Follow & share
       
Vrijwilligerswerk dieren

Vrijwilligerswerk in Sri Lanka

 

Heeft u altijd al eens vrijwilligerswerk willen doen voor de bescherming van olifanten en zeeschildpadden in de natuur? Dat kan met verschillende wildlifeprojecten van Travel Active. In Sri Lanka zijn verschillende vrijwilligersprojecten te volgen waar u zich in kan zetten voor de natuur en wildlife. In 2012 is dit schildpaddenproject benoemd tot beste schildpaddenproject van Sri Lanka! Samen met natuurbeheerders werk je mee aan het behoud van de typische Sri Lankaanse zeeschildpad. In het Wasgamuwa national park wonen olifanten in het wild. Zij worden echter goed in de gaten gehouden door de Wildlife Conservation Society en jij kunt hen hierbij helpen! Samen met andere vrijwilligers woon je drie weken in de jungle en verlaat je 's ochtends het kamp om olifanten, maar ook vogels en andere dieren in het park te observeren. SpottingWildlife heeft verschillende projecten en informatie over vrijwilligerswerk met dieren in Sri Lanka op een rij gezet:

 

 

      Vrijwilligerswerk Sri Lanka

Olifantenproject 
Schildpaddenproject


Schildpaddenproject

Wil jij samen met natuurbeheerders meewerken aan het behoud van de typische Sri Lankaanse zeeschildpad. In 2012 is dit schildpaddenproject benoemd tot beste schildpaddenproject van Sri Lanka! Samen met natuurbeheerders werk je mee aan het behoud van de typische Sri Lankaanse zeeschildpad. Je leert verschillende schilpadden te herkennen, hoe het broedproces in zijn werk gaat en hoe je de met uitsterven bedreigde dieren terugzet in zee. Ook geef jij de schildpadden te eten en zorg je ervoor dat hun verblijf netjes en schoon is. En samen met de locale werknemers van het project trek je er op uit om de stranden schoon te houden. Hoe langer je op het project werkt en hoe meer kennis je erover hebt, des te zelfstandiger zul jij te werk mogen gaan. Zo kun je opden duur worden ingezet om toeristen voorlichting te geven over de schildpadden! Het schildpaddenproject verwelkomt al jaren internationale vrijwilligers van over de hele wereld. Aan de ene kant natuurlijk omdat ieder extra paar handen welkom is op dit project. Aan de andere kant ook om mensen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te laten komen. Deze mensen brengen frisse input en nieuwe ideeën mee die kunnen zorgen voor nieuwe successen in de toekomst op het project. Olifantenproject

In het Wasgamuwa national park wonen olifanten in het wild. Zij worden echter goed in de gaten gehouden door de Wildlife Conservation Society en jij kunt hen hierbij helpen! Samen met andere vrijwilligers woon je drie weken in de jungle en verlaat je 's ochtends het kamp om olifanten, maar ook vogels en andere dieren in het park te observeren. Zo kun je bijvoorbeeld ook sporen van luipaarden tegen komen! Naast de observatie- en tracking werkzaamheden, hou je in de gaten hoe de locale bevolking met de olifanten omgaat. Je bezoekt in het dorp een project dat is opgezet om de locale bevolking bewust te maken van het belang van het behoud van het wild in hun woonomgeving en conflicten tussen mens en dier tot een minimum te beperken. Sri Lanka: de parel van de Indische oceaan. Start je tijd in Sri Lanka met een oriëntatieweek in de culturele hoofdstad van het land, Kandy en reis daarna voor 3 weken door naar het olifantenproject in Wasgamuwa national park. Of combineer het olifantenproject met het schildpaddenproject in Sri Lanka. Tijdens je verblijf van drie weken in het Wasgamuwa national park woon je met de andere vrijwilligers in een eenvoudige accommodatie in het park. De laatste week reis je naar het zuiden van Sri Lanka, om hier nog een week te helpen op het schildpaddenproject in Ambalangoda. Het schildpaddenproject is minder intensief dan het olifantenproject en geeft je ook de mogelijkheid om een deel van de dag te genieten van de cultuur en de stranden, om zo je reis naar Sri Lanka ontspannen af te sluiten!

Schildpadden   Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

.