Follow & share
       
Oceanië

Reizen naar Tonga

 

Wanneer u naar Tonga wilt reizen dan heeft u de keuze om meerdere eilanden te bezoeken. Het koninkrijk Tonga bestaat namelijk uit meerdere eilandengroepen. Vava'u en Ha'apai zijn de twee eilandengroepen waar u zeker geen spijt van zal krijgen. Ha'apai is het minst toeristisch maar beschikt over vele mooie verlaten stranden met palmbomen en mooie koraalriffen op zwemafstand. Ook Vava'u beschikt over mooei strandjes waar u kunt duiken en snorkelen. De kust bestaat voor een deel ook uit rotsen die stijl de zee in lopen. Daardoor is het zeer geliefd bij walvissen die de rustige zee op willen zoeken. Een bezoek aan Tonga zal u in ieder geval altijd bij blijven. Tonga ligt alleen niet naast de deur. Daarom heeft SpottingWildlife de volgende informatie en tips over reizen naar Tonga op een rij gezet: 

 

Tenzing Travel - Caribbean       Aanbieders Tonga

Reisgidsen Tonga 
Reizen naar Oceanië Sawadee 
Tenzing Travel Pacific islands 

Hotels van Agoda  
WTC.nl - Vliegtickets 
Vliegtickets.nl 
Booking.com hotels 
Skyscanner vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken


Reizen naar Vava'u

Vava'u is de eilandengroep die het meest door toeristen wordt bezocht. U kunt Vava'u bereiken met het vliegtuig, met een veerdienst of met eigen boot:


Naar Vava'u m
et het vliegtuig 
Het beste kunt u Vava'u bezoeken per vliegtuig. Vliegen kan vanuit het hoofdeiland Tongatapu, Fiji, Nieuw Zeeland, Australië en Samoa. Elke dag komen en gaan er diverse vluchten, bahalve op zondag. Vluchten kunnen van te voren worden geboekt. Voor binnenlandse vluchten kun je vliegen met Chathams pacific. Wanneer je online wilt boeken, dan moet je dit niet op het laatste moment willen doen. De kans dat het volgeboekt is kan groot zijn. 


Met de boot naar Vava'u
Twee keer per week vaart er binnen de eilandgroep Tonga een veerdienst. Vertrekdagen zijn meestal maandag of dinsdag, donderdag of vrijdag. Laat je hierover goed informeren. Het komt vaak voor dat er vertraging is of dat de boot is volgeboekt.


Aanmeren met eigen boot 
Met een van de meest beschutte havens in de zuidelijke Stille Oceaan is de thuisbasis van een groot aantal charter jachten en met vele beschutte inhammen en baaien & 70 eilanden te bezoeken is een welverdiende reputatie voor grote Cruising gronden. Check-in en check-out met eigen boot: Bericht van aankomst (Anoa) is vereist. U kunt de gegevens (naam en vlag van het schip, naam van de kapitein en de bemanning en paspoortgegevens, De douane en Port Captain's kantoren zijn in Nieafu gevestigd. De douane kan wensen om aan boord van de schip te komen.Reizen naar Ha'apai

De Ha'apai groep ligt in het midden van de andere eilandgroepen. Vava'u bevindt zich in het noorden. Tongatapu ligt in het zuiden ten opzichte van Ha'apai. De 2 meest bewoonde eilanden zijn Lifuka en Foa, die samen 4249 inwoners hebben. Daarna komen Nukunamo en Ha'ano die samen 4 dorpen en 728 inwoners hebben. In totaal zijn er zeventien van de eilandengroep Ha'apai bewoond. Hoe kun je het beste naar de Ha'apai groep reizen?  

Met het vliegtuig 
Het beste kun je Ha'apai aandoen per vliegtuig. Vliegen kan vanuit het hoofdeiland Tongatapu, Fiji, Nieuw Zeeland, Australië en Samoa. Elke dag komen en gaan er diverse vluchten, bahalve op zondag. Vluchten kunnen van te voren worden geboekt. Wanneer u online wilt boeken, dan moet u dit niet op het laatste moment willen doen. De kans dat het volgeboekt is kan groot zijn. 

Met de boot 

2 maal per week vaart er binnen de eilandgroep Tonga een veerdienst. Vertrekdagen zijn meestal maandag of dinsdag, donderdag of vrijdag. Laat je hierover goed informeren. Het komt vaak voor dat er vertraging is of dat de boot is volgeboekt.Meer informatie over Tonga

Dieren in Tonga
Reizen naar Tonga 
Natuurgidsen van Tonga
Zwemmen met walvissen bij Tonga eilanden 

Duiken en snorkelen bij Tonga  
Flora en Fauna van Tonga

Beste reisperiode en klimaat van Tonga 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.