Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Dieren in Frankrijk

 

Frankrijk is voor veel Nederlanders en Belgen een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa. Naast de populaire kustplaatsen, wintersportgebieden, parijs en Euro Disney biedt Frankrijk ook veel minder bekende bestemmingen. Deze bestemmingen beschikken nog over veel mooie natuur en ook wildlife spotten behoord tot de mogelijkheden. Denk daarbij vooral aan het spotten van verschillende vogelsoorten en de bergfauna in de West-Alpen en de Pyreneeën. De meest populaire bestemming om dieren in Frankrijk te spotten liggen echter aan de kust. Zo zijn er zeehonden te spotten in Bretagne en Normandië. SpottingWildife heeft de volgende informatie over dieren in Frankrijk op een rij gezet. Daanraast kunt u hier ook zoeken naar natuurrondreizen en informatie vinden over de beste reisperiode van Frankrijk. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Wandelvakanties       Dieren in Frankrijk

Rondreizen door Frankrijk 
Natuurhuisjes in Frankrijk
Natuurgidsen van Frankrijk 
3 natuur-hoogtepunten van Frankrijk
Zeehonden spotten in Frankrijk
Zwemmen met zeehonden Frankrijk
Flamingo's en paarden bij Camargue
Vogels spotten in Frankrijk
Flora en fauna van Frankrijk
Reisperiode en klimaat van Frankrijk






Rondreizen door Frankrijk 

Naast wintersportvakanties en stedentrips is Frankrijk ook een ideaal land voor uitgebreide rondreizen. Door de diverse gebieden en de verschillende landschappen biedt Frankrijk veel mogelijkheden. SpottingWildlife heeft verschillende rondreizen door Frankrijk op een rij gezet. Deze rondreizen zijn geselecteerd op basis van natuur en wildlife.



Vakantiehuisjes in de natuur van Frankrijk 

Wil je een vakantiehuis huren in Frankrijk om te genieten van de natuur, de vogels en andere dieren in Frankrijk. Bekijk hier dan de vakantiehuisjes in de natuur van Frankrijk en verblijf bijvoorbeeld dicht bij Camargue nationaal park of een van de andere nationale parken.



Natuurgidsen van Frankrijk 

Ga je op vakantie naar Frankrijk en ben je van plan om de natuur van Frankrijk te ontdekken? Neem dan een handige reisgids meer van bijvoorbeeld Picardië en de Sommebaai, een gids van Camargue nationaal park of een van de andere natuurgidsen van Frankrijk vol met dieren, planten en vogelsoorten. 



3 absolute natuur-hoogtepunten van Frankrijk 

Frankrijk is als natuurland eigenlijk best bijzonder. Dit komt door een gunstige ligging aan meerdere zeeën, exacte hoogtes qua klimaatvariaties en zijn ligging op vogelmigratie routes. Het is dan ook niet gek dat heel veel liefhebbers van flora en fauna er voor kiezen om in dit land een roadtrip te maken. Bekijk hier de absolute 3 hoogtepunten van Frankrijk.




Zeehonden spotten in Frankrijk 

Voor de kust ten westen van Frankrijk leven verschillende soorten zeedieren. Denk daarbij aan dolfijnen, bruinvissen en zeehonden.  De baai van de somme in picardië staat bekend vanwege de vele zeehonden. Lees hier meer over zeehonden kijken in Frankrijk.



Zwemmen met zeehonden in Frankrijk 

Naast de vele zeehonden bij de  baai van Somme in picardië is het in in Bretange bij de Baie de Morlaix mogelijk om met wilde zeehonden te zwemmen. Het is meestal een dolle pret wanneer de nieuwsgierige zeehonden je willen ontmoeten.



Flamingo's en wilde paarden bij Camargue 

Wil je flamingo's en wilde paarden in Frankrijk spotten? Dan is de Camargue in het zuiden van Frankrijk dé bestemming. De Camargue bestaat uit de Rhônedelta heeft de officiele naam Parc Naturel Régional de Camargue. Het gebied staat bekend om de flamingo's, wilde paarden, zwarte stieren en verschillende andere diersoorten.



Vogels spotten in Frankrijk 

Wil je lekker dicht bij huis de natuur in om op zoek te gaan naar bijzondere vogelsoorten? Dan is Frankrijk een prima bestemming. Er zijn in Frankrijk meerdere gebieden waar je verschillende soorten vogels kunt spotten. Denk daarbij aan de Camargue met de Rhônedelta, de baai van de Somme en Lac du Der-Chantecoq.



Flora en fauna van Frankrijk 

Naast de beste spotplaatsen voor verschillende diersoorten in Frankrijk bieden we ook algemene informatie over de flora en fauna van Frankrijk. Zo krijgen we een beter beeld van het dierenleven in Frankrijk en de belangrijke flora van Frankrijk.




Beste reisperiode en klimaat van Frankrijk 

Ook Frankrijk heeft te maken met verschillende seizoenen en dus ook verschillende goede reisperiodes. SpottingWildlife heeft de beste reisperiode van Frakrijk beschreven. Zo weet u precies wanneer de beste reistijd is voor wintersport, stedentrips of complete rondreizen.



Zoek per diersoort

Apen
Beren
Buideldieren
Dolfijnen
Giraffe
Haaien en roggen
Hagedissen
Honden
Katachtige
Krokodillen
Neushoorn
Nijlpaarden
Olifanten
Schildpadden
Vogels
Walvissen
Zeekoeien
Zeeroofdieren
                 Meer bestemmingen

Europa
Afrika
Azië
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Midden Amerika
Zuid-Amerika
Oceanië
Antarctica 


Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties 

 

 

SNP Gezinsvakanties 



Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjes



Ga hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoeken



Zoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.