Follow & share
       

Dolfijnen in Ierland

 

Altijd al een dolfijnen in het wild willen zien zwemmen? Ierland is daarvoor een prima bestemming. In Ierland zijn verschillende bestemmingen erg bekend vanwege de walvissen, zeehonden en dolfijnen. Wanneer u dicht bij de walvissen wilt komen dan is een boottocht de beste optie. Al zijn er in Ierland ook mogelijkheden om walvissen vanaf land te spotten. Dolfijnen komen veel dichter bij land. Ze komen zelfs in de buurt van havens en stranden. Een boottour lijkt dan ook niet direct noodzakelijk. Toch is een boottocht zeer de moeite waard. Naast het spotten van de dolfijnen krijt u ook informatie en is er kans op het spotten van andere dieren. Daarnaast zult u ook de omgeving van een gebied leren kennen. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over het spotten van dolfijnen in Ierland op een rij gezet.

 


     Aanbieders Ierland

SNP Natuurreizen in Ierland 
BBI Travel - Ierland   
Rondreizen Ierland 
EchtIerland.nl - Alle reizen 
Ierland bij Aktivatours.nl  
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Booking.com hotels 
Skyscanner vliegtickets vergelijken
Natuur excursies & tours Ierland


Dolfijnen spotten in Ierland

Vanaf land zijn er in Ierland 42 goede uitkijkpunten waar je verschillende soorten walvissen en dolfijnen kunt spotten. Dolfijnen kunnen in grote aantallen in Ierland voorkomen. Wanneer je een grote groep dolfijnen te zien krijgt dan zult u dat dat niet snel vergeten. De meeste tours voor dolfijnen zijn met een boot. De van een tour ligt tussen de 2 en 4 uur. verder komen dolfijnen een stuk dichter bij land dan walvissen. Dat betekend dat de kans op dolfijnen te spotten over het algemeen groter is. Ook is het vrij gemakkelijk om dolfijnen zelf te spotten. Zo kan men met een kano, surfplank of kajak langs de dolfijnen zoals vlakbij Dublin in Killiney Bay.

Welke dieren: Porpoise dolfijn, Risso dolfijn, Bottlenose dolfijn en de Gewone dolfijn

Beste tijd:
 juni - September

Beste plaatsen:
 Old Head of Kinsale, Cork en bijvoorbeeld vlakbij Dublin in Killiney Bay komen regelmatig dolfijnen te voorschijn.

Spotkans: 
GrootMeer informatie


Dolphinwatch.ie met tours in september en oktober, Discoverdolphins.ie met tours van april tot oktober. Ook zijn er verschillende reizen te boeken naar Ierland met SNP Natuurreizen. Hier duik je de natuur in en ga je de zee op om op zoek te gaan naar zeeleven. EchtIerland.nl biedt daarentegen vele complete reizen voor elke soort reiziger. Meer informatie over Ierland

Dieren in Ierland
Rondreizen door Ierland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Ierland
Reisgidsen en natuurgidsen Ierland
Walvissen in Ierland
Dolfijnen in Ierland
Zeehonden in Ierland 
Flora en Fauna van Ierland
Beste reisperiode en klimaat van Ierland

 

 

 Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.