Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Luxemburg

 

Wil je op vakantie naar Luxemburg om van de natuur te genieten? Dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reistijd van Luxemburg. Dan maak je namelijk de meeste kans op aangenaam weer. Net als Nederland heeft Luxemburg te maken met verschillende seizoenen. Zo kan het in de zomer heerlijk zonnig zijn, terwijl je tijdens de wintermaanden kunt langlaufen in de sneeuw. Spotting Wildlife heeft verschillende informatie over het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiode van luxemburg op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

SNP Gezinsvakanties       Aanbieders Luxemburg

TUI.nl - Luxemburg 
Vakantie Luxemburg 
Reisgidsen Luxemburg 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Natuurlijk Reizen.nl
Camper huren Europa 
ANWB natuurcampings

 

Beste reisperiode van Luxemburg

Om de beste reisperiode van Luxemburg te bepalen zijn we afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn de maanden mei en juni het zonnigst in Luxemburg. Al kan het vooral in mei ook nog wel flink afkoelen. De maanden juli en augustus zijn de warmste maanden in Luxemburg van het jaar. Al kan het vooral in Augustus ook wel flink regenen. In het noorden van Luxemburg valt ook wel eens sneeuw waardoor sommige gebieden leuk zijn om te langlaufen. 

Beste reisperiode kamperen: van mei tot en met september
Beste reisperiode langlaufen: januari en februariKlimaat van Luxemburg

Luxemburg heeft over het algemeen net als Nederland en België een gematigd zeeklimaat met koele zomers en zachte winters. Luxemburg wordt echter beschut door de heuvels van de Ardennen. Daardoor ligt het klimaat iets meer tussen een gematigd zeeklimaat en een zwak continentaal klimaat in. De ardennen in het noorden en westen van Luxemburg is dan ook natter en koeler dan in het zuidoosten van Luxemburg.
Temperaturen en weersvoorspelling van Luxemburg

In het midden en het zuiden van Luxemburg is het iets warmer dan in het noorden. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt tussen ongeveer 7 en 9 graden. gemiddelde maximumtemperatuur liggen tijdens de warmste maanden in Luxemburg rond de 22 graden. De jaarlijkse hoeveelheid neerslag is ongeveer 740 mm. In het noorden valt meer neerslag dan in het zuiden van Luxemburg. 

Weersverwachting LuxemburgWeeronline.nl - Meer weer in LuxemburgMeer informatie over Luxemburg

Dieren in Luxemburg
Rondreizen door Luxemburg 
Vakantiehuisjes in de natuur van Luxemburg
Reisgidsen en wandelgidsen Luxemburg
Dieren spotten in Luxemburg
Mooiste natuurgebieden van Luxemburg
Flora en fauna van Luxemburg
Beste reisperiode en klimaat van Luxemburg 

SNP Vogelreizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.