Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Amerika projecten

Vrijwilligerswerk in Ecuador

 

Op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren in Ecuador? Dan ben je hier helemaal op de juiste bestemming. Activity International  biedt namelijk de mogelijkheid om in Ecuador vrijwilligerswerk te doen voor projecten die zich inzetten voor dieren, mensen en natuur. Het project is echt iets voor liefhebbers van dieren en natuur die te gelijker tijd ook de Spaanse taal willen leren. Je gaat namelijk vrijwilligerswerk op de Galápagos eilanden doen, terwijl je van te voren een Spaanse cursus hebt gevolgd in Quito. Na dit bijzondere project ben je een hele hoop ervaringen rijker, heb je gewerkt op de meest bijzondere eilandengroep ter wereld en spreek je nog Spaans ook. Voor dit vrijwilligersproject op de Galapagos eilanden heeft SpottingWildlife verschillende informatie op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden: Wildlife projecten - Activity International       Amerika projecten

Argentinië
Canada
Costa Rica
Ecuador  Spaans leren in Quito

Voordat je aan de slag gaat op een van de vrijwilligersprojecten op de Galapagos eilanden ga je eerst 4 weken Spaanse taal leren in Quito. Het maakt niet uit of je nog geen woord Spaans spreekt of dat je al goed Spaans spreekt. Je krijgt eerst een test en wordt dan ingedeeld bij je eigen niveau. De talenschool organiseert allerlei uitjes; van salsa tot uitgaan in Quito. En je verblijft in een leuk studentenhuis waar je snel veel andere reizigers leert kennen. Na een paar weken vertrek je weer uit Quito en ga je vrijwilligerswerk op de Galápagos eilanden doen. Na vier weken de Spaanse taal leren zijn wij er van overtuigd dat je na de cursus een leuk woordje spreekt.Vrijwilligerswerk op de Galapagos

Na de Spaanse les weken is het tijd geworden om naar de Galapagos eilanden te reizen. Vele natuurliefhebbers dromen er van om een keer deze bijzondere eilandengroep te mogen bezoeken. De eilanden bestaan uit allemaal (uitgewerkte) vulkanen. Deze liggen zo'n 1000 kilometer van het vasteland en ze zijn vooral bekend vanwege de bijzondere dieren. Je kunt letterlijk oog in oog komen te staan met zeeleeuwen, reuzenschildpadden en leguanen. Er zijn verschillende projecten op de Galápagos eilanden waar je als vrijwilliger aan de slag kunt. Als je vrij bent, kun je het eiland verkennen. Of een keer naar een van de andere eilanden.
Projecten van de Galapagos eilanden

Er zijn op de eilanden van de Galapagos verschillende projecten te volgen. De meeste projecten zijn op San Christobal, waar ook de meeste mensen wonen. Het varieert van lesgeven, kinderopvang tot natuurprojecten. Hieronder volgen een paar voorbeelden waar je als vrijwilliger kunt gaan helpen:

Hacienda San Cristobal – natuurproject
Dit natuurproject heeft als doel om herbebossing in de bergen van San Cristobal (en andere bewoonde eilanden van de Galápagos) te realiseren. 

Sportles geven op San Cristobal
Dit sportproject is gevestigd in Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van het eiland San Cristobal. Er gaan ongeveer 550 kinderen in de leeftijd van 6-15 jaar naar school op het eiland. Voor al deze kinderen is er maar 1 sportleraar beschikbaar die gymlessen geeft. Hierbij kun jij dus gaan helpen.

Organic Farm Santa Cruz
De organische boerderij Le Envida bevindt zich in Los Guayabillos en is gelegen op het eiland Santa Cruz. Het heeft 24 hectare grond dat vol staat met fruitbomen, planten en inheemse dieren. Als vrijwilliger kun je meedraaien op deze boerderij en er zijn heel wat klussen die je zou kunnen doen.

Kinderopvang en kleuterschool San Cristobal
Deze kinderopvang is gevestigd in Puerto Baquerizo Moreno. Alle families op het eiland kunnen hier gebruik van maken. Het levensonderhoud is duur op de Galápagos eilanden en de mensen met een minder goed salaris hebben het niet altijd even makkelijk. Voor deze mensen is de kinderopvang een uitkomst en jij kunt hierbij helpen.

Lesgeven op San Cristobal
Ook deze school is gevestigd in Puerto Baquerizo Moreno, de hoofdstad van het eiland San Cristobal. Als vrijwilliger help je bij de Engelse lessen. Je bereid lessen voor, je denkt na over nieuwe hulpmiddelen voor de lessen (bijvoorbeeld Engelse liedjes) en je helpt de kids met conversatielessen.
Meer informatie

Voor meer informatie over de vrijwilligersprojecten in Ecuador kun je een kijkje nemen op de websites van Travel active en Activity International.Meer vrijwilligerswerk met dieren

Afrika vrijwilligerswerk met dieren
Amerika vrijwilligerswerk met dieren
Azië vrijwilligerswerk met dieren 
Europa vrijwilligerswerk met dieren 
Oceanië vrijwilligerswerk met dieren

 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.