Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Flora en Fauna van Italië

 

Wil jij meer weten over de planten en dieren in Italië? Dan ben je hier op de juiste bestemming. Naast de beste plaatsen om dieren in Italië te spotten heeft SpottingWildlife verschillende algemene informatie verzameld over de flora en fauna van Italië. Je zou het niet gelijk denken, maar Italië heeft de rijkste flora van heel Europa. Dus nergens anders in Europa komen zo veel verschillende soorten planten voor dan in Italië. Door de verschillende landschappen en klimaten hebben er veel planten kunnen groeien in Italië. Ook de fauna is spannend genoeg om in Italië de natuur in te gaan. Zo leeft er in de Abruzzo regio nog wolfen en beren in het wild. De Ligurische zee staat bekend om de dolfijnen en de gewone vinvis. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over flora en fauna in Italië op een rij gezet. Kies uit de volgende mogelijkheden:

 

SNP Natuurreizen       Aanbieders Italië

Italië Wildlife reizen
SNP Natuurreizen in Italië
TUI - Italie reizen 
Italie bouwstenen 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl
Natuur excursies & tours Italië


Flora van Italië

Door de ligging van Italië, de klimaten van Italië en de verschillende landschappen van Italië komen er in Italië ontzettend veel verschillende soorten planten voor. Italië heeft zelfs de rijkste flora van heel Europa. Italië is een heuvelachtig land met in het noordwesten de italiaanse alpen en in het noorden-noordoosten de Dolmieten. Vanauit de Alpem in het noord-westen vormt er een berggebied tot helemaal naar het zuiden. Dit worden de apennijnen genoemd. De Corno Grande is de hoogste top van het Gran Sasso en daarmee ook het hoogste punt van de Apennijnen. De berg bestaat uit drie dicht bij elkaar gelegen toppen: Occidentale (2912 m), Centrale (2893 m) en Orientale (2903 m). Ten noorden van de top ligt de Calderonegletsjer, de zuidelijkste gletsjer van Europa. Zowel bij de Dolmieten, de Italiaanse alpen en bij de Apennijnen zijn er noge enkele bossen te vinden waarvan de belangrijkste tot de nationale parken van Italië behoren. 

Voor het grootste deel heeft Italië te maken met een Middellandse zeeklimaat. Dit betekend dat de meeste planten in Italié een Middellandse zee karakter hebben. Dat betekend dat er veel planten in het voorjaar in bloei staan, terwijl het tijdens de zomermaanden alweer kurkdroog kan zijn. In het noorden van Italié vindt je vooral veel Midden-Europese vegetatie. Fauna van Italië

In Italië zijn er verschillende bestemmingen waar je op zoek kan gaan naar verschillende zeldzame diersoorten in Europa. Zo leeft er in de Abruzzo regio nog wolfen en beren in het wild. De Ligurische Zee staat bekend om de spotmogelijkheden voor dolfijnen en de gewone vinvis. In de bergen van Italië leven ook nog gems, steenbok en de alpenmarmot. Op Sardinië komt de Moeflon nog voor. Dat is een wilde schaap en herkenbaar aan de grote horens. Ook de wilde zwijnen behoren tot de grote zoogdieren van Italië. Net als de stekelvraken die in de Apennijnen leeft. Opvallende vogelsoorten die in Italië voorkomen zijn arenden, uilen, rijgers, bijeneters, aasgieren en bijvoorbeeld de hop.

De geschiedenis leert ons dat de Italianen de natuur niet altijd hoog in het vaandel hebben staan. Al komen er de laatste jaren wel steeds meet nationale parken bij.Meer informatie

Op het web zijn er meer websites te vinden met leuke informatie over de flora en fauna Italië. Neem dus ook eens een kijkje op de volgende websites:

Landenweb - Planten en dieren in ItaliëMeer informatie over Italië

Dieren in Italië
Rondreizen door Italië 
Vakantiehuisjes in de natuur van Italië
Reisgidsen en natuurgidsen Italië
Walvissen en dolfijnen bij Italië
Beren in Italië
Flora en Fauna van Italië
Beste reisperiode en klimaat van Italië

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.