Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Zuid-Amerika

Dieren bij Peninsula Valdes

 

Wilt u dieren spotten in Argentinië bij Peninsula Valdes? Dan heeft u de keuze uit verschillende diersoorten en bestemmingen. Peninsula Valdes is een soort schiereiland voor de kust van Argentinië dat gelegen is in de provincie Chubut. Peninsula Valdes is onderdeel van het gebied Patagonië dat zeer in trek is bij veel toeristen. Peninsula Valdes is bekend geworden door de vele habitats van zeezoogdieren die voor de kust van Valdes leven. Zo is het de thuishaven van vele pinguïns, zeeleeuwen, zeekoeien, zuidkapers en orka’s. Op het land van het schiereiland komen de guanaco's, gordeldieren, Mara’s en nandoes voor. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over dieren spotten bij Peninsula Valdez op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

Rondreizen door Argentinië | FOX.nl       Aanbieders Argentinië

SNP Natuurreizen in Argentinië 
FOX Reizen van ANWB Argentinië 
Argentinië met Yourway2go 
Shoestring - Groepsreizen Argentinië 
Riksja Argentinie - bouwstenen 
Reizen naar Zuid-Amerika Sawadee
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Argentinië

Orka's en zeeleeuwen rondom Peninsula Valdes 

De kust Punta Norte dat gelegen is in Peninsula Valdes kent een grote zeehondenkolonie. Vanaf een uitkijkpunt is het mogelijk om de zeehonden te zien liggen op het strand en op de rotsen. Ook de orka's weten dat er op deze plek zeehonden leven en laten zich dan ook regelmatig zien. Wanneer de orka's aanwezig zijn kun je met het blote oog de vinnen zien. Met heel veel geluk ziet u een orka van dichtbij. Het is namelijk de enige plek in de wereld waar orka's voor een deel het strand opzwemmen en een zeehond proberen te pakken. De orka's zijn in het gebied rondom Peninsula Valdes het hele jaar door aanwezig. De aanvallen op zeehonden aan het strand is rond de geboorte van de zeehondenpuppy’s.Beste bestemmingen

Op het schiereiland van Peninsula Valdes zijn verschillende bestemmingen waar u diverse diersoorten kunt spotten. Zo gaat u naar Punta Norte, Caleta Valdes en Punta Delgada voor orka's, zeehonden en zeeleeuwen.  Puerto Madryn en Puerto Pirámides zijn de bestemmingen voor pinguïns, zeeleeuwen, zeekoeien, zuidkaper, orka's en dolfijnen.
Beste reisperiode

De beste reisperiode voor dieren bij Caleta Valdes en Punta Delgada zijn de maanden september, oktober en november. De beste reisperiode voor orka's in Punta Norte is februari, maart en april. Voor dieren spotten bij Puerto Madryn en Puerto Pirámides is de beste reisperiode van april tot en met oktober.
Welke diersoorten

De dieren die u bij Peninsula Valdes kunt spotten zijn orka's, pinguïns, zeeleeuwen, zeekoeien, zuidkapers, dolfijnen en zeehonden.
Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bestemmingen en verschillende diersoorten bij Peninsula Valdes? Neem dan eens een kijkje op de volgende websites: Riksja Argentinië voor een meerdaagse bouwsteen om dieren te spotten. Op Getyourguide.nl vindt je verschillende excursies naar walvissen, zeeleeuwen en andere natuur van Peninsula Valdes. Op Puertopiramides.gov.ar lees je meer algemene informatie over het gebied.Meer informatie over Argentinië

Dieren in Argentinië
Rondreizen door Argentinië 
Reis- en natuurgidsen Argentinie

Dieren bij Peninsula Valdes
Watervallen bij Iguazú National Park
Natuurparken bij Ushuaia 
Flora en Fauna van Argentinië

Beste reisperiode en klimaat van Argentinië

 Argentinië reizen
 


 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.