Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Amerika projecten

Natuurprojecten in Costa Rica

 

Als je op het internet gaat zoeken naar vrijwilligersprojecten dan kom je aardig wat organisaties tegen die projecten aanbieden. Ook op de website van SpottingWildlife zijn vele projecten van verschillende aanbieders te vinden. Travel Active biedt 3 verschillende projecten met dieren in Costa Rica aan. Dit zijn echte natuurprojecten met wilde dieren. Zo kun je via Travel Active een vrijwilligersproject doen in het Manuel Antonio nationaal park, een vrijwilligersproject doen ten beschreming van Toekans en een vrijwilligersproject volgen voor het beschremen van zeeschildpadden door heel Costa Rica. Wij hebben voor deze 3 verschillende projecten informatie verzameld en op een rij gezet. Zo krijg je gemakkelijk een beeld van de projecten in Costa Rica. Kies uit de volgende mogelijkheden:      Wildlife aanbieders

Activity International
Travel Active 
Sundowner - Safari's & wildlife 

SNP Natuur en dieren reizen 
AV Tours en safari's

Tenzing Travel - Afrika reizen 

Vrijwilligersproject Manuel Antonio nationaal park  

In dit park komen jaarlijks 150.000 bezoekers en het staat bekend om haar prachtige stranden en wandelroutes. Dit park heeft een van de meest indrukwekkende landschappen van de wereld en heeft verschillende grotten met vele witte stranden, weelderige begroeiing op grote bergen en bossen die tot de stranden reiken. Hoewel dit het kleinste park van Costa Rica is, zijn er heel veel verschillende dieren te vinden. Samen met 7 andere vrijwilligers kan jij het hele jaar in dit park aan de slag. De rangers of de ervaren vrijwilligers zullen de nieuwe vrijwilligerswerk introduceren in het werken met dieren, het werkschema en de regels op het project. De taken zijn:

 • Het monitoren en bestuderen van het gedrag van de dieren
 • Het monitoren en bestuderen van de populatie van de dieren
 • Het assisteren in datavergaring in het onderzoek
 • Toeristen begeleiding
 • Het schoonmaken van de tuin, strand, wegen en wandelpaden in de omgeving
 • Het schoonmaken in huis en helpen in de keuken
 • Het schoonmaken van de werk benodigdheden
 • Meer informatie over Vrijwilligersproject Manuel Antonio nationaal park  
Vrijwilligersproject Toekans in Costa Rica

De toekan research ranch is een regenwoud wildlife onderzoek, rehabilitatie en uitzet organisatie. Ze focussen op de zorg, rehabilitatie en studie van de Costa Ricaanse toekans, maar ook wildlife zoals uilen, apen, spinnen en luiaards. De mensen op de ranch ontvangen en zorgen voor de zieke en gewonde toekans en andere wildlife van overheidsinstanties. Zij geven hen een liefdevol thuis, een medische behandeling en wanneer het mogelijk is, zetten ze hen ook weer uit in de natuur. De volgende werkzaamheden zijn bij dit project van belang:

 • Het ontwikkelen van een broed programma voor alle 6 de toekan soorten.
 • De geredde toekans, luiaarden, uilen en andere vogels en dieren in nood te accepteren, evalueren en te behandelen.
 • Dieren rehabiliteren en uitzetten in de natuur wanneer dit mogelijk is.
 • Het educatieve programma, onderzoeksgebieden en faciliteiten opzetten, voor zowel de vrijwilliger, als voor de lokale, nationale en internationale gemeenschap.
 • Meer informatie over Vrijwilligersproject Toekans.

Vrijwilligersproject zeeschildpadden

Costa Rica en zeeschildpadden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar liefst 5 van de zeven overgebleven soorten zeeschildpadden op de wereld nestelen hun eieren op de stranden in Costa Rica. Reuzenschildpadden worden met uitsterven bedreigd en het behoud van deze pre historische dieren is van groot belang. Schildpadden worden bedreigd in hun voortbestaan vanwege de jacht (schildpaddenvlees is een delicatesse), het opgraven van de eieren (die ook gegeten worden) en vervuiling van hun leefgebied. Het beschermen van deze dieren heeft in Costa Rica hoge prioriteit. Op verschillende stranden in Costa Rica bevinden zich projecten die zich inzetten voor het behoud en bescherming van zeeschildpadden. En met succes want de laatste jaren lijken de populaties zeeschildpadden stabiel te blijven of zelfs te groeien. Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om te gaan helpen op een van de schildpaddenprojecten in Costa Rica. Meer informatie Vrijwilligersproject zeeschildpadden.
Travel Active - Wildlifeprojecten

Travelactive.nl bestaat al meer dan 20 jaar en is Nederlands’ grootste uitwisselingsorganisatie. Travelactive.nl is er voor de actieve reiziger die op een uitdagende manier een andere cultuur wilt ontdekken. Het aanbod varieert van vrijwilligerswerk doen in Afrika, Au Pair worden in Engeland tot backpacken in Australie. Maar ook het volgen van een High School programma in het buitenland of Arabisch of Spaans leren door middel van een taalreis behoren tot de mogelijkheden. Wildlife & Travel is hét programma indien je een passie hebt voor dieren en de natuur! Mogelijk voor zowel Nederlandse als Belgische reizigers. Draag je steentje bij aan de verzorging en bescherming van onze prachtige planeet en beleef een unieke avontuurlijke ervaring. Je kunt kiezen uit verschillende projecten in Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe, Mauritius, Costa Rica, Thailand, Sri Lanka en China. Je kunt ook meerdere landen en/of projecten combineren. En onze projecten zijn ook zeer geschikt om als stage te doen. Met Wildlife & Travel leer je op een speciale manier een land en vooral de prachtige natuur kennen. En daar krijg je veel voor terug: een unieke ervaring en het gevoel dat je iets voor het behoud van natuur en haar wild hebt gedaan. Meer wildlife vrijwilligersprojecten

Afrika vrijwilligerswerk met dieren
Amerika vrijwilligerswerk met dieren
Azië vrijwilligerswerk met dieren
 
Europa vrijwilligerswerk met dieren

 


 

Activity International - De wereld aan je voeten Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.