Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Oceanië

Wilde dolfijnen voeren

 

Wilt u dolfijnen voeren in Australië? Wij hebben drie mogelijkheden beschreven waar u in Australië wilde dolfijnen kunt voeren. Dit is mogelijk bij Tin Can BayMoreton island en bij Monkey Mia. Dit fenomeen is tientallen jaren geleden ontstaan toen de bewoners een goede band met de dolfijnen hadden opgebouwd. Tot op de dag van vandaag komen de dolfijnen elke keer weer terug om een visje op te halen. Het is een unieke kans om een ontmoeting te hebben met wilde dolfijnen. Het is helemaal ideaal voor mensen die bijvoorbeel niet de zee in durfen of willen, maar toch een wilde dolfijn willen ontmoeten. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over dolfijnen voeren in Australië op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

Rondreizen door Australië | FOX.nl       Aanbieders Australië

SNP Natuurreizen in Australië 
Privéreizen Australië  
TravelAustralië.nl  
Camper huren Australië 
Riksja Australië reizen 
Backpacken in Australië 
Reizen naar Oceanië Sawadee 
Wildlife & natuur excursie Australië
Dolfijnen voeren infromatie

Australië is één van de weinige landen waar dit mogelijk is. Australië is in ider geval het land met de meeste mogelijkheden om wilde dolfijnen te ontmoeten. Aan de kust van Australië in zowel het oosten als het westen zijn er meerdere mogelijkheden om deze bijzondere dieren een visje te voeren. Op verschillende plaatsen komen dolfijnen tot aan het strand om een visje te halen. Dit onder scherpe regels van de Australische overheid om de dolfijnen en de rest van het marine leven te beschermen. Het is namelijk niet toegestaan om zo maar willekeurig dolfijnen te gaan voeren. Dat is in Australië zo en ook in de meeste andere landen. In Australië zijn er dus wel plaatsen, waar het voeren wel is toegestaan. Echter is dit maar een beperkt aantal visjes. Dat de dolfijnen aan het strand komen om een visje te halen heeft verschillende redenen en geschiedenis. Zo is er jaren geleden bij Tin Can Bay een dolfijn aangevallen door een haai. De dolfijn werd opgevangen door een visser en verzorgd totdat het beest weer sterk genoeg was. Sindsdien komt de dolfijn vrijwel elke dag weer een visje halen. De dolfijnen zijn verder niet afhankelijk van de visjes, maar vinden het leuk om een visje te komen halen. Wij hebben de volgende mogelijkheden voor visjes voeren en ontmoetingen met wilde dolfijnen in Australië op een rij gezet:Visjes voeren aan Dolfijnen in Tin Can Bay

Het klinkt raar, maar het is mogelijk om in Australië wilde dolfijnen te voeren. Dit kan bijvoorbeeld in Tin Can bay. Een klein dorpje aan de oostkust van Australië. Hier is een visserswerf gevestigd waar ooit 1 gewonde dolfijn was gevonden. Deze was aangevallen door een tijgerhaai, maar heeft net aan weten te ontsnappen. De dolfijn werd vervolgens enkele dagen door een visser verzorgd. Toen de dolfijn weer was aangesterkt heeft het dier weer kunnen aansluiten bij zijn Familie. Sindsdien komt de dolfijn (bijna) elke dag een visje halen. Ook brengt hij af en toe andere dolfijnen van zijn familie mee. 

Beste bestemming: Tin Can Bay is in Queensland de beste bestemming om wilde dolfijnen te voeren. Tin Can Bay is gelegen aan de oostkust van Australië in de staat Queensland. Tin Can Bay ligt 220 km ten noorden van Brsibane en precies onder Frasier island. Bij het visserswerf krijg je uigebreide informatie over de dolfijnen en heb je de mogelijkheid om een visje te kopen.

Beste reisperiode: Visjes voeren aan dolfijnen in bij Tin Can Bay is het hele jaar door mogelijk. Hiervoor kunt u het beste vroeg op staan. Dolfijnen voeren begint voreg in de ochtend van 06.30 uur tot het einde van de ochtend.

Meer informatie: Barnaclesdolphins.com.au Visjes voeren aan dolfijnen bij Moreton island

Op Moreton island in het gebied Tangalooma ligt het Tangalooma Resort. Naast het feit dat dit een leuke verblijplaats is biedt het ook de mogelijkheid om dolfijnen in het wild te zien. Rondom Moreton island leeft namelijk een groep Tuimelaardolfijnen. In de loop van tijd hebben deze dieren en de menselijke bewoners een bijzondere goede band opgebouwd. Tot op de dag van vandaag is het mogelijk om deze dolfijnen vlakbij het strand te zien zwemmen. Afhankelijk van het weer de getijde komen de dolfijnen richting het strand van Tangalooma op zoek naar een visje uit jouw hand. Ook hier zijn vrij strenge regels voor bedacht. Dat betekend kleine groepen, een goede hygiene en enkele visjes per keer. Moreton island is gelegen ten noord-oosten van Brisbane en is met een Ferry te bereiken.

Beste bestemming: Moreton island, Tangalooma - Queensland

Beste reisperiode: Vroeg in de ochtend van 06.30 uur / het hele jaar door

Meer informatie: Seemoretonisland.com/dolphinfeeding.html of kijk op dolfijnen voeren bij Moreton island van Getyourguide.nl.Visjes voeren aan dolfijnen bij Monkey Mia

Monkey Mia is in Australië misschien wel de bekendste en populairste bestemming om wilde dolfijnen een visje te voeren. Dat betekend ook dat het ook druk bezocht wordt door toeristen. Monkey Mia ligt in West Australië bij Shark Bay. Shark Bay is bekend om het grootste en rijkste zeegrasgebied ter wereld en trekt mede daarom bijzondere diersoorten aan zoals zeekoeien en schildpadden. Bij Monkey Mia is er een resort te vinden met een bezoekerscentrum en een kampeerplaats. Dit gebied werd jaren geleden al bezocht door vissers. Vanaf de jaren 60 begon een visser samen met zijn vrouw hun visvangst te delen met de dolfijnen die daar leefde. Tot op de dag van vandaag komen de dolfijnen nog steeds een visje halen. Daarna vertrekken de dolfijnen weer om de rest van hun benodigde voedsel te vangen.

Beste bestemming:: Monkey Mia, Shark Bay Marine Park

Welke dolfijn: Tuimelaars 

Beste reisperiode: Het hele jaar door - vroeg in de morgen

Meer informatie: Sharkbay.orgParks.dpaw.wa.gov.au/park/monkey-mia Meer infromatie over Australië

Dieren in Australië
Rondreizen door Australië 
Natuurgidsen van Australie 
Walvissen bij Australië 
Zwemmen met dolfijnen in Australië
Zwemmen met walvissen in Australië
Zwemmen met zeeleeuwen in Australië
Zwemmen met walvishaaien bij Exmouth
Zwemmen met witte haaien bij Adelaide
Duiken en snorkelen met manta's bij Coral bay
Duiken en snorkelen bij Australië
Wilde dolfijnen voeren
Beste reisperiode en klimaat van Australië

 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.