Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Reuzenhaaien bij Cornwall

 

De reuzenhaai is op één na grootste vis ter wereld en kan bijna 10 meter lang worden. De gemiddelde lengte is ongeveer van 6 tot 8 meter. De reuzenhaai komt voor in de zeeën met een gematigd klimaat. Zo komt de reuzenhaai ook voor in de Noordzee. Voor de kust van Nederland komt de reuzenhaai echter zelden voor. Wel is de Reuzenhaai veel te vinden voor de kust van Engeland. Het voedsel van de reuzenhaai bestaat voor een groot deel uit plankton. De reuzenhaai zeeft met zijn kieuwzeven plankton uit het zeewater. Aangezien het plankton rondom de oppervlakte van de zee leeft is het vrij gemakkelijk een reuzenhaai te zien zwemmen. reuzenhaaien komen namelijk veel aan de oppervlak om het plankton te nuttigen. Zo is de vin van een reuzenhaai al snel gezien. Met meer geluk zie je iets meer zoals onderstaande foto. De beste tijd met de meeste kans om reuzenhaaien te spotten in Engeland is april tot en met juni. Vanuit Cornwall in het zuidwesten van Engeland worden verschillende tours aangeboden. Voor het spotten van de reuzenhaai in Engeland heeft SpottingWildlife de volgende informatie op een rij gezet:

 


SNP Wandelvakanties       Aanbieders Engeland

SNP Natuurreizen Engeland 
TUI - reizen naar Engeland 
Reisgidsen Engeland 
Rondreizen Groot-Brittannie 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Natuur excursies & tours Engeland
 Reuzenhaaien bij Cornwall

De beste tijd met de meeste kans om Reuzenhaaien te spotten in Engeland is april tot en met juni. Vanuit Cornwall in het zuidwesten van Engeland worden verschillende tours aangeboden. 

Beste plaatsen:
 Lizardpoint - Cornwall, Gwennap Head en Cape Cornwall 

Beste tijd:
 April tot oktober 

Welke diersoorten:
 zeehonden, vinvissen, reuzenhaaien, dwergvinvis, minke walvis en verschillende soorten dolfijnen 

Meer informatie:
 Op[ het internet is bijvoorbeeld de website marinediscovery.co.uk te vinden met meer informatie over het spotten van zeedieren in het zuid-westen van Engeland. Op de website van Getyourguide.nl vindt je verschillende tours en excursies door de natuur van Cornwall. 
Walvissen en dolfijnen bij Cornwall

Naast Schotland en Wales is het ook mogelijk om in Engeland op zoek te gaan naar walvissen en dolfijnen. Ook hiervoor kunt u ook het beste afreizen naar het uiterste zuidwesten van Engeland. Hier heb je keuze uit meerdere plaatsen om op zoek te gaan naar zeezoogdieren, vissen en verschillende soorten vogels. Meer informatie over Engeland

Dieren in Engeland
Rondreizen door Engeland
Natuurgidsen Engeland
Dolfijnen en walvissen in Golf van Biskaje
Reuzenhaaien bij Cornwall
Zwemmen met zeehonden bij de Scilly eilanden
Zeehonden en vogels bij Farne eiland
Flora en Fauna van Engeland
Beste reisperiode en klimaat van Engeland

 

 

SNP Gezinsvakanties Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.