Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Duitsland

 

Wil je dieren sportten in Duitsland? Dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode. Zo heb je de meeste kans om de dieren daadwerkelijk in het wild te spotten. Ook is het handig om rekening te houden met het weer, het klimaat en de beste reistijd van Duitsland. Zo is de kans weer het grootst op aangenaam weer tijdens de vakantie. Duitsland is namelijk een groot land met verschillende soorten landschappen en ook verschillende soorten klimaten. Zo kennen de bergachtige gebieden in het zuiden koude winters met veel sneeuw. Wintersport in Duitsland is dan ook mogelijk. Wanneer het in heel Duitsland koud is en te maken heeft gehad met sneeuw dan zijn de plaatsen Winterberg en Willingen ook geschikt om te wintersporten. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat en de beste reisperiode van Duitsland op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Gezinsvakanties       Aanbieders Duitsland

SNP Natuurreizen in Duitsland 
Fietsreizen Duitsland 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Tui reizen en vakantie 
Natuurlijk Reizen.nl

Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur excursies & tours Duitsland 


Beste reisperiode Duitsland

Duitsland is een groot land met verschillende klimaten en landschappen. Ook valt er in Duitsland aardig wat neerslag zoals in het Zwarte woud en Sauerland. Om de beste reisperiode te bepalen hangt het er vanaf wat je wilt gaan doen tijdens je reis naar Duitsland. Ook heeft Duitsland net als Nederland en andere landen te maken met de klimaatsverandering waardoor het weer minder voorspelbaar is geworden. Zo is het altijd afwachten of er daadwerkelijk sneeuw ligt tijdens een wintersport in Winterberg.

Beste reisperiode wintersport Winterberg en Willingen: januari en februari
Beste reisperiode wintersport zuiden: december - maart

Beste reisperiode dieren spotten: de maanden mei, juni, september en oktober
Beste reisperiode stedentrips: mei - oktober
Beste reisperiode kampeervakantie: juni - augustusKlimaat en geografie van Duitsland

Duitsland ligt in het westelijke deel van centraal Europa. Buurlanden van Duitsland zijn Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. In het noorden grenst Duitsland verder aan de Noordzee en de Oostzee. Duitsland is in het noorden vlak en in het zuiden bergachtig. Het midden van Duitsland is een overgangsgebied met een middengebergte. Bekende plaatsen zijn hier Willingen en Winterberg. Vanuit het noorden en westen heeft Duitsland te maken met een zeeklimaat, terwijl je in het zuiden van Duitsland te maken hebt met een landklimaat.Temperaturen en weersverwachting Duitsland

Vooral in het westen van Duitsland heeft men te maken met een zeeklimaat. Dat zorgt voor koele zomers met maximaal gemiddeld temperaturen rond de 22 graden. De winters daarentegen zijn ook weer vrij zacht. Hoe meer je naar het zuiden en oosten trekt des te warmer het in de zomer kan worden. De winters worden hier echter ok strenger. Verder heeft Duitsland ook te maken met veel neerslag. De meeste neerslag valt op de heuvels en bergen van het Zwarte Woud, de Duitse Alpen, de Eifel en in het Sauerland met Winterbergen en Willingen. 

Weersverwachting WinterbergWeeronline.nl - Meer weer in Winterberg
Meer informatie over Duitsland


Dieren in Duitsland
Rondreizen door Duitsland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Duitsland
Reisgidsen Wattenmeer en Müritz NP

Zeehonden spotten in Duitsland
Wolfen spotten in Duitsland
Vogels en bevers spotten bij de Elbe
Vogels bij Müritz nationaal park
Flora en fauna van Duitsland
Beste reisperiode en klimaat van Duitsland

SNP Vogelreizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.