Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk bij de Seychellen

 

Wilt u vrijwilligerswerk doen met dieren bij de mooie eilanden van de Seychellen? Met Activity International is het mogelijk om een vrijwilligersproject bij de Seychellen te doen. Hiermee ondersteunt u de koraalriffen en ziet u misschien wel schildpadden, walvishaaien, manta rays en dolfijnenKoraalriffen worden namelijk wereldwijd bedreigd door hogere zeetemperaturen, (illegale) visserij en het toerisme. U gaat vrijwilligerswerk doen bij de overheid en diverse lokale NGO's op het gebied van natuurbescherming. U doet mee aan onderzoek naar de conditie van het koraal en de visstand en je verzamelt gegevens die gebruikt worden voor het ontwikkelen van beleid voor natuurbescherming. Voor dit vrijwilligersproject hebben wij de volgende informatie op een rij gezet:

 

 

Werken en reizen in het buitenland       Seychellen projecten

Natuurproject op de Seychellen

 

 
Vrijwilligerswerk met zeedieren en koraalriffen

Het vrijwilligerswerk gedurende 4 of 8 weken bestaat vooral uit onderzoekswerk onder water, je moet dan ook in het bezit zijn van een duikdiploma. Je verzamelt gegevens over het koraal, de visstand, plankton en specifieke diersoorten als zeeschildpadden en kleine zeedieren. Het onderzoek vind plaats vanaf Mahe en Curieuse Island. Het zijn lange werkdagen, maar je hebt zeker ook de mogelijkheid om de eilanden verder te verkennen! Het werk wordt toegewezen door de organisatie. De taken rouleren, zodat je afwisselend werk doet. Je werkt 5 tot 6 dagen per week en maakt 6 tot 10 duiken per week. De dagen kunnen lang en vermoeiend zijn; het is belangrijk dat je fit bent! Naast het onderzoekswerk besteed je ook regelmatig tijd aan onderhoud van materiaal en andere groepstaken, zoals koken en schoonmaken. Om optimaal van start te gaan bestaan de eerste twee weken vooral uit training. Onderwerpen zijn o.a.:

- Onderzoekstechnieken
- EHBO Dier- en koraalsoorten, ecosystemen
- Materiaalonderhoud en voorzorgsmaatregelen bij het duiken
- Daarnaast doe je extra duikervaring op, zodat je goed voorbereid bent voordat het echte werk begint. Je behaalt onder meer het PADI Advanced Open Water certificaat. Ook voor meer ervaren duikers zijn er extra duikmogelijkheden.
- Let op: voor dit programma moet je duikervaring hebben (PADI Open Water of vergelijkbaar diploma).Foto Activity InternationalTerrestrial Conservation Expedition

Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met the Seychelles centre for Marine Research & Technology, the Marine Conservation Society of the Seychelles en de Marine Parks Authority. Je werkt 5 tot 6 dagen per week. De dagen kunnen lang en vermoeiend zijn; het is belangrijk dat je redelijk fit bent! Naast het onderzoekswerk besteed je ook regelmatig tijd aan onderhoud en andere groepstaken, zoals koken en schoonmaken van het basiskamp waar je verblijft. Enthousiast over de Seychellen maar geen duiker? Geen probleem! Bij de Terrestrial Expedition help je mee met de bescherming van de natuur vanaf het land of de oppervlakte van het water. Je gaat als vrijwilliger aan de slag in de bossen en op de stranden. Maar zal je tijd doorbrengen op een boot of al snorkelend in het water. Afhankelijk van het seizoen heb je de kans om schildpadden, walvishaaien, manta rays en dolfijnen te zien. Het meeste onderzoek tijdens de Terrestrial Conservation Expedition vindt plaats op Curieuse Island. Het programma en het onderzoek focust zich vooral op:

- Coco de Mer (unieke palmbomensoort) onderzoek
- Mangrove onderzoek
- Beheer en management van stranden waar schildpadden nesten
- Voorlichting over natuurbehoud aan de lokale bevolkingMeer project informatie

Wil je binnenkort ook dit heerlijke project gaan volgen in een omgeving van tropische eilanden? Neem dan eens een kijkje op het Natuurproject op de Seychellen van Activity International.Meer wildlife vrijwilligersprojecten

Afrika vrijwilligerswerk met dieren
Amerika vrijwilligerswerk met dieren
Azië vrijwilligerswerk met dieren 
Europa vrijwilligerswerk met dieren 
Oceanië vrijwilligerswerk met dieren

 


 
 

Activity International - De wereld aan je voeten  Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.