijzonder maakt. Zo leven er op Antarctica Keizerspinguïns die zelfs tijdens de wintermaanden broeden. Hiermee zijn zij de enige diersoort die dat lukt. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie over de planten en dieren van Antarctica:

 

 

Noorderlicht reizen SNP       Aanbieders Antarctica

SNP Natuurreizen in Antarctica  
Cruisetravel.nl 
BBI Travel 
Reizen naar Noord- en Zuidpool 
Reisgidsen Antarctica 


Flora van Antarctica

Wanneer het over de flora van Antarctica gaat hoef je niet een reis te boeken en helemaal naar Antarctica af te reizen. De plantenwereld op Antarctica is namelijk heel beperkt. Op het vaste land van Antarctica komt heel weinig flora voor. De meeste plantengroei vindt je in het westen aan de kust. De eilanden in het subantarctische gedeelte die ook bij Antarctica horen beschikken over meer leven. Verschillende soorten schimmels zijn hier best talrijk te noemen. Ook komen er verschillende mossen en korstmossen voor. Antarctica kent verder 2 bloeiende planten. Deze twee soorten bloeiende planten bestaan uit een grassoort, Antarctische smele (Deschampsia antarctica), en een anjersoort, Antarctisch sterremos of vetmuur (Colobanthus quitensis).Fauna van Antarctica

De fauna van Antarctica zou echter wel een grote reden kunnen zijn om een keer naar Antarctica af te reizen. Hier kun je namelijk verschillende soorten zeedieren spotten zoals walvissen, Pinguïns en zeehonden.

In Antarctica zijn minstens 235 marine soorten te vinden dier erg variërend zijn in grootte. De grootste dieren rondom Antarctica zijn grote walvissen, terwijl de kleinste dieren uit zeeslakken, zeekomkommers en modderwonende wormen bestaan. Ook komen er op Antarctica erg veel planton voor, waar weer veel kril op af komt. Dit vormt weer het hoofdvoedsel van veel walvissen. In totaal is Antarctica goed voor ongeveer 10 verschillende walvissensoorten. De meeste walvissen zijn echter migrerende soorten en komen vooral in de Antarctische zomer om kril te eten. 

De rotsachtige oevers van het vasteland van Antarctica en de eilanden voor de kust bieden elk voorjaar een broedplaats voor ontzettend veel vogels. De soorten vogels die komen broeden zijn albatrossen, stormvogels, jagers, meeuwen en sterns. In Zuid-Georgië komen ook eenden en een insectetende vogel voor.

Bijna alle pinguïns leven allemaal op het zuidelijk halfrond. De enige uitzondering is de equatoriale pinguïn die bij de Galapagos eilanden leven. De grootste concentratie pinguïns vinden we op en rond Antarctica. Vier van de 18 pinguïnsoorten leven en broeden op het vasteland en de nabij gelegen eilanden. Nog eens vier soorten leven op de subantarctische eilanden. Keizerspinguïns hebben vier overlappende verenlagen, waardoor ze warm blijven. Zij zijn het enige Antarctische dier die het lukt om tijdens de Antarctische winter te broeden.Meer informatie over flora en fauna

Wil je meer leuke informatie over de planten en dieren van Antarctica lezen? Probeer dan eens een keer te zoeken op de website van Wikipedia of kijk een op een van de andere websites met informatie over Antarctica:

Wikipedia - flora en fauna AntarcticaMeer informatie over Antarctica

Dieren in Antarctica
Reizen naar Antarctica 
Natuurgidsen Antarctica
Walvissen, pinguïns en zeehonden bij Antarctica 
Flora en Fauna van Antarctica
Beste reisperiode en klimaat van Antarctica

 
SNP Natuurreizen 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.