Follow & share
Instagram van Reizendoejezo

Walvissen in Ierland

 

Op zoek naar walvissen in Ierland? Ierland is niet de meest bekende bestemming als het gaat om walvissen spotten. Toch heeft Ierland erg veel mogelijkheden om walvissen te spotten. Zo is het in Ierland zelfs mogelijk om walvissen vanaf land te zien. Er zijn wel meer dan 40 bestemmingen waar het mogelijk is om walvissen te zien. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om walvissen te spotten met een boot. Er worden dan vanuit verschillende bestemmingen diverse tours georganiseerd. Walvissen die u kunt zien zijn onder andere orka’s, vinvissen, minke walvissen, bultruggen en bruinvissen. SpottingWildlife heeft de volgende informatie over walvissen spotten in Ierland op een rij gezet:

 


     Aanbieders Ierland

SNP Natuurreizen in Ierland 
BBI Travel - Ierland   
Rondreizen Ierland 
EchtIerland.nl - Alle reizen   
Pharos Reizen van ANWB 
Natuurhuisje.nl 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Natuurlijk Reizen.nl 
Natuur excursies & tours Ierland 

Walvissen spotten in Ierland

In ierland zijn meer dan 40 uitkijkpunten waar men verschillende soorten walvissen en dolfijnen kunt spotten. De westkust van Ierland aan de Atlantsche oceaan is het beste gebied om op zoek te gaan naar walvissen. Whale Watch West Cork ligt in het zuidwesten van Ierland en staat bekend om één van de beste plaatsen om walvissen te spotten. De meest voorkomende walvissoorten zijn orka’s, vinvissen, minke walvissen, bultruggen en bruinvissen. Daarnaast worden er ook regelmatig andere walvissoorten gezien. West Cork is echter niet de enige bestemming voor walvissen. Ook bijvoorbeeld nabij Ventry-Dingle zit ook een leuke organisatie met verschillende tourmogelijkheden.

Welke dieren: orka’s, vinvissen, minke walvissen, bultruggen en bruinvissen.

Beste tijd:
 juni - September, April t/m december voor Minke Walvissen, Juli t/m december voor Bultruggen

Beste plaatsen:
 West Cork en Ventry-Dingle

Spotkans: 
grootMeer informatie

Ook naar Ierland om walvissen en dolfijnen te spotten? Voor meer informatie kijkt u op deze walviskaart en de bijbehorende website: Iwdg.ie. Voor tours in West Cork gaat u naar Corkwhalewatch.com. Ook zijn er verschillende reizen te boeken naar Ierland met SNP Natuurreizen. Hier duik je de natuur in en ga je de zee op om op zoek te gaan naar zeeleven. EchtIerland.nl biedt daarentegen vele complete reizen voor elke soort reiziger. Meer informatie over Ierland

Dieren in Ierland
Rondreizen door Ierland 
Vakantiehuisjes in de natuur van Ierland
Reisgidsen en natuurgidsen Ierland
Walvissen in Ierland
Dolfijnen in Ierland
Zeehonden in Ierland 
Flora en Fauna van Ierland
Beste reisperiode en klimaat van Ierland

 

 


 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.