Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Zwemmen met Orka's in Noorwegen

 

Heeft u altijd al eens willen zwemmen met orka's? Zwemmen met orka's is echt mogelijk in Noorwegen. Noorwegen is dan ook een topland wat betreft dolfijnen en walvissen spotten. Zo kunt u vanuit de plaats Andenes op zoek naar verschillende soorten walvissen en dolfijnen. In Tysjford zijn de orkatours erg populair. De orka's zijn rondom de Lofoten aanwegzig wanneer de haring in grote groepen naar de kust trekken. In deze koudere maanden is het zelfs mogelijk om te snorkelen tussen de Orka's. Met een warm droogpak en onder goede begeleiding heeft u de kans om met wilde orka's te zwemmen. De orka's zijn op dat moment in dit gebied erg gefocust op de haring. Daardoor is deze bijzondere wildlifetour mogelijk en is dit uniek in de wereld. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over zwemmen met orka's in Noorwegen op een rij gezet:

 

 

SNP Natuurreizen Noorwegen      Aanbieders Noowegen

SNP Natuurreizen in Noorwegen 
BBI Travel - Noorwegen reizen 
Noorwegen Wildlife reizen
Noorwegen met TUI.nl 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl
Natuur excursies & tours Noorwegen 

 

 Noorwegen - Snorkelen tussen de Orka's 

Er zijn verschillende gebieden in de wereld waar orka's het hele jaar door leven. Vancouver in Canada is misschien wel de bekendste bestemming om orka's in het wild te zien. Noorwegen kent ook een periode waar orka's voor de kust van Noorwegen komen. Vanuit Tysjford is het mogelijk om verschillende soorten excursies te doen. Zo zijn er twee verschillende tours te boeken richting de orka's. De goedkoopste manier om orka's te zien is vanaf de boot. Wilt u meer avontuur dan kunt u ook kiezen om te snorkelen met de orka's. Wanneer de omstandigheden goed zijn dan is het toegestaan om de boot te verlaten en het water in te gaan. Wel is het van belang om dichtbij de boot te blijven.

Sinds 2007 is de natuur verandert rondom de verblijfplaats van de orka's in Noorwegen. Zo is er minder haring te vinden dichtbij het Tysjford, waardoor de orka's ook minder gemakkelijk te vinden zijn. In 2012 is er ontdekt dat de haring en dus ook de orka's in dit gebied zijn verhuisd richting het noorden. De excursies zullen dus niet meer vertrekken vanuit Tysjford, maar vanuit een noordelijker gelegen vertrekpunt. Bij de meeste excursies richting de orka's worden er ook vinvissen en bultruggen gespot.
Welke dieren

Orka's zijn vanaf de boot goed te zien. Ook is het mogelijk om te zwemmen met de orka's. Deze orka's trekken naar dit gebied omdat rond deze tijd de haring richting het gebied van Tysjford trekken. Ook andere dieren zoals bultruggen en vinvissen komen op de haring af.Beste plaatsen

De orkatours zijn te boeken via het Tysjford Turistsenter. Het Tysjford Turistsenter ligt in een schilderachtige omgeving, met uitzicht op het idyllische Storjordpolden en tegenover nationale berg van Noorwegen, de Stetind. Doordat de orka's zich hebben verplaatst naar het noorden zijn nu Andfjord, Vesteralen en de fjorden ten westen van Tromso de beste plekken waar je de orka's in de wintermaanden kunt zien. Aangezien dit gebied vrij afgelegen is dan kan het ook handig zijn om een complete orkareis via Sundowner wildlife reizen te boeken. Wanneer je toch van plan bent om bijvoorbeeld zelf naar Tromso te reizen dan kun je ook een excursie naar de orka's en andere boottochten via de website van Getyourguide.nl reserveren.
Beste tijd

De beste tijd om op zoek te gaan naar okra´s in dit gebied zijn de maanden december, januari en februari.
Meer informatie

Wilt u ook orka´s en andere walvissen in het wild zien zwemmen? Kijk dan op de website van Sundowner wildlife reizen. Kies vervolgens Noorwegen voor meerdere orka-reizen naar Noorwegen. Op Tysfjord-turistsenter en Visit Tromso vindt u meer informatie over excursies met orka's in Noorwegen. Ook bieden wij verschillende rondreizen door Noorwegen van verschillende reisorganisaties aan die speciaal zijn geselecteerd op natuur en wildlife.Meer informatie over Noorwegen

Dieren in Noorwegen
Rondreizen door Noorwegen 
Vakantiehuisjes in de natuur van Noorwegen
Reisgidsen en natuurgidsen Noorwegen
Noorderlicht spotten in Noorwegen
Walvis en dolfijn spotten in Noorwegen
Zwemmen met Orka's in Noorwegen
Flora en fauna van Noorwegen
Beste reisperiode en klimaat van Noorwegen

 


Hurtigruten Noorderlicht 

 

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.