Follow & share
       

Printbaar bordspel

 

Het meest unieke printbare spel is het bordspel: Rondje wereld in 60 dagen. Dit is een leuk familiespel voor jong en oud. Het bordspel bestaat uit vragen en opdrachten. De bedoeling is om zo snel mogelijk de wereld door te reizen naar de finish. Wie als eerste de finish haalt heeft het spel gewonnen. Tijdens het spel is de kans groot dat je verschillende vragen moet beantwoorden. Hoe meer vragen je goed hebt des te sneller komt de finish in zicht. Zo heeft u tijdens een rondreis of een andere soort vakantie altijd een leuke activiteit bij de hand. Naast het leuke bordspel kunt u ook kiezen uit andere reisspelletjes die vooral geschikt zijn voor kinderen. Denk daarbij aan zeeslag, autobingo, de 10 verschillen, de juiste weg en gratis kleurplaten. 
    Aanbieders reisspellen

Degrotespeelgoedwinkel.nl 
Gezelschapspellen.nl - Reisspellen 

 

Printbaar bordspel: 'Rondje wereld in 60 dagen'

Het spel dient in twee delen uitgeprint te worden. Het eerste deel bestaat uit de spelregels, de vragen en de opdrachten. Het tweede deel is het bordspel. Beide delen heb je nodig om het spel te kunnen spelen. Zelf dien je in het bezit te zijn van twee dobbelstenen. Ook de pionen moet je zelf regelen. Dit kan natuurlijk ook steentjes, dropjes of oude knopen zijn. 


Deel 1    Deel 2 
Print hier de spelregels, vragen en de opdrachten van het bordspel; Rondje wereld in 60 dagen.

  Print hier het bordspel uit en bevestig de twee delen aan elkaar. (zwart-wit is ook goed)           

Gratis bordspel printen   Gratis bordspel printen

'Rondje wereld in 60 dagen' - Spelregels

Versla de tegenstander om zo snel mogelijk de finish te halen. Onderweg kom je echter wel hindernissen tegen zoals de werelddelenvragen en de kanspakkers. Weet jij de meeste hindernissen te omzeilen en als eerste Finish te bereiken dan win jij het spel:


Aantal spelers
Het aantal spelers waarmee het spel gespeeld kan worden is 2 tot 6 spelers.Benodigdheden
Voor het bordspel heb je 2 dobbelsteen + pionnen nodig.Werelddeel - vraag
Gooi één keer met 2 dobbelstenen. Tel het aantal ogen bij elkaar op. Het aantal gegooide ogen bepaalt welke vraag je moet beantwoorden. Wanneer je de vraag goed hebt beantwoord dan mag je 1 stap vooruit. Heb je de vraag fout dan is de volgende speler aan de beurt en blijf je op dezelfde plaats staan.Werelddeel - Kans

Gooi één keer met 2 dobbelstenen. Tel het aantal ogen bij elkaar op. Het aantal gegooide ogen bepaalt welke kans je hebt. Wanneer jouw pion op een nieuwe kans of vraag terecht komt zal je opnieuw een vraag of kans moeten doen.
Meer printbare spelletjes 

Naast de kleurplaten bieden wij nog meer gratis spelletjes aan. Deze kun je zelf gemakkelijk uitprinten en meenemen op reis:

Printbare kleurplaten
Printbaar bordspel
Printbaar zeeslagspel
Kinderbingo kaarten printen
Zoek de verschillen printen
Zoek de juiste weg printen

 
Gezelschapsspellenshop.nl 
Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.