Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Italië

 

Italië is het hele jaar door prima te bezoeken. In de zomer zijn de stranden van Italië erg populair, maar zijn stedentrips minder aangenaam. Stedentrips naar Italië kunt u het beste in het voor- en najaar plannen. De temperaturen zijn dan niet te hoog, maar zijn aangenaam genoeg om op een terras te zitten. Tijdens de wintermaanden zijn de Alpen en de Dolomieten in Italië prima bestemmingen om te genieten van een wintersportvakantie. Wanneer u zeker wilt zijn van de beste reisperiode voor Italië heeft SpottingWildlife de beste reisperiodes voor Italië op een rij gezet. Ook bieden wij informatie over het weer, het klimaat en de temperaturen van Italië. 

 

SNP Natuurreizen       Aanbieders Italië

Italië Wildlife reizen
SNP Natuurreizen in Italië
TUI - Italie reizen 
Italie bouwstenen 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl
Natuur excursies & tours Italië


Beste reisperiode van Italië 

De beste reisperiode voor Italié hangt af van de doel van de reis en natuurlijk de bestemming. Voor een strandvakantie kunt u in het zuiden van Italië al terecht vanaf half april tot eind oktober. De beste reisperiodes voor het zuiden van Italië en Sicilië is het voor en najaar. De strandvakanties in het noorden van Italië is prima te doen vanaf eind mei tot en met begin september. Denk hierbij aan het Gradameer. De steden van Italië zijn in principe het hele jaar door te bezoeken. Al kunnen de zomermaanden erg warm zijn wat een verblijf in een stad erg onaangenaam kan maken. Ook de koudere wintermaanden zijn minder aangenaam. Wel kan men tijdens de wintermaanden de bergen in voor een wintersportvakantie. De beste tijd om te gaan skiën in Italië hangt af van de hoogte van het gebied af. Zo is zomerskiën zelfs mogelijk op verschillende gletsjers in de bergen van Italië.

Beste reisperiode strandvakantie Gardameer: mei tot september
Beste reisperiode strandvakantie Sicilië: half april tot eind oktober
Beste reisperiode stedentrips: april tot juni en september tot oktober.
Beste reisperiode wintersport in Italië: december - april
Klimaat en geografie van Italië

Italië heeft over het algemeen een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Wel is het in het noorden kouder dan het zuiden. Ook is de hoeveelheid neerslag in het nooorden van Italië een stuk hoger dan in het zuiden van Italië. In de bergen van Italië heerst een hooggebergteklimaat, waar de temperaturen flink kunnen dalen. Tijdens de wintermaanden valt er ook veel sneeuw wat wintersport in Italië mogelijk maakt. Het zuiden van Italié, zoals Sicilië is het hele jaar vrij droog en kunnen de temperaturen tijdens de zomermaanden erg hoog oplopen.

Italië heeft een oppervlakte van 301.230 km². Het land grenst aan de landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Ook ligt in Italië het Vaticaan en San Marino dat onafhankelijke enclaves zijn.  Verder grenste het land van Italië aan de Adriatische zee, de Ionische zee, de Tyrreense zee en de Ligurische Zee.Weersvoorspelling en temperaturen van Italië

De temperatuur in het binnenland van Italië ligt in het voorjaar rond de 25 graden dat in de zomer oploopt tot ongeveer 30 graden. Tijdens de avonden en nachten kan de temperatuur wel weer aardig dalen. Tijdens de vakantiemaanden moet u in Sicilië rekening houden met 35 graden bij de kustgebieden. In de hogergelegen gebieden in het binnenland van Sicilië liggen de temperaturen iets lager wat erg aangenaam kan zijn tijdens de warmere dagen. 

Weersverwachting RomeWeeronline.nl - Meer weer in Rome

weeronline.nl Altijd jouw weer

 

Meer informatie over Italië

Dieren in Italië
Rondreizen door Italië 
Vakantiehuisjes in de natuur van Italië
Reisgidsen en natuurgidsen Italië
Walvissen en dolfijnen bij Italië
Beren in Italië 
Flora en Fauna van Italië
Beste reisperiode en klimaat van Italië

 

 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.