Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Engeland

 

Wanneer u naar Engeland wilt reizen dan is het handig om te weten wat de beste reisperiodes zijn. Daarom heeft SpottingWildlife verschillende informatie op een rij gezet als het gaat om het klimaat en de beste reisperiode van Engeland. Door de ligging van Engeland en de invloeden van zee, lage drukgebieden en de golfstroom heeft Engeland te maken met milde winters en zomers. Het uiterste zuid-westen van Engeland ligt echter in een golfstroom dat voor hogere temperaturen en meer zonnige dagen zorgt. De rest van Engeland heeft veel meer te maken met neerslag. Daarom is de kans in Engeland groot dat u in een regenbui terecht komt. Hier meer informatie over het klimaat en de beste reisperiodes van Cornwall, de Scilly eilanden en Engeland in het algemeen.SNP Wandelvakanties       Aanbieders Engeland

SNP Natuurreizen Engeland 
TUI - reizen naar Engeland 
Reisgidsen Engeland 
Rondreizen Groot-Brittannie 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Natuur excursies & tours Engeland

Beste reisperiode voor Engeland

De maanden mei en juni worden gezien als de beste reisperiode van Engeland. De kans op neerslag is in heel Engeland op zijn kleinst. Ook wordt Engeland tijdens deze maanden minder druk door toeristen bezocht dan iin de maanden juli en augustus. Wat het weer en klimaat betreft heeft u kans op een fijne vakantie in Engeland in de periode April t/m september.

Beste reisperiode: April t/m september

 


Beste reisperiode voor Cornwall 

Net als de Scilly eilanden is Cornwall met plaatsen als bijvoorbeeld Newquay, St Ives, Penzance en Land's End zijn deze plaatsen ook erg in trek bij Engelse reizigers. Vanaf halverwege juli, wanneer de schoolvakanties beginnen, dan kan het dus aardig druk worden in deze streek. De maanden maart tot oktober gelden als de beste reisperiode voor Cornwall. Toch zijn de maanden mei en juni qua weer, klimaat en drukte de allerbeste maanden om Cornwall te bezoeken.

Beste reisperiode: April t/m oktoberBeste reisperiode van de Scilly eilanden

De Scilly eilanden zijn van maart tot november erg goed te bezoeken. Wel zijn de temperaturen in het voor/ en najaar nog aan de koude kant. Aangezien de Scilly eilanden ook populair zijn bij de Engelsen zelf kunnen de maanden juli en augustus erg druk zijn. De periode vlak voor de zomer is dus beter (mei en juni). Ook is het verstandig om van te voren al te reserveren aangezien het aanbod van verblijfplaatsen op de eilanden gering zijn. 

Beste reisperiode: maart tot novemberKlimaat en geografie van Engeland 

Engeland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar is het gebied met de meeste inwoners en de grootste oppervlakte. Het omvat het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië, in het westen grenzend aan Wales en in het noorden aan Schotland. Engeland telt ruim 53 miljoen inwoners. Het klimaat in Engeland is een gematigd zeeklimaat. Daardoor zijn de winters zacht en de zomers mild te noemen. Het hele jaar door is er kans op neerslag.Weersvoorspelling en temperaturen van Engeland

De temperaturen in Engeland kunnen per gebied erg verschillende. Zo telt het noorden minder zonuren dan het zuidwesten van Engeland. De temperatuur aan de kustreek in het oosten ligt over het algemeen lager dan in de rest van Engeland. Ook hoogteverschil kan in Engeland invloed hebben op de temperatuur. Het zuiden en de omgeving van Londen zijn de warmste gebieden van Engeland. Hier ligt de temperatuur rond de 20 graden. Tijdens de wintermaanden komen de temperaturen in Engeland zelden onder de nul graden.

Weersverwachting Cornwall

 

Weeronline.nl - Meer weer in Cornwall

weeronline.nl Altijd jouw weer
Meer informatie over Engeland

Dieren in Engeland
Rondreizen door Engeland
Natuurgidsen Engeland
Dolfijnen en walvissen in Golf van Biskaje
Reuzenhaaien bij Cornwall
Zwemmen met zeehonden bij de Scilly eilanden
Zeehonden en vogels bij Farne eiland
Flora en Fauna van Engeland
Beste reisperiode en klimaat van Engeland 

 

 

SNP Gezinsvakanties Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.