Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Dieren in Zuid-Afrika

 

Wilt u dieren spotten in Zuid-Afrika? Dan heeft u veel keuze uit verschillende bestemmingen en bijzondere diersoorten. Zuid-Afrika is al jaren bekend als een van de beste landen ter wereld voor het maken van een wildlife-safari. Er zijn in Zuid-Afrika verschillende nationale parken en natuurgebieden waar u op zoek kunt naar verschillende diersoorten. Denk daarbij aan leeuwen, olifanten, neushoorns en vele andere diersoorten. Ook kunt u in Zuid-Afrika op zoek naar zeehonden, witte haaien, tijgerhaaien, walvissen, pinguins en dolfijnen. De meest bijzondere natuurevenemnt van Zuid-Afrika is natuurlijk de sardine run. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over dieren, nationale parken, het klimaat, de sardine-run en vrijwilligersprojecten met dieren op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:SNP Natuurreizen Zuid-Afrika       Dieren in Zuid-Afrika

Rondreizen door Zuid-Afrika 
Wildlife- en vogelgids Zuid-Afrika 

Zwemmen met witte haaien
Duiken bij Protea Banks
Walvissen bij Zuid-Afrika
Sardine run bij Kwazulu Natal
Nationale parken in Zuid-Afrika
Vrijwilligerswerk met dieren 
Flora en Fauna van Zuid-Afrika

Reisperiode en klimaat Z-Afrika

 
Rondreizen door Zuid-Afrika 

Wilt u op rondreis door Zuid-Afrika? Dan kunt u de bezienswaardigheden van Kaapstad prima combineren met wildlife-safari's en andere leuke excursies met wilde dieren. Bekijk hier alle rondreizen van verschillende aanbieders.Wildlife- en vogelgidsen Zuid-Afrika 

Ga je op vakantie naar Zuid-Afrika? Neem dan een leuke reisgids, vogelgids, natuurgids of wildlifegids mee en ga op zoek naar de mooiste plekjes van Zuid-Afrika. 
 


Zwemmen met witte haaien in Zuid-Afrika 

Heeft u altijd al eens een keer willen zwemmen met witte haaien. Witte haaien worden ook wel mensenhaaien genoemd en zijn midden op zee te spotten vanuit een kooi. Lees hier meer infromatie over kooiduiken met witte haaien.
 


Duiken bij Protea Banks en Aliwal Shoal 

Minder bekend dan de kooiduiken met witte haaien is de mogelijkheid om te duiken met tijgerhaaien, zandhaaien en hamerhaaien. Dit is mogelijk bij de duikstekken van Protea Banks en Aliwal Shoal. Lees hier alles over duiken met haaien in Zuid-Afrika. 
 


Walvissen bij Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika staat ook bekend om de prima mogelijkheden voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Voor het spotten van bijvoorbeeld bultruggen, zuidkapers en dolfijnen kunt u kiezen uit verschillende bestemmingen.
 


Sardine run bij Kwazulu Natal 

Een van de meest indrukwekkende natuurevenementen is de sardine run voor de kust van Zuid-Afrika. Vele sardines verzamelen zich om samen richting Mozambique te zwemmen. Hier komen ook veel roofdieren op af zoals haaien, zeeleeuwen, dolfijnen en zelfs walvissen.

 

Nationale parken in Zuid-Afrika 

Zuid-Afrika is een van de meest bekende landen als het gaat om het maken van een wildlifesafari. Voor een wildlifesafari in Zuid-Afrika heeft u de keuze uit verschillende nationale parken, zoals het Kruger nationaal park en het Hluhluwe-Umfolozi nationaal park.

 

Vrijwilligerswerk met dieren in Zuid-Afrika 

Wanneer u vrijwilligerswerk met wilde dieren wilt doen dan is Zuid-Afrika een zeer geschikte bestemming. In Zuid-Afrika heeft u namelijk de keuze uit vele verschillende vrijwilligersprojecten. Bekijk hier vele vrijwilligersprojecten met dieren in Zuid-Afrika.Flora en Fauna van Zuid-Afrika 

Ga je binnenkort op vakantie naar Zuid-Afrika? En wil je weten welke planten en dieren in Zuid-Afrika leven? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Hier lees je namelijk de algemene informatie over de flora en fauna van Zuid-Afrika.


 

Beste reisperiode en klimaat van Zuid-Afrika 

Wanneer u naar Zuid-Afrika wilt reizen dan is het het verstandig om rekening te houden met het weer en het klimaat van Zuid-Afrika. Tijdens de beste reisperiode van Zuid-Afrika heeft u de meeste kans op aangenaam weer.
 


Zoek per diersoort

Apen
Beren
Buideldieren
Dolfijnen
Giraffe
Haaien en roggen
Hagedissen
Honden
Katachtige
Krokodillen
Neushoorn
Nijlpaarden
Olifanten
Schildpadden
Vogels
Walvissen
Zeekoeien
Zeeroofdieren
                 Meer bestemmingen

Europa
Afrika
Azië
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Midden Amerika
Zuid-Amerika
Oceanië
Antarctica 


Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties 

 
Zuid Afrika reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.