Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

3 absolute natuur-hoogtepunten van Frankrijk

 

Frankrijk is als natuurland eigenlijk best bijzonder. Dit komt door een gunstige ligging aan meerdere zeeën, exacte hoogtes qua klimaatvariaties en zijn ligging op vogelmigratie routes. Het is dan ook niet gek dat heel veel liefhebbers van flora en fauna er voor kiezen om in dit land een roadtrip te maken. Zo'n autovakantie is een uitgelezen manier om een land als Frankrijk te ontdekken, terwijl je snel en gemakkelijk van de ene natuur-hotspot naar de andere kan gaan. Het is onmogelijk om alle verschillende hotspots op te noemen als het gaat om de flora en fauna van Frankrijk. Toch hebben wij een paar aanraders op een rijtje gezet waarvan wij denken dat iedereen ze een keer gezien moet hebben. Lees daarom hier meer informatie over de mooiste roadtrip plekken om flora en fauna te zien in Frankrijk. Wij hebben de 3 absolute natuur-hoogtepunten van Frankrijk op een rij gezet:

 

Foto's SpottingWildlife1. Oneindig veel natuur in de Franse Champagne regio

Iedereen die zich met de natuur bezig houdt, krijgt vanzelf een keer te maken met de Champagne regio in Frankrijk. Deze plek staat niet alleen bekend om zijn gelijknamige bruisende wijn, maar is ook de plek voor bijzondere natuur. Dankzij zijn verschillende biotopen aan meren, bossen en weiden groeien hier heel veel verschillende en bijzondere planten. Daarnaast dient deze regio als een belangrijk punt als het gaat om vogel migraties. Zo vind je aan de meren een grote hoeveelheid kraanvogels en andere watervogels. Dit groene gebied heeft dan ook veel te bieden voor ieder die van schone en ongerepte natuur houdt.


2. Ongerepte natuur en sea-life in Corsica

Als het gaat om Frankrijk, dan moet je Corsica niet vergeten. Dit eiland dat in de Middellandse Zee ligt tussen Frankrijk en Italië wordt gekenmerkt door cultuur en natuur. Omdat dit eiland een redelijk geïsoleerde omgeving heeft, kan een echte liefhebber heerlijk genieten op de mooiste plekken Corsica. Als je een autovakantie Corsica maakt kom je niet alleen heel veel bijzondere locaties op het eiland tegen, ook de zee rondom Corsica heeft veel te bieden. Neem jij een boottour de zee op, dan kan je onder andere dolfijnen, orka's en walvissen spotten. Op het eiland zelf zijn een plethora aan beesten te vinden. Natuurlijk heb je hier de wat vaker voorkomende vossen en wilde katten, maar je vindt hier ook unieke dieren zoals Corsicaanse ram. Daarnaast is Corsica één van de belangrijkste plekken als het gaat om vleermuis habitats. Kort gezegd, letterlijk voor iedereen wat wils.
3. De vrije omgeving van Camargue

In het zuiden van Frankrijk vlak bij de Alpen vind je het grote regionale park van Camargue. Deze regio met een grootte gelijkend aan de Flevopolder is het huis voor een tal aan planten, bomen en dieren. Heel veel mensen zijn bekend met de flora van Camargue, alhoewel ze dit misschien niet direct doorhebben. Heel veel foto's van omgevingen waar lavendel tot aan de horizon groeit zijn afkomstig uit deze regio. 
Qua fauna is Camargue misschien nog wel het meest bijzonder. Dit is namelijk één van de enige plekken in Frankrijk en Europa waar flamingo's in het wild leven. Vogelspotters van heiden en ver trekken dan ook naar deze plek om deze bijzondere vogels in hun natuurlijke habitat te vinden. Maar de absolute ster van de Camargue is het wilde paard. De grote oppervlakten van deze regio zorgen er voor dat wilde paarden hier kunnen floreren en in grote kuddes op kunnen trekken. Alhoewel deze paarden overdag waar nodig onderhouden en verzorgd worden door mensen, leven, slapen en rennen ze daadwerkelijk in het wild.Meer informatie over Frankrijk

Dieren in Frankrijk
Rondreizen door Frankrijk
Vakantiehuisjes in de natuur van Frankrijk
Natuurgidsen van Frankrijk
3 absolute natuur-hoogtepunten van Frankrijk
Zeehonden spotten in Frankrijk
Zwemmen met zeehonden in Frankrijk
Flamingo's en wilde paarden bij Camargue
Vogels spotten in Frankrijk
Flora en fauna van Frankrijk
Beste reisperiode en klimaat van Frankrijk


Pharos Reizen Wintersport Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.