Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Midden-Amerika

Duiken bij de Bat- en de Catalina eilanden

 

Costa Rica is een fijne duik- en snorkelbestemming en kent meerdere bekende duikstekken zoals bijvoorbeeld de Cocos islands. Wanneer u wilt duiken met mantaroggen en stierhaaien dan zijn de Bat- en de Catalina eilanden voor de noordwest kust van Costa Rica een goede bestemming. De Bat islands en de Catalina islands liggen in de Golf de Papagayo en zijn vanuit verschillende bestemmingen op het vaste land te bereiken. In dit gebied komen overigens ook dolfijnen en migrerende walvissen voor. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over duiken bij de Bat- en de Catalina eilanden op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

SNP Natuurreizen Costa Rica       Aanbieders Costa Rica 

Wildlife & natuur reizen Sundowner
SNP Natuurreizen in Costa Rica 
FOX Reizen van ANWB Costa Rica 
Costa Rica Yourway2go 
Reizen naar Costa Rica Sawadee 
Riksja Costa Rica bouwstenen 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Costa Rica
 

Duiken in Costa Rica informatie

Costa Rica is een vrij bekende bestemming als het gaat om duiken en snorkelen. Het zijn niet zo zeer de riffen die Costa Rica bekend maken, maar het zijn vooral de dieren die erg indrukwekkend kunnen zijn. zo kunt u tijdens het duiken mantaroggen tegenkomen. Net als Bullsharks, schildpadden, roggen en zeepaardjes. Duikschool Rocket Frog Divers bevindt zich in het noord-oosten van Costa Rica en biedt mogelijkheden aan om te duiken in de Golf de Papagayo. Ook de verder gelegen Bat- en de Catalina eilanden worden door deze duikschool bezocht. Hier liggen dan ook de duikstekken waar men met mantaroggen en stierhaaien kan duiken. Tijdens de boottochten heb je ook veel kans om dolfijnen te spotten. Daarnaast komen er in dit gebied tijdens de migratieperiode ook bultruggen voor.Welke diersoorten

De diersoorten di u bij de Bat- en de Catalina eilanden kunt spotten zijn stierhaaien (Bullsharks), schildpadden, zeepaardjes, bultruggen, dolfijnen, roggen, schildpadden en grote scholen vis.
Beste bestemming

De Bat- en de Catalina eilanden liggen in de Golf de Papagayo. De Golf de Papagayo ligt ongeveer 40 km ten westen van de stad Liberia. De duikstekken in de Golf de Papagayo zijn te bereiken vanuit Playa Hermosa en bijvoorbeeld Playa del Coco.
Beste reisperiode 

december tot april voor de Mantas in de Catalina-eilanden, juni tot december voor de Stierhaaien bij de Bat EilandenMeer infromatie

Voor meer informatie over duiken in de Golf de Papagayo en bij de Bat- en de Catalina eilanden kunt u gebruik maken van de website Scuba-dive-costa-rica.comKijk ook op tours en excursies op Getyourguide.nl en ga op zoek naar de beste trips op zee.
Meer informatie over Costa Rica

Dieren in Costa Rica
Rondreizen door Costa Rica
Natuurgidsen en kaarten van Costa Rica
Vrijwilligerswerk met schildpadden en jungledieren
Walvissen en dolfijnen bij Costa Rica
Duiken met manta's en haaien bij de Bat- en de Catalina eilanden
Vogels in Costa Rica
Schildpadden bij Tortuguero
Apen bij Manuel Antonio
Flora en fauna Costa Rica
Beste reisperiode en klimaat van Costa Rica

 

 

 

Costa Rica reizen 


 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.