Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Midden-Amerika

Flora en Fauna van Dominica

 

Wil je binnenkort op vakantie naar Dominica, maar wil je eerst weten wat voor planten en dieren op Dominica voor komen? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast informatie over de beste plaatsen om walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden in Dominica te spotten hebben wij ook algemene informatie over de flora en fauna van Dominica op een rij gezet. Dominica is voor veel mensen een vrij onbekende bestemming. De meeste bekendheid heeft het land met de uitstekende mogelijkheden om verschillende soorten walvissen en dolfijnen te spotten. Naast deze indrukwekkende diersoorten zijn er in Dominica nog meer bijzondere dieren en planten te vinden. Kies daarom uit de volgende mogfelijkheden voor meer informatie over de flora en fauna van Dominica:Individuele rondreizen van FOX | FOX.nl       Aanbieders Dominica

Reisgidsen - Dominica 
Caribbean met Travelworld 
Droomreizen Midden-Amerika 
Reizen naar Midden-Amerika Sawadee
Wildlife & natuur reizen Sundowner
Hotels van Agoda
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Dominica


Flora van Dominica

Dominica is onderdeel van de bovenwindse eilanden. Aan de oostkust vinden wij de Atlantische Oceaan en bij de westkust van Dominica de Caribische Zee
Dominica heeft een van de ruigste en natuurlijkste landschappen vcan alle laden in het caribisch gebied. De oostkant van het eiland is bedekt met dicht, tropisch regenwoud. De passaatwinden waar Dominica mee te maken heeft zorgen op sommige plaatsen tot een jaarlijkse neerslag van wel 900 cm. Die hoge neerslagwaarden zorgen voor talrijke riviertjes, kleine meertjes en mooie watervallen. De westkust daarentegen ligt in de regenschaduw van de vrij hoge bergen en ontvangt slechts tot 150 cm regen. Geologisch gezien maakt Dominica deel uit van de vulkanenreeks van de Kleine Antillen. Dominica heeft op het eiland een zestal slapende vulkanen, actieve zwavelbronnen en het op één na grootste kokende meer ter wereld.

De meest voorkomende boom op het eiland is de Gommier-boom. Dit is een enorme gomboom die traditioneel wordt gebruikt voor het maken en uitgegraven van kano's. 

Er zijn talloze soorten planten op het eiland tye vinden. Sommige hiervan zijn endemische soorten, terwijl andere planten ook op andere Caribische eilanden voorkomen. Sommige zijn zelfs ook te vinden op het vasteland.Fauna van Dominica

Aangezien Dominica een klein landje is komen er niet heel veel diersoorten voor. De meeste diersoorten die op Dominca voor komen zijn vogels. In totaal zijn er op Dominica meer dan 160 vogelsoorten waargenomen. Daarmee is Dominica wel 1 van de meest rijke landen in het oostelijk Caribisch gebied. Van alle vogelsoorten nestelen 59 soorten op het eiland, waaronder twee endemische en bedreigde papegaaiensoorten. Dat  zijn namelijk de Sisserou-papegaai en de Jaco-papegaai. De Sisserou-papegaai is de nationale vogel van Dominica en staat ook op de nationale vlag. Hij is ongeveer 51 cm lang wanneer hij volgroeid is. Het heeft een donkerpaarse borst en buik en een groene rug. De Jaco-papegaai is iets kleiner en groener met gevarieerde kleuren. Het wordt ook wel de roodhals papegaai genoemd, vanwege de pluisjes van rode veren die vaak bij de keel te zien zijn. Verder komen er op Dominica grote capaud kikkers, kleine boomkikkers, vele hagedissen, dertien soorten vleermuizen en verschillende soorten slangen voor.

Voor de kust van Dominica komen ook verschillende diersoorten voor. Zo staat Dominca erg bekend om het spotten van Potvissen en andere soorten zeezoogdieren waar onder dolfijnen. Ook komen er zeeschildpadden voor, net als vele soorten vissen.

 Meer informatie

Wil je meer informatie over de flora en fauna van de Dominica? Neem dan eens een kijkje op de website van Wikipedia of op een van de volgende websites met informatie over Dominica: 

Landenweb - DominicaMeer informatie over Dominica

Dieren in Dominica
Walvissen en dolfijnen bij Dominica
Zeeschildpadden bij Dominica 
Flora en Fauna van Dominica

Beste reisperiode en klimaat van Dominica 

Individuele rondreizen van FOX | FOX.nl Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.