Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Oost-Europa

 

Wanneer je beren, wolfen, lynxen en verschillende vogelsoorten in Oost-Europa wilt spotten is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met de beste reisperiode als het gaat om het weer en het klimaat van Oost-Europa. De temperaturen kunnen tussen de zomer en de wintermaanden in Oost-Europa erg verschillen. Zo kan het in Oost-Europa tijdens de zomer erg heet worden, terwijl de winters weer erg koud kunnen zijn. Ook kan het in het oosten van Europa flink regenen in het voorjaar. Samen met het smeltwater van de sneeuw in de bergen kan dit voor overstromingen zorgen bij de rivieren. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over het weer, het klimaat en de beste reistijd van Oost-Europa op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Gezinsvakanties       Aanbieders Oost-Europa

SNP Vogelreizen 
Reizen binnen Europa 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Wildlife & natuurreizen wereldwijd 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl

Natuur excursies & tours oost-Europa 


Beste reisperidoe van Oost-Europa

Er zijn voor het oosten van Europa verschillende soorten beste reistijden. Het zal totaal afhangen van wat je in de landen van Oost-Europa zou willen doen om te zeggen wat de beste reistijd is. Het kan in het oosten van Europa in ieder geval flink koud worden tijdens de wintermaanden. Tijdens de zomermaanden wordt het er echter ook weer flink warm. Verder is het oosten van Europa ook een nat gebied met veel neerslag. In sommige berggebieden van de Karpaten kun je tijdens de winter skiën of snowboarden. Tijdens de zomermaanden is de Zwarte zee een geleifde bestemming om lekker af te koelen bij de zee. Voor Oost-Europa hebben wij de volgende beste reisperiodes op een rij gezet:

Beste reisperiode Estland: jun - augustus
Beste reisperiode Hongarije: juni - sep
Beste reisperiode Slowakije: juni - sep
Beste reisperiode Roemenië steden / binnenland: mei-jun - sep - okt
Beste reisperiode Roemenië Karpaten en zwarte zee: juni - augustus
Beste reisperiode Turkije: mei - oktoberKlimaat en geografie van Oost-Europa

Tot Oost-Europa wordt over het algemeen de volgende landen gerekend: Bulgarije, Hongarije, Moldavië, Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Andere landen zoals Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland worden ook vaak tot Oost-Europa gerekend. Daarnaast heb je nog landen zoals Armenië, Azerbeidzjan, Georgië en Kazachstan die eigenlijk in Azië liggen, maar toch ook heel af en toe worden meegerekend.

In Midden- en Oost-Europa is het klimaat van een vochtig continentaal type, met koele zomers. Het klimaat is milder in vergelijking met andere gebieden op dezelfde breedtegraad door de invloed van de Golfstroom. De Golfstroom zorgt niet alleen voor warmer water langs de kusten van Europa, maar zorgt er ook voor dat de heersende westenwind wordt opgewarmd. Vanuit het oosten en noorden worden koudere stromingen aangevoerd. Zo is er in Polen een tweesplitsing van klimaten met een zeeklimaat vanuit het westen en een landklimaat vanuit het oosten.
Weersvoorspelling en temperaturen Oost-Europa

De temperaturen kunnen in het oosten van Europa per seizoen erg van elkaar verschillen. Het grootste verschil zit tussen de zomer en de winter. Zo kan het tijdens de zomermaanden makkelijk meer dan 30 graden worden. Tijdens de wintermaanden kan het echter flink vriezen met veel sneeuw en ijs. Dat geldt vooral voor de hoger gelegen gebieden.

Weersverwachting BrasovWeeronline.nl - Meer weer in Brasov Meer informatie over Oost-Europa


Dieren in Oost-Europa
Rondreizen door Oost-Europa 
Vakantiehuisjes in de natuur van Oost-Europa
Reisgidsen en natuurgidsen Oost-Europa
Vogels spotten in Estland
Vogels spotten in Hongarije 
Beren spotten in Roemenie
Vogels spotten in Roemenië
Beren spotten in Slowakije
Vogels spotten in Turkije
Flora en Fauna van Oost-Europa
Beste reisperiode en klimaat van Oost-Europa

SNP Vogelreizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.