Follow & share
       
Vrijwilligerswerk dieren

Vrijwilligerswerk in Ecuador

 

Op zoek naar vrijwilligerswerk met dieren in Ecuador? Kies dan een van de projecten van Activity International en zet u in voor de natuur van Ecuador. Voor vrijwilligerswerk met dieren kunt u in Ecuador alle kanten op. Zo heeft u de keuze om u in te zetten voor een opvangtehuis met dieren als schildpadden, luipaarden, marters, papegaaien en kaaimannen. Daarnaast is er in Ecuador een speciaal opvangcentrum voor apen en ligt middenin het regenwoud van Ecuador. Het was ooit begonnen is als een klein opvangcentrum voor apen en is inmiddels uitgegroeid tot een groot opvangcentrum waar alle wilde dieren welkom zijn. Er zijn zo'n 60 soorten aanwezig in het centrum. Het laatste project in Ecuador is het walvissenproject van Whale Foundation in Puerto Lopez. Hier doet men onderzoek naar bultruggenzeevogels en dolfijnen. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over vrijwilligerswerk met dieren in Ecuador op een rij gezet:

 Backpacken en vrijwilligerswerk met Activity International       Vrijwilligersprojecten Ecuador

Projecten van Activity International

 

Amazon Animal Rescue Centre

Dit opvangcentrum is in 2006 opgericht met als doel de dieren van de Amazone regio te beschermen en op te vangen. De dieren die in dit centrum worden opgevangen zijn vaak mishandeld, verwaarloosd of verweesd omdat hun ouders door jagers zijn doodgeschoten. Sommige dieren zijn ook gered uit handen van illegale dierenhandelaren die wilde dieren uit het regenwoud plukken om ze door te verkopen aan de rest van de wereld. Daarnaast zitten er ook verschillende wilde dieren die door mensen als huisdier werden gehouden en in veel te kleine kooitjes werden gestopt en werden gevoed met verkeerd voedsel. Dierenmishandeling dus. Vaak worden de dieren naar het centrum gebracht door politiemensen die de wilde dieren in beslag hebben genomen en er nergens me heen kunnen, maar soms ook worden ze door particulieren gebracht die zich realiseren dat wilde dieren toch niet zo handig en leuk als huisdier zijn. Er zijn in totaal zo'n 35 verschillende soorten dieren die hier worden opgevangen waaronder capibara's, apen, schildpadden, luipaarden, marters, papegaaien en kaaimannen/krokodillen. Het opvangcentrum is ook open voor bezoekers. Het geld dat wordt betaald voor een  toegangskaartje is de grootste bron van inkomsten voor het opvangcentrum. Steun van de overheid krijgen ze niet aangezien het welzijn van dieren niet erg hoog op de Ecuadoriaanse agenda staat. Door de bezoekers te laten zien welke dieren er worden opgevangen en uit te leggen wat de achtergrond van het dier is, hopen ze een klein steentje bij te dragen aan het verbeteren van de omstandigheden van dieren in Ecuador.Monkey Sanctuary

Dit opvangcentrum ligt middenin het regenwoud van Ecuador, ver van de bewoonde wereld. Het centrum is in 2006 opgericht en heeft als doel dieren op te vangen, te rehabiliteren en - als het kan - terug te zetten in de natuur. Het centrum werkt samen met de Ecuadorian Environmental Police (UMPA) en het ministerie van Milieuzaken om de jacht op, mishandeling en verkoop van wilde dieren in te dammen. Zoals hierboven al is genoemd: het welzijn van dieren heeft niet de hoogste prioriteit in Ecuador en veel Ecuadorianen zien niet in dat wilde dieren niet geschikt zijn als huisdieren. Het resultaat is dat er op grote schaal dierenmishandeling voorkomt doordat wilde dieren worden opgesloten en slecht worden behandeld. Veel dieren die in het opvangcentrum komen zijn gewond en getraumatiseerd. Wat ooit begonnen is als een klein opvangcentrum voor apen, is uitgegroeid tot een groot opvangcentrum waar alle wilde dieren welkom zijn. Er zijn zo'n 60 soorten aanwezig in het centrum: van eekhoorns tot apen, van reptielen tot verschillende soorten vogels, van wilde zwijnen tot witsnuitneusberen, van rolstaartbeertjes tot kalkoenen....en nog veel meer! Het opvangcentrum staat op een terrein van zo'n 100 hectare groot en is eigendom van de familie Alvarez Guatactuca; een Quicha familie die al eeuwenlang in dit gebied wonen. Zij runnen dit opvangcentrum uit respect voor de lokale dieren die ook al eeuwenlang in hun omgeving voorkomen.Pacific Whale Foundation

Sinds 1997 is de Pacific Whale Foundation in Puerto Lopez bezig om tijd en energie te steken in het doen van onderzoek naar de bultrug-walvis. Ieder jaar (juni-oktober) komen deze 'gentle giants' naar de relatief warme wateren van Ecuador om daar op zoek te gaan naar een geschikte partner en om hun kalfjes te baren. Ze zwemmen soms helemaal door tot zuid Colombia. Daar keren ze weer om, om aan de terugreis naar hun 'thuis' Antartica te beginnen. En dat ieder jaar weer. De Pacific Whale Foundation probeert in deze tijd zo veel mogelijk gegevens en data te verzamelen voor de Whale Commission South America. Vanaf 1997 heeft de Foundation al 2200 verschillende bultruggen kunnen identificeren en categoriseren door foto's te nemen van de staarten van de bultruggen (vergelijkbaar met vingerafdruk bij mensen). Daarnaast hebben ze in kaart gebracht welke routes de bultruggen afleggen om in Ecuador te komen. Een route die de bultruggen schijnbaar feilloos weten vinden. Daarnaast brengen ze de voedgebieden in kaart. Naast het observeren en analyseren van de bultruggen wordt er ook veel onderzoek gedaan naar zeevogels en dolfijnen. 

 Activity International - De wereld aan je voeten  
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Wildlife tours tips
Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

.