Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika vrijwilligerswerk

Big 5 en natuurreservaten project

 

Wil jij het echte Afrika leren kennen en hou je van werken in de natuur met wilde dieren? Dan is dit vrijwilligersproject misschien echt iets voor jou. In het oosten van Afrika ligt het de grote provincie Kwazulu Natal. In deze provincie ligt het district Zululand wat bekend staat om de vele natuurgebieden en natuurreservaten. In deze mooie natuurgebieden komen nog veel wilde dieren voor. Om deze natuurgebieden met de unieke flora en fauna in stand te houden zijn er verschillende projecten gestart die deze gebieden moeten beschremen. Als vrijwilliger is het mogelijk om deel te nemen aan het Big 5 en natuurreservaten project. Samen met andere vrijwilligers ga jij je inzetten voor het behoud van de natuur en doe je onderzoek naar de natuur en de dieren. Wij hebben verschillende informatie over vrijwilligerserk voor dit project bij elkaar verzameld. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie:

 

Wildlife projecten - Activity International       Zuid-Afrika projecten

Big 5  natuurreservaten project
Apen opvangcentrum project
Kruger park wildlife project
Welgevonden wildlife project
Jachtluipaarden project 
Gansbaai haaien en dolfijnen
Kruger park fotografieproject
Big 5 Balule Reservaat project
Wildlife gids projectKwazulu Big 5 project

Het grote doel van dit project is het verzamelen van vele gegevens in de natuur. Zo ga je dieren tellen en andere zaken noteren. Door antwoord te krijgen op vragen als hoe bepaalde diersoorten zich voortbewegen, wat en wie ze eten, waar ze hun kleintjes op de wereld zetten, waar stropers actief zijn etc, kunnen we ook weten waar we de bedreigde diersoorten kunnen helpen. Het is erg belangrijk om inzicht te krijgen in de dierenwereld en te weten hoe alles functioneert. Met de verzamelde gegevens kan bijvoorbeeld een planning worden gemaakt voor het herintroduceren van bepaalde diersoorten. Of juist het verwijderen ervan. En dat alles om het voortbestaan van de diersoorten te kunnen garanderen.


Foto Activity InternationalWerkzaamheden vrijwilligers

De organisatie waarmee we samenwerken in Zuid-Afrika neemt haar werkzaamheden zeer serieus en verwacht dat ook van de vrijwilligers. 
Als vrijwilliger help je in een klein, internationaal team allerlei gegevens te verzamelen die worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard onder de bezielende leiding van een professional. Elke dag ben je in de bush te vinden en dat is natuurlijk precies jouw bedoeling! Want hoe geweldig is dat! Wat kun je doen?

 

  • Het volgen van verschillende bedreigde diersoorten vanuit een 4×4 auto met behulp van radio- en satelliet verbindingen.
  • Het in kaart brengen van bepaalde interessante waarnemingen met behulp van GPS.
  • Het fotograferen en aanmaken van persoonlijke ‘dossiers’ van individuele dieren.
  • Dieren observeren en vastleggen van gegevens over hun gedrag en eetpatronen.
  • Tellen van heel veel dieren.


Foto Activity InternationalAccommodatie en het basiskamp

Je verblijft in een basiskamp in het reservaat zelf. Slapen doe je in een gedeelde accommodatie. Vaak deel je een huisje met 3 andere vrijwilligers. Het is behoorlijk basic maar comfortabel genoeg om lekker te kunnen slapen en is dus geschikt voor 4 personen. Buiten het huis heb je vaak een terras waar je heerlijk kunt genieten van het zonnetje, of van de stralende sterrenhemel ‘s nachts. Op het kamp is een gemeenschappelijke keuken aanwezig die van alle gemakken is voorzien.


Foto Activity InternationalMeer project informatie

Wil je binnenkort ook vrijwilligerswerk doen met dieren in Zuid-Afrika? Kijk dan voor meer informatie op de pagina Big 5 en natuurreservaten project van Activity International.Meer wildlife vrijwilligerswerk

Afrika vrijwilligerswerk met dieren
Amerika vrijwilligerswerk met dieren
Azië vrijwilligerswerk met dieren 
Europa vrijwilligerswerk met dieren

Activity International - De wereld aan je voeten Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.