Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Duiken met voshaaien bij Cebu

 

Wilt u duiken met voshaaien? Dan is Cebu bij de Filippijnen een van de beste bestemmingen ter wereld om voshaaien te spotten. Vanuit Cebu kunt u verschillende duikexcursies richting de duikstekken van de voshaaien. Dit zijn de Monad Shoal en Kemod Shoal en zijn twee onderwatereilanden waar de voshaaien leven. Deze duikstekken zijn ook prima van het nabij gelegen Malapascua island te bereiken. Malapascua is een stuk kleiner en heeft de duikstekken voor de deur liggen. Naast voshaaien kunt u hier ook andere dieren spotten zoals mantaroggen, hamerhaaien, witpunthaaien en vele andere tropische vissoorten. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over duiken bij Cebu en Malapascua op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:FOX, verre reizen van ANWB | FOX.nl       Aanbieders Filipijnen 

Reisgidsen Filipijnen  
Yourway2go - Azie 
SNP Vogelreizen 
Rondreizen van 333TRAVEL 
Reizen naar Azië Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Azië 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Wildlife & natuur excursies

Voshaaien bij de Filippijnen informatie

Voshaaien (Thresher Sharks) leven over het algemeen in diep water en is mede daarom vrij onbekend bij veel mensen. Voshaaien worden daarom maar zelden gezien. Er zijn echter enkele plaatsen in de wereld waar de kans om Voshaaien te spotten aanzienlijk veel groter is. Zo zijn er in de Filippijnen 2 duikstekken te vinden waar de kans groot is om Voshaaien te spotten. Monad Shoal en Kemod Shoal zijn de namen van de duikstekken. Het zijn beide 2 onderwatereilanden waar onder andere de voshaaien zich thuis voelen. De voshaaien komen hier regelmatig naar de top van de onderwatereiland om vervolgens weer in de diepte van de oceaan te verschuilen. Beide duikstekken zijn minder dan 20 meter diep en is daarom toegankelijk voor veel duikers met verschillende ervaringen.Beste bestemming

Het eiland Cebu is in de Filippijnen de beste bestemming om te duiken met voshaaien. Duikexcursies kunnen vanuit Cebu geregeld worden. Ook kunt u op het nabij gelegen eiland Malapascua verblijven. Cebu is vanuit Manilla te bereiken met het vliegtuig.
Welke diersoorten 

Het gaat hier allemaal om de voshaaien. Daarnaast zijn er in de directe omgeving vele andere duikstekken en riffen te vinden waar u verschillende soorten vissen tegen kunt komen.
Beste reipseriode 

Hele jaar door kunt u op zoek naar voshaaien bij Cebu en Malapascua. Er zijn in dit gebied echter drie verschillende seizoenen. Namelijk het voorjaar van februari tot mei en de zomer van juni tot september. De winter/regenseizoen start officieel in juni en eindigt in januari. Het tyfoonseizoen begint in juli en eindigt in oktober, al lijkt Cebu en Malapascua daar niet al te veel last van te hebben.


Voorjaar 
In het voorjaar is de zee op zijn rustigst. De temperatuur kan oplopen tot 30 graden en de zeetemperatuur is gemiddeld 29 graden Tijdens deze periode heeft u kans op het spotten van haaien, manta's, octopus, inktvissen, naaktslakken, zeeslangen en vele andere tropische vissen en dieren. 

Zomerseizoen 
Het zomerseizoen is de warme periode en is tevens de start van de regenperiode. De meeste regebuien zijn aan het einde van de dag of midden in de nacht. Het zeewater is warm en het zeeleven is druk en beweegelijk. Dit is een periode met kans op mantaroggen en biedt zeer goede mogelijkheden op het spotten van voshaaien. 

Winterseizoen 
Het winterseizoen heeft lagere temperaturen en ook de kans op veel regen, wind en een ruige zee is zeker aanwezig. Het duiken is echter zeer goed . De koelere wateren trekken de grotere haaien aan zoals hamerhaaien en witpunthaaien en natuurlijk de gigantische mantaroggen en de voshaaien.Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Cebu en Malapascua? Kijk dan eens op Malapascua.net.Meer informatie over de Filippijnen

Dieren bij de Filipijnen
Reizen naar de Filipijnen 
Kaarten en gidsen van Filipijnen
Zwemmen met walvishaaien bij Donsol
Duiken met voshaaien bij Cebu 
Flora en Fauna van Filipijnen
Beste reisperiode en klimaat van de Filipijnen

Individuele rondreizen van FOX | FOX.nl Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.