Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Diersoorten - Krokodillen

 

Bent u op zoek naar informatie over verschillende soorten krokodillen of wilt u krokodilachtigen spotten in het wild? Op deze webpagina van SpottingWildlife bieden wij informatie aan over verschillende soorten krokodillenDe krokodillen (Crocodylidae) zijn een familie uit de orde krokodilachtigen (Crocodilia). Onder deze familie bevinden zich de grootste soorten, en ook enkele afschrikwekkende uitgestorven soorten. Er zijn 15 soorten waarmee het van de 25 soorten krokodilachtigen de grootste groep is. Alligatorskaaimannen en gavialen zijn wel krokodilachtigen maar behoren tot andere families. Krokodillen hebben een groot verspreidingsgebied en komen voor in AfrikaAziëAustralië en Noord-Amerika. De grootste soort is de zeekrokodil, waarvan het record staat op 8,25 meter. Kies uit de volgende mogelijkheden voor meer informatie over het spotten van krokodillen:      Krokodillen spotten

Maki's in Madagascar 
De grote dierenmigratie van kenia 
Dieren in Akagera Nationaal Park 
De dierenmigratie van de Serengeti 
Dieren bij Lower Zambezi Nationaal park
Dieren bij South Luangwa nationaal park 
Orang-oetan bij Sepilok en Kinabatangan 
Dieren bij de Pantanal

 


Krokodillen op SpottingWildlife

Er zijn verschillende bestemmingen waar het mogelijk is om krokodillen in het wild te spotten. Kies uit de bovenstaande links voor de beste bestemmingen om krokodillen in het wild te spotten. Verder hebben wij de volgende soorten op een rij gezet:
Zee krokodil


De grootste krokodillen ter wereld zijn zee krokodillen. Zee krokodillen komen voor in het zuidoosten van Azië en de noordelijke regio’s van Australië. De meeste mannelijke zee krokodillen zijn ongeveer 4 tot 5 meter lang. De vrouwelijke zee krokodillen zijn kleiner. De zee krokodil is overigens de zwaarste reptiel ter wereld, maar niet de grootste. Die eer is namelijk weggelegd voor netpythons (slang). Naast het feit dat de zee krokodillen ook op open zee voorkomen leven de meeste zee krokodillen in troebel water aan de kust, zoals bijvoorbeeld riviermondingen, moerassen en modderstranden. Onder andere in Australië worden tours  aangeboden waarmee je op zoek gaat naar krokodillen. Bekende bestemmingen voor zee krokodillen in Australië zijn Kakadu National Park en Daintree National Park.
Nijlkrokodil

De Nijlkrokodil is de grootste krokodilachtige die in Afrika voorkomt. De verspreidingsgebied van de Nijlkrokodil bevat grote delen van Afrika. De Nijlkrokodil is namelijk terug te vinden in geheel midden Afrika, het oosten van Afrika en delen van het zuiden van Afrika. Er zijn daarom vele landen in Afrika waar je tijdens een safari of tour Nijlkrokdillen kunt spotten. Bekende bestemmingen voor Nijlkrokodillen zijn bijvoorbeeld Kenia en Egypte.
Amerikaanse alligator

Alhoewel krokodillen en alligators ogenschijnlijk veel op elkaar lijken horen ze officieel niet tot dezelfde familie. Ook hebben krokodillen een langere en smallere snuit dan een alligator. Een ander kenmerkend verschil is dat wanneer een krokodil zijn bek dicht heeft is zijn grote tand nog steeds te zien. Bij een alligator is dat niet het geval. Alligators komen alleen in Noord-Amerika en China voor.In China is de alligator vrij zeldzaam en komt maar in een beperkt gebied voor. De bekendste alligatorsoort is de Amerikaanse alligator. Deze leeft alleen in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De bekendste plek om de Amerikaanse alligator te spotten is de Everglades national park in Florida. 
Kaaiman

Kaaimannen zijn een onderfamilie van de familie alligators en kaaimannen. De Kaaiman is een krokodilachtige dat alleen in Zuid-Amerika tot de grens van Mexico voorkomt. Er zijn in Zuid-Amerika verschillende soorten Kaaimannen te vinden met al hun eigen leefgebieden. Kaaimannen zijn over het algemeen een stuk kleiner dan alligators en de grotere krokodillensoorten. Daarnaast hebben kaaimannen bot in de huid zitten dat als een soort pantser werkt. He6t laatste verschil tussen een kaaiman en de alligator en krokodil is dat een kaaimannen het meer gemunt hebben op vis en ongewervelde dieren zoals slakken.
Gaviaal

Ook gavialen zijn een familie van de krokodilachtige. Er zijn twee bekende gaviaalsoorten te noemen. Namelijk de Gangesgaviaal en de onechte gaviaal. De verspreidingsgebied van de onechte gaviaal ligt in Maleisië, het zuiden van Thailand, het zuiden van Myanmar en in Indonesië op de eilanden Borneo, Java, Celebes en Sumatra. De Gangesgaviaal komt voor in delen van Pakistan in het westen tot Myanmar in het oosten. Ook inBangladesh,Bhutan,IndiaenNepalis de soort te vinden. Meer dan 90% van alle exemplaren is te vinden in India, hierbuiten is de gaviaal uitzonderlijk zeldzaam en is in sommige delen van het verspreidingsgebied waarschijnlijk uitgestorven. Het grootste verschil tussen de gaviaal en andere krokodilachtigen is de schedelbouw. De kaken van een gaviaal zijn langer en een stuk smaller dan de andere krokodilachtigen. Zoek per diersoort

Apen
Beren
Buideldieren
Dolfijnen
Giraffe
Haaien en roggen
Hagedissen
Honden
Katachtige
Krokodillen
Neushoorn
Nijlpaarden
Olifanten
Schildpadden
Vogels
Walvissen
Zeekoeien
Zeeroofdieren
                 Meer bestemmingen

Europa
Afrika
Azië
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Midden Amerika
Zuid-Amerika
Oceanië
Antarctica 


Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties

 
Actieve vakanties SNP Natuurreizen 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.