Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Midden-Amerika

Beste reisperiode en klimaat van Costa Rica

 

Wanneer u naar Costa Rica wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met het weer, het klimaat en de beste reipseriode van Costa Rica. Costa Rica heeft namelijk te maken met veel regen- en hitteperiodes. Per regio kunnen de temperaturen en de beste reisperiodes wel verschillen. Ook zijn er voordelen en nadelen te noemen aan bijvoorbeeld een regenperiode. Zo staat de jungle in bloei tijdens de regenperiode, maar is duiken en snorkelen minder aangezien het water troebeler is door de regen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat, de temperaturen en de beste reisperiode van Costa Rica op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

SNP Natuurreizen Costa Rica       Aanbieders Costa Rica 

Wildlife & natuur reizen Sundowner
SNP Natuurreizen in Costa Rica 
FOX Reizen van ANWB Costa Rica 
Costa Rica Yourway2go 
Reizen naar Costa Rica Sawadee 
Riksja Costa Rica bouwstenen 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Natuur & wildlife excursies Costa Rica
 


Beste reisperiode van Costa Rica

Costa Rica heeft te maken met veel neerslag. Dat is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat een groot deel van Costa Rica uit regenwoud bestaat. De beste reisperiode voor Costa Rica zijn de maanden eind november, december, januari, februari en maart. Het is echter wel zo dat het regen per regio verschillend kan zijn. Zo is de beste reistijd voor de kust van Costa Rica de maanden december, januari en februari. Het is dus erg verstandig om van te voren te bepalen wat u wilt doen en wat u wilt zien. Aan de hand daarvan kunt u kijken wat een geschikte periode is om Costa Rica te bezoeken. Ook is het zo dat tijdens de regeperiode er dagen zijn dat de zon kan schijnen. 

Regenperiode: april tot december
Droge periode: december tot aprilKlimaat van Costa Rica

Omdat Costa Rica vrij dicht bij de Evenaar ligt is het klimaat tropisch en liggen de temperaturen het hele jaar door rond de 27 graden aan de kust. Door de geografische verschillen van het land zijn er gebieden is Costa Rica die te maken hebben met bijvoorbeeld veel regen. Zo heeft Costa Rica naast jungle en de kustgebieden ook een hoger gelegen gebied waar ondere andere vulkanen te vinden zijn. Aan de kan van het Caribische gedeelte valt jaarlijks veel regen. De westkant van het hoger gelegn gebied heeft minder last van regen. Temperaturen en weersverwachting

De centrale Cordillera bergen aan de kant van het Caribisch gebied heeft het meeste last van veel regen. De gemiddelde temperatuur bij de kustgebieden is ongeveer 27 graden. In de belangrijkste gebieden van het central Cordilera heeft een gemiddelde temperatuur van 20 graden. Op de toppen van de hoogste bergen kan de temperatuur zelfs zakken tot onder de 10 graden.

Weersverwachting San JoseWeeronline.nl - Meer weer in San JoseMeer informatie over Costa Rica

Dieren in Costa Rica
Rondreizen door Costa Rica
Natuurgidsen en kaarten van Costa Rica
Vrijwilligerswerk met schildpadden en jungledieren
Walvissen en dolfijnen bij Costa Rica
Duiken met manta's en haaien bij de Bat- en de Catalina eilanden
Vogels in Costa Rica
Schildpadden bij Tortuguero
Apen bij Manuel Antonio
Flora en fauna Costa Rica
Beste reisperiode en klimaat van Costa Rica

Costa Rica reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.