Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Beste reisperiode en klimaat van Noorwegen

 

Wanneer u een reis naar Noorwegen wilt maken dan is het verstandig om rekening te houden met de beste reisperiode. Het weer, het klimaat en de temperaturen in Noorwegen zijn namelijk niet het hele jaar door aangenaam te noemen. Zo zijn de zomermaanden ideaal om met een camper door Noorwegen te reizen. De zomermaanden zijn ook prima maanden om walvissen en dolfijnen te spotten bij de plaats Andenes. Orka's en enkele andere walvissoorten komen net als de haring in de koude wintermaanden richting noorwegen. Een trip naar de orka's is weer prima te combineren met wintersportactiviteiten in de bergen van Noorwegen. Kamperen of rondreizen met een camper is dan wel weer minder aangenaam. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over de beste reisperiode van Noorwegen en informatie over het klimaat, de temperaturen en de weersverwachting van Noorwegen op een rij gezet: 

 

SNP Natuurreizen Noorwegen      Aanbieders Noowegen

SNP Natuurreizen in Noorwegen 
BBI Travel - Noorwegen reizen 
Noorwegen Wildlife reizen
Noorwegen met TUI.nl 
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Camper huren Europa 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl
Natuur excursies & tours Noorwegen 
 

Beste reisperiode van Noorwegen

Net als engeland, ierland en ijsland heeft ook noorwegen te maken met de warme golfstroom. De wind uit zee en de warme Golfstroom hebben zorgen voor een gematigde temperatuurwissel tussen de winter en de zomer. Daardoor zijn de winters aan de kust mild te noemen. Ook de temperaturen tijdens de zomermaanden worden getemperd. Wanneer u meer het land in gaat of meer richting het noorden van Noorwegen dan veranderd het klimaat in een Toendraklimaat met temperaturen die dalen tot wel 40 graden onder nul. Ook valt er in Noorwegn veel neerslag. Dat is vooral te merken aan de westkust tot de bergen landinwaarts. Ten oosten van de bergen is het een stuk droger omdat de meeste regen de bergen niet over komt. Tijdens de koude wintermaanden zorgt dit voor een goede sneeuwgarantie. 

Beste reisperiode van Noorwegen: mei tot en met augustus
Beste reisperiode voor wintersport: december tot april
Beste reisperiode voor orka's: december, januari en februari
Beste reisperiode voor walvissentrips zomer: eind me tot septemberWintersport in Noorwegen

Er zijn in Noorwegen verschillende skigebieden te vinden. Enkele bekende skigebieden zijn Hemsedal, Voss, Trysil en Geilo. De skigebieden openen de liften zodra de eerste sneeuw valt, Meestal begint het in Noorwegen al in begin november te sneeuwen.. De periode om in Noorwegen te skiën liggen dan ook van begin november tot begin mei. De maanden februari, maart en april zijn de meest popualire maanden. De sneeuwstand is dan hoog en ook de kans op zon is groot. het belangrijkste is ook dat de dagen in Noorwegen tijdens deze maanden weer wat langer duren.Klimaat en geografie van Noorwegen 

Noorwegen heeft te maken met verschillende klimaten. Zo is het klimaat aan de westkust en in het fjordengebied een gematigd zeeklimaat. Verder naar het noorden krijgen wij te maken met een toendraklimaat. Ten oosten van de bergketens heerst er weer een landklimaat. Ten westen van de bergketens 4000 mm neerslag per jaar, terwijl de neerslag in het noorden en achter de bergen niet meer dan 600 mm per jaar bedraagt. 

Noorwegen ligt in Noord-Europa en beslaat het westelijke deel van Scandinavië. In het oosten zijn er landgrenzen met Rusland, Finland en Zweden. Verder heeft Noorwegen te maken met de Barentszzee, de Noorse Zee, de Noordzee en het Skagerrak. Bij Noorwegen behoren ook de eilandengroep Spitsbergen en het eiland Jan Mayen in de Noordelijke IJszee, evenals het eiland Bouvet in de Zuidelijke IJszee.Weersvoorspelling en temperaturen van Noorwegen 

De invloed van de Atlantische Oceaan en de warme golfstrrom zorgt ervoor dat de temperaturen in de zomer wat gematigd zijn. Ook zorgt het er voor dat de winters niet te streng zijn. Hoe verder u naar het noorden of het oosten gaat, hoe meer het klimaat verandert. Ook de temperaturen zijn dan extremer dan aan de westkust.


Weersverwachting AndenesWeeronline.nl - Meer weer in Andenes

weeronline.nl Altijd jouw weer

 


Meer informatie over Noorwegen

Dieren in Noorwegen
Rondreizen door Noorwegen 
Vakantiehuisjes in de natuur van Noorwegen
Reisgidsen en natuurgidsen Noorwegen
Noorderlicht spotten in Noorwegen
Walvis en dolfijn spotten in Noorwegen
Zwemmen met Orka's in Noorwegen
Flora en fauna van Noorwegen
Beste reisperiode en klimaat van Noorwegen

 

 

Hurtigruten NoorderlichtZoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.