Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Berggorilla's in Rwanda

 

Wilt u berggorilla's spotten in Rwanda? Dan heeft u de keuze uit verschillende mogelijkheden. De beste bestemming om in Rwanda berggorilla's te spotten is Volcanoes nationaal park. Het Volcanoes nationaal park van Rwanda grenst aan het Virunga National Park in Congo en het Mgahinga nationaal park in Oeganda. In dit gebied leven verschillende berggorillafamilies waarvan er maar enkele bezocht mag worden door toeristen. Aangezien de berggorilla's rondtrekken is het van te voren niet te voorspellen hoe lang het lopen is. Dit kan 30 minuten zijn, maar kan ook 4 uur duren. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over berggorilla's in Rwanda op een rij gezet. Kies ui tde volgende mogelijkheden:Rondreizen door Kenia | FOX.nl       Aanbieders Rwanda

Sundowner Rwanda wildlife reizen
Reisgidsen Rwanda
Droomreizen naar Afrika 
SNP Natuurreizen naar Afrika 
Vrijwilligerswerk in Afrika 
Reizen naar Afrika Sawadee 
Momondo vliegtickets vergelijken 
Trivago hotels vergelijken
Safari's & excursies Afrika 

Berggorilla's in Rwanda informatie

Het leefgebied van berggorilla's ligt in het noordwesten van Rwanda tegen de grens van Congo en Oeganda. Verschillende groepen / families berggorilla's leven in het Volcanoes national Park en het aangrenzende Mgahinga National Park in Oeganda. Aangezien de meeste families berggorilla's vaak rondtrekken door de dichte wouden van Congo, Oeganda en Rwanda is het altijd maar de vraag in welk land een familie berggorilla is. Al worden de berggorilla's natuurlijk erg goed in de gaten gehouden door de parkwachters. Samen met een gids ga je lopend op zoek naar Berggorilla's in de jungle. Het gebied is vrij moeilijk begaanbaar. Het is dus een hele klim naar de verblijfplaats van de berggorilla's. Dat maak dat de uiteindelijke ontmoeting met een familie alleen maar mooier. Het is een ontmoeting die je nooit meer zult vergeten. De vraag naar deze tours is vrij groot en er worden maar beperkt aantal toeristen per jaar toegelaten tot de berggorilla's. Dat betekend dat men rekening moet houden met hoge prijzen en een beperkt aanbod (gorillapermits). Om de gorilla's te mogen zien dien je van te voren gorillaapermits aan te schaffen. Vooral tijdens de droge periodes, de beste reistijd van Rwanda zijn alle gorillapermits maanden van te voren al verkocht. 

Welke diersoorten

Het hier natuurlijk allemaal om de berggorilla's van Rwanda in het Volcanoes nationaal park. In dit natuurgebied leven 7 families berggorilla's die voor het publiek te spotten zijn. Andere families worden met rust gelaten en enkel in de gaten gehouden door deskundige. Elke familie bestaat uit ten minste één Silverback samen met een aantal vrouwtjes en een groep jongeren.
Beste reisperiode

De maanden december t/m februari en de maanden juni t/m september zijn de beste maanden om Volcanoes nationaal park te bezoeken. 
Beste bestemming

De beste bestemming in Rwanda om berggorilla's te spotten is Volcanoes nationaal park. Het naastgelegen Mgahinga nationaal park in Oeganda en het Virunga nationaal park in Congo zijn ook te bezoeken.


 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over Rwanda, de berggorilla's en de gorillaapermits?Kijk dan op de officiele website Rwandatourism.comMet Sundowner Rwanda wildlife reizen ga je op zoek naar meerdere natuurgebieden in Rwanda om op zoek te gaan naar wildlife.Meer informatie over Rwanda

Dieren in Rwanda 
Kaarten en gidsen van Rwanda
Berggorilla's in Rwanda
Dieren in Nyungwe Nationaal Park
Dieren in Akagera Nationaal Park 
Flora en Fauna van Rwanda
Beste reisperiode en klimaat van Rwanda

 
SNP Natuurreizen


 

 

Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife vrijwilligerswerk

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.