Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Azië

Zwemmen met walvishaaien bij Donsol

 

Wilt u walvishaaien spotten bij de Filipijnen? Dan is de Filipijnen een prima bestemming. Zo kunt u walvishaaien spotten bij de Filippijnen voor de kust van Donsol. Het is een van de beste en ook de goedkoopste bestemming om onder water een walvishaai te spotten. Wanneer u een excursie heeft geregeld dan gaat u met een bootje de zee op om de walvishaaien te zoeken. Wanneer de walvishaaien gevonden zijn dan kunt u met duikbril en vinnen de zee in om de grootste vis ter wereld onder water te spotten. Walvishaaien zijn echter wel seizoensgebonden. Het hele jaar door walvishaaien spotten bij de Filipijnen is dus niet mogelijk. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over walvishaaien bij de Filipijnen op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

 

FOX, verre reizen van ANWB | FOX.nl       Aanbieders Filipijnen 

Reisgidsen Filipijnen  
Yourway2go - Azie 
SNP Vogelreizen 
Rondreizen van 333TRAVEL 
Reizen naar Azië Sawadee 
Wildlife & natuurreizen Azië 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Wildlife & natuur excursies

 
Walvishaaien bij de Filipijnen info

Wanneer je wilt gaan snorkelen met een groot zeezoogdier dan is de walvishaai een ideaal dier. Wanneer je het dier verder met rust laat zal het niks doen. Het is bijzonder mooi om een groot wezen als deze onder water te mogen aanschouwen. Zij kunnen maar liefst 15 meter groot worden. Ook in de Filipijnen kan dit dier worden gespot. De locatie waar ze met regelmaat verschijnen is het water voor de kust van Donsol in de Filipijnse provincie Sorsogon. Zij migreren naar Donsol in grote aantallen om te profiteren van het voedsel zoals plankton en krill. Bij de monding van de Donsol rivier stroomt veel voedsel de zee in wat meerdere walvishaaien aantrekt.
Beste bestemming

De beste bestemming om walvishaaien te spotten is Donsol in de Filipijnse provincie Sorsogon. Vanuit verschillende bestemmingen en resorts in de omgeving kunt u een excursie richting de walvishaaien regelen. Probeer daar wel wat aanbieders met elkaar te vergelijken. Zowel de prijs als de kwaliteit van de tour kan nogal van elkaar verschillen. Te veel betalen is natuurlijk niet leuk en ook is het natuurlijk niet de bedoeling dat de walvishaaien te veel worden gestoord door mensen die in de weg zwemmen.Welke diersoorten 

Tijdens de excursies gaat het natuurlijk allemaal om de walvishaaien. Rondom Donsol zijn vele andere bestemmingen te vinden waar u ook kunt duiken en snorkelen. Hier kunt u op zoek naar andere dier- en vissoorten.
Beste reisperiode

De beste reisperiode om walvishaaien te spotten bij de Filipijnen zijn de maanden maart tot en met juni. Na de maand juni trekken de walvishaaien verder naar andere bestemmingen met veel voedsel. 
Meer informatie

Wilt u meer informatie over walvishaaien bij de Filipijnen? Kijk dan ook eens op de volgende website: Wildlife & natuur excursies.
Meer informatie over de Filipijnen

Dieren bij de Filipijnen
Reizen naar de Filipijnen 
Kaarten en gidsen van Filipijnen

Zwemmen met walvishaaien bij Donsol
Duiken met voshaaien bij Cebu 
Flora en Fauna van Filipijnen

Beste reisperiode en klimaat van de Filipijnen

Individuele rondreizen van FOX | FOX.nl Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.