Follow & share
       

Diersoorten - Zeeroofdieren

 

Bent u op zoek naar informatie over verschillende soorten zeeroofdieren of wilt u zeeroofdieren spotten in het wild? Op deze webpagina van SpottingWildlife bieden wij informatie aan over verschillende soorten zeeroofdieren  en kunt u op zoek naar de beste spotplaatsen ter wereld. Zeeroofdieren worden ook wel de vinpotigen genoemd en bestaat ui drie verschillende groepen. Namelijk walrussen, zeerobben en de oorrobben, met onder andere de speelse zeeleeuwen en de grotere zeeberen. Zeeroofdieren komen voor langs de kust van de meeste zeeën en oceanen. Ook leven enkele populaties in zoetwatermeren, zoals de Baikalrobben van het Baikalmeer. Bekende landen en bestemmingen om zeeroofdieren te spotten zijn Namibië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Antarctica. Ook kunt u zeehonden spotten bij de Waddenzee. Om zeeberen, zeeleeuwen of zeehonden in het wild te spotten kunt u kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 

 

Europa
Zeehonden bij de Scilly eilanden 
Zeehonden in Ierland 
Zeehonden in Zeeland
Zeehonden in de Waddenzee 

Afrika en antarctica
Zeerobben bij Cape Cross Reserve
Zeerobben bij Antarctica

Oceanië
Zeeleeuwen in Australië 
Zeeleeuwen in Kaikoura
Zeerobben bij Nieuw-Zeeland
      Amerika
Cruisereis langs walvissen en beren
Dieren bij Glacier Bay en Gustavus
Dieren bij San Diego en La Paz
Walvissen bij Monterey Bay
Orka's bij de San Juan eilanden
Zeeleeuwen van San Francisco 
Dieren bij Peninsula Valdes 
Dieren bij Straat van Magellan
Walvissen en dolfijnen bij Arica
Zeeleeuwen bij Punta Choros 
Dieren bij de Galapagoseilanden 






Zeeroofdieren op SpottingWildlife

Er zijn verschillende bestemmingen waar het mogelijk is om zeeroofdieren in het wild te spotten. Kies uit de bovenstaande links voor de beste spotplaatsen van zeeroofdieren. Vinpotigen zijn vleesetende roofdieren die volledig zijn aangepast aan het jagen in het water. Hun ledematen zijn geëvolueerd tot vinpoten; voor- en achterpoten kunnen zowel gebruikt worden om te zwemmen als om op te lopen. Hierdoor zijn vinpotigen in staat om zich zowel in het water als op het land voort te bewegen. Verder hebben wij de volgende zeeroofdieren op een rij gezet:




Zeerobben


Zeehonden worden ook wel robben genoemd of Phocidae. Tot de Phocidae behoren verschillende families, geslachten en ondersoorten. Dan hebben wij  het bijvoorbeeld over zeeolifanten, de zeeluipaard en verschillende soorten robben. De meeste soorten leven in koudere gebieden in het noorden of zuiden van de wereld. Enkele komen ook in warmere gebieden voor zoals de Monniksrob. Zeehonden gebruikt de staart om mee te zwemmen. De voorpoten worden gebruikt om mee te sturen. Aan land worden de voorpoten nauwelijks gebruikt. Zeehonden hebben een groter sonarbereik dan zeeleeuwen wat de zeehonden onder andere gebruikt om te zoeken naar voedsel.




Oorrobben


Zeeleeuwen horen in tegenstelling tot zeehonden tot de familie Otariidae, oftewel oorrobben. Het grote verschil tussen zeeleeuwen en zeehonden zitten in de poten, oren, sonarbereik en gehoor. Zeeleeuwen hebben veel grotere voorpoten en gebruiken die om mee te zwemen en te lopen. Daarnaast hebben zeeleeuwen ook oorschelpen. Ook kunnen zeeleeuwen beter horen dan zeehonden.  Om te zoeken naar voedsel zijn zeeleeuwen aangewezen op hun gehoor. Ook kunnen zeeleeuwen beter zien dan zeehonden. Ook zee-beren behoren tot de familie oorrobben.  Daarom zijn zee-beren ook meer verwant aan de zeeleeuwen dan aan zeehonden. Net als de Zeeleeuw hebben zee-beren ook oorschelpen en sterke voorpoten. Er zijn meerdere soorten zee-beren te vinden. De noordelijke zee-beer leeft in het noorden terwijl de meeste soorten op de het zuidelijk halfrond voorkomen. De noordelijke zee-beer leeft rond de kus van Rusland, China en Alaska. Andere bekende bestemmingen voor zee-beren zijn de Galapagos, Chili, Peru, Argentinië, Brazilië, Nieuw-Zeeland,  Australië, Zuid-Afrika en Namibië.



Walrussen

Walrussen behoren tot de familie Odobenidae dat samen met de Oorrobben en Zeerobben tot de groep zeeroofdieren behoren. Walrussen komen alleen op het Noordelijk halfrond voor. Het leefgebied spreidt zich uit over het noorden van Alaska, Canada, Rusland, Noorwegen, Spitsbergen en Groenland. Walrussen voeden zich met  mosselen, slakken,kreeftachtigeenstekelhuidigenalszeekomkommers. Dankzij de gevoelige snorharen kunnen ze zandbodems uitkammen, waardoor het voedsel tevoorschijn komt.



Zoek per diersoort

Apen
Beren
Buideldieren
Dolfijnen
Giraffe
Haaien en roggen
Hagedissen
Honden
Katachtige
Krokodillen
Neushoorn
Nijlpaarden
Olifanten
Schildpadden
Vogels
Walvissen
Zeekoeien
Zeeroofdieren
                 Meer bestemmingen

Europa
Afrika
Azië
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Midden Amerika
Zuid-Amerika
Oceanië
Antarctica 


Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties

 


Actieve vakanties SNP Natuurreizen



Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Wildlife tours tips
Natuur-vakantiehuisjes



Ga hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoeken



Zoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

.