Follow & share
       
Vrijwilligerswerk dieren

Vrijwilligerswerk met Orang-Oetans

 

Wilt u vrijwilligerwerk doen voor het behoud van de natuur in Indonesië? Ga dan op pad met Activity International en zet u in voor het dierenleven van Indonesië. Op Sulawesi in Indonesië heb je als vrijwilliger de mogelijkheid om mee te helpen in het Wildlife Rescue Center. In deze opvang komen dieren die gered zijn uit de handen van de wereldwijde illegale en commerciële handel in beschermde diersoorten. Denk daarbij aan orang-oetans, gibbons, schildpadden en andere diersoorten. De internationale haven van Bitung een populaire doorgangsroute voor dit soort illegale praktijken. Via de Filipijnen worden deze beschermde dieren verkocht aan 'de rest van de wereld'. Hoog tijd om daar een stokje voor te steken. Als vrijwilliger kun je daar je bijdrage aan leveren. Realiseer je wel dat je deze foute handen nooit helemaal kunt stoppen want foute handelaren zullen er altijd zijn. Maar ieder gered dier is er weer één! SpottingWildlife heeft de volgende informatie op een rij gezet over vrijwilligerswerk met dieren in Indonesië:

 

 

Backpacken en vrijwilligerswerk met Activity International       Vrijwilligerswerk Indonesië

Opvangcentra Indonesië

 

Wildlife Rescue and Education Center 

Eind jaren 90 heeft dr. Willie Smits het Wildlife Rescue Center gebouwd in Noord-Sulawesi samen met enkele andere opvangcentra, om de illegale handel in wilde dieren in Indonesië te bestrijden. Het dierenopvangcentrum wordt beheerd door Masarang Indonesië die nauwe banden heeft met Stichting Masarang in Nederland.  De stichting wordt inmiddels omarmt door het Ministerie van Bosbouw. Ook zij willen dat de handel in en het smokkelen van beschermde diersoorten actief moet worden bestreden. Door deze samenwerking zijn er inmiddels al zo'n honderd verschillende diersoorten in de opvang ondergebracht.

Het centrum heeft naast de vele diersoorten uit Sulawesi ook dieren uit andere delen van Indonesië en Maleisië opgevangen. Denk aan bijvoorbeeld de Siamang, orang-oetans, gibbons, Maleise beren, schildpadden, papegaaien, krokodillen...noem maar op! Het opvangcentrum heeft een team van toegewijde medewerkers, dat zich toelegt op de verzorging van de dieren, zodat deze herstellen en indien mogelijk weer in het wild geherintroduceerd kunnen worden. Naast de redding en revalidatie van dieren, verzorgt de opvang ook onderwijsprogramma's voor lokale scholen, om kinderen bewust te maken van de bedreigingen van de dieren en de kostbare biodiversiteit van Indonesië. 

Het werk op het centrum wordt verricht door lokale medewerkers onder leiding van een internationaal team dat dit werk slechts tegen kost en inwoning doet. Ze worden ondersteund door hardwerkende vrijwilligers van over de hele wereld. Vrijwilligers nemen deel aan de zorg voor de dieren en het centrum. De werkdagen zijn meestal van 06.00 - 16.00 uur. Dat wordt vroeg opstaan dus! De werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen zijn heel divers en sterk afhankelijk van wat er op dat moment gedaan moet worden. Dat is uiteraard weer afhankelijk van het aantal dieren dat in het centrum aanwezig is, afhankelijk van het seizoen en bijvoorbeeld je eigen ervaring en hoelang je op het project aanwezig bent.Meer informatie over Indonesië

Dieren in Indonesië
Rondreizen door Indonesië 
Reisgidsen van Sumatra en Kalimantan
Orang-oetan in Bukit Lawang
Orang-oetan in Kalimantan
Komodovaraan bij Komodo nationaal park
Duiken en snorkelen bij Bali
Duiken met manta's bij Nusa Penida
Dolfijnen bij Lovina
Vrijwilligerswerk met Orang-oetans
Beste reisperiode en klimaat van Indonesië

 

  

Activity International - De wereld aan je voeten Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Wildlife tours tips
Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

.