Follow & share
Instagram van Reizendoejezo
Afrika

Dieren in Tanzania

 

Wilt u dieren spotten in Tanzania? Dan heeft u met Tanzania een van de beste bestemmingen ter wereld. Tanzania is ook wel bekend om de wildlife bij de Ngorongorokrater en de grote dieren migratie van gnoes, zebra's en gazellen door het Serengeti nationaal park. Minder bekend in Tanzania, maar zeker even leuk, is het spotten van walvissen, dolfijnen en walvishaaien. Tanzania heeft naast de vele nationale parken ook prima bestemmingen om te duiken en snorkelen. SpottingWildlife heeft verschillende informatie over dieren in Tanzania op een rij gezet. Daarnaast bieden wij ook informatie aan over vrijwilligerwerk in Tanzania, het klimaat van Tanzania en heeft u de mogelijkheid om te zoeken naar rondreizen door Tanzania. Kies uit de volgende mogelijkheden:Rondreizen door Tanzania | FOX.nl       Dieren in Tanzania

Rondreizen door Tanzania 
Wildlife- en vogelgidsen Tanzania

Dieren bij de Ngorongorokrater
De dierenmigratie van Serengeti
Walvissen en dolfijnen Tanzania 
Walvishaaien bij Mafia island 
Duiken en snorkelen bij Tanzania
Vrijwilligerswerk met dieren 
Flora en Fauna van Tanzania

Reisperiode en klimaat Tanzania

 

 
Rondreizen door Tanzania 

Wilt u op rondreis door Tanzania? Tanzania is in Afrika één van de beste bestemmingen ter wereld voor een wildlifesafari. Wij hebben vele rondreizen met safari's van verschillende aanbieders op een rij gezet. Deze rondreizen zijn geselecteerd op basis van natuur en wildlife. Bekijk hier de rondreizen.Wildlife-gidsen en vogelgidsen Tanzania 

Met de juiste vogelgids, wildlife-gids en natuurgids zoek je gemakkelijk naar verschillende diersoorten in de mooiste natuurgebieden van Tanzania. Ook zoek je hier natuurlijk voor de leukste reisgidsen van Zanzibar.

 


Dieren bij de Ngorongorokrater 

Een van de bekendste bestemmingen van Tanzania is de Ngorongorokrater. De Ngorongorokrater is de grootste krater ter wereld en heeft een oppervlakte van ongeveer 260 vierkante kilometer. De kraterwand schermt het gebied van de krater grotendeels af. Dat betekend dat er veel dieren blijven hangen. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildlifegebieden ter wereld.
 


De dierenmigratie van de Serengeti 

Een andere mogelijkheid om ontzettend veel dieren in één keer te zien is de migratie van gnoes en zebra's in het gebied van de Serengeti. De Serengeti ligt voor een groot deel in Tanzania en voor een kleiner deel in Kenia. De dieren migreren in dit gebied op zoek naar water en vers voedsel. Dit wordt ook wel de grote trek genoemd.

 

Walvissen en dolfijnen bij Tanzania 

Zanzibar staat bekend om de mooie resorts en de tropische stranden. Minder bekend is het feit dat u vanuit Zanzibar walvissentrips kunt doen en op zoek kan gaan naar bultruggen en tuimelaar dolfijnen.
 


Zwemmen met walvishaaien bij Mafia island 

Naast Tanzania heeft Tanzania nog meer eilanden voor de kust liggen die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo kunt u bij mafia island duiken en snorkelen met walvishaaien.
 


Duiken en snorkelen bij Tanzania 

Tanzania is een prima bestemming om te gaan duiken en snorkelen. Met bestemmingen als Zanzibar, Mafia island (o.a. Chole bay) en Pemba island is er genoeg keuze en kunt u genieten van koraalriffen en vele tropische zeedieren.


 

Vrijwilligerswerk met dieren 

Ook in Tanzania is het mogelijk om vrijwilligerswerk te doen met dieren. Zo kun je onderzoek gaan doen naar dolfijnen en de koraalriffen bij Zanzibar of ga je helpen bij een opvangtehuis voor wilde dieren zoals leeuwen. Daarnaast is er ook een bijzonder natuurproject te volgen in het kleine stukje regenwoud van Tanzania.Flora en Fauna van Tanzania 

Naast de beste plaatsen om in Tanzania dieren in het wild te spotten hebben wij ook algemene informatie over de flora en fauna van Tanzania op een rij gezet. Zo krijg je een goede indruk van de planten en dieren die in Tanzania voorkomen.
 


Beste reisperiode en klimaat van Tanzania 

Wanneer u naar Tanzania wilt reizen dan is het verstandig om rekening te houden met het weer en het klimaat van Tanzania. Tijdens de beste reisperiode van Tanzania heeft u de meeste kans op aangenaam weer. Zoek per diersoort

Apen
Beren
Buideldieren
Dolfijnen
Giraffe
Haaien en roggen
Hagedissen
Honden
Katachtige
Krokodillen
Neushoorn
Nijlpaarden
Olifanten
Schildpadden
Vogels
Walvissen
Zeekoeien
Zeeroofdieren
                 Meer bestemmingen

Europa
Afrika
Azië
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Midden Amerika
Zuid-Amerika
Oceanië
Antarctica 


Reizen en Wildlife

Wildlife safari's
Rondreizen
Bouwstenen en tours
Vrijwilligerswerk
Wildlife reisorganisaties 

 


 

Kenia en Tanzania reizen Zoek natuur-rondreizen

Ga hier op zoek naar de mooiste reizen door de natuur en spot bijzondere diersoorten:

EuropaAziëAfrika
N-AmerikaM-Amerika
Z-AmerikaOceanië 
M-OostenAntarctica


Natuur-vakantiehuisjesGa hier op zoek naar vakantiehuisjes in de natuur en verblijf op de mooiste plekjes in de bergen, aan het water of in de bossen.

Natuurcampings


Of verblijf op de mooiste Campings in de natuur.

Natuurgidsen zoekenZoek hier naar de leukste natuurgidsen per land of per onderwerp:

Natuurgidsen per land 
Duikgidsen 
Vogelgidsen
Reisfotografiegidsen 

Wildlife en natuur vrijwilligerswerk


Op zoek naar leuke vrijwilligersprojecten met schildpadden, leeuwen, olifanten, dolfijnen, apen en andere dieren? Kijk dan eens bij de projecten voor AfrikaAmerikaAzië 
en Europa.